GTX 970 Vray CUDA çalışmaması

oguzhan turkoglu

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar uzun süredir bu forumu takip edip buradan edindiğim bilgilerle kendime masaüstü bir sistem kurdum. Ekran kartını da özellikle octane ve vray rt den render aldığım için yüksek tutmaya çalıştım. Ben izmirde iç mimarlık 3. Sınıf okuyorum ve bu aralar final haftaları gelmeden laptobumun açıkcası finalleri kaldırmayacağını düşündüğümden böyle bir karar aldım. Yalnız şuan aşırı kötü durumdayım. Pc dün geldi ve ben yaklaşık 32 saattir uyumadım. Arkadaş ekran kartı mükemmel ona lafım yok da hani en yeni teknoloji en yeni şey mimari bilmem ne dediler şuan bahsettiğim hiçbir render motorunda bu ekran kartını kullanamıyorum...

Şu cuda olayını vindowsa bir türlü gösteremedim. Vray rtden cudayı seçince standalone kapanıyor. Bunun üzerine max 2015 silip 14 13 hatta 12 kurup çeşitli vray sürümlerini kurdum sonuç değişmedi hele octane renderda zaten cuda olayını görmüyor bırak deneme sahneleri açmayı açıkcası şuan öyle bir perişan durumdayım ki anlatamam size derdimi. Anlatacağım pc'cilerin %90 ı " ekran kartına niye para verdin renderda bir işe yaramıyor" algısında olduğundan bu sorunumun çözümü için hiçbir teknik servisin de bana yardımcı olabileceğini düşünemiyorm. Aranızda gpu render ile ilgilenip sorunuma yardımcı olabilecek birisi olursa o kadar minnettar olurum ki... Okulu ayrı dert bir de kaç gündür bu sorunla uğraşıyorum allah kahretsin...

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış Bilgilendirme
İşlemciniz nedir ? Belki çarpan kilidi açık bir işlemci ise o yapsın :) Neden GPU'yu bu iş için uğraştırıyorsunuz ki :S CPU daha iyi sonuç vericektir.

Asus 4790k 4.ghz yalnız şöyle bir durum var. Oc tane render anlık render programı gpu cuda teknolojisi ile çalışıyor. Dolayısıyla işlemci ile çalışmaz sıkıntı orda.

Kafa kalmadı işte anakartı yazmışım. İntel 4790k 4.ghz octane gpu render programıdır. Ekran kartı ağırlıklı bir sistem topladım o yüzden malesef sistem sebebini bilemediğim bir şekilde gpu ile çalışan tüm render motorlarını çalıştırmıyor. Cuda ile ilgili bir sıkıntı var..

Merhaba @oguzhan turkoglu
Öncelikle GPU rendering olayında GPU nun cuda işlemci sayısının önemini vurgulamak istiyorum.
780ti bir kart 970 e açık ara fark atıyor.. GTX 970 bir kartta 1664 cuda işlemcisi yer alırken 780ti da 2880 adet cuda işlemcisi var.
Ama senin bahsettiğin cuda olayını windowsa gösterememen başka bir olay.. Kontrol edilmesi gereken ayarlar var..

@VanquisheR_ arkadaşımız GPU rendering olayını araştırmanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı