GTX 970 vs R9 290X?

Zaten GTX 970 3,5 GB'nin üzerine çıkamıyor sorun orada. Ona bakarsan bende 1080p ultra ayarlara çıkabiliyorum bir çok yerde. Ama GTX 970 alcaksam 2 kere düşünürüm. Forumlar şikayet edenlerle dolu. Aynı zamanda beğenende çok. Ama Nvidia'nın bizi keriz yerine koyması nedeniyle 2 kere düşünürüm alacaksam bile. Ki hiç bulaşmadım bile. 1-2 kişide çıkmadı diye bu çıkmayacağı anlamına gelmez. CW bu herkeste çıkabilir. Bir ürün hakkında yorum yapmak için illaki kullanmak gerekmiyor. Zaten testler incelemeler bunun için yapılıyor. AMD'nin Nvidia'ya cevabı geldi. Ben bekleyip neler olacağını görme taraftarıyım. Şu anda görünen o ki fos çıkmayacak.

1080p için en ideal kart GTX 970'dir fiyatına göre de verdiği performans gayet tatmin edici. Kesinlikle GTX 970 diyorum. Kartı kendim kullanıyorum bir sıkıntısını da görmedim. Zaten Youtuberler ve 1500 TL civarı ekran kartına bütçe ayıranların %90'ı GTX 970'i tercih ediyor. Sıkıntı yaşayan insan sayısı çok az. AMD kullandım bu zamana kadar fakat NVIDIA son yıllarda kendinden çok fazla söz ettirdi. Yazılım ve oyunlardaki verilen destek olarak NVIDIA'yı önde buluyorum.

Tamam zaten amd den vaz geçtim şimdiki problemim. Peki hangi marka önerirsiniz msi gigabyte yada asus strix ?
Asus tercih ettim ben. STRIX teknolojisi ile daha sessiz çalışıyor. Fakat Msi ile arasındaki fiyat farkına değer mi bilmem. MSI tercih edip arta kalan parayla da aksesuar veya başka bir şey alabilirsiniz. :)

Tutturmuşlar bir 3,5+0,5 sorunu, CW sorunu. Arkadaşım fanboyluk yapmayın diyosun da GTX970'ten ne alıp veremediğin var ya? Şu an bence 1080P için en ideal kart. Kimi oyunda 290X geçiyor, kimi oyunda 970. Hemen hemen her kartta var bu CW sorunu. En çok ta GTX970'te çıkmasının sebebi ise GTX970'in çok satılması. Oldukça rehabet gören bir kart. Ve 3,5 GB belleği şu an için 1080P'de bir sorun teşkil etmiyor bence. Ileri ki zamanlarda 3,5 yetmemeye başlayacak, o zaman da GTX970 eskiyeceği için isterse 8GB olsun yine de yaramayacak. Tıpkı şu an ki GT730'un 4GB oluşu gibi.

R9 290 ve R9 290X almak şu saatten sonra çok mantıklı olmaz. Hem fiyatları pahalı hem fazla enerji harcıyorlar. GTX 970 almak her açıdan daha mantıklı. Marka tercihi yapacak olursak kullanılan GPU, bileşen kalitesi ve soğutma kalitesi ile ilgili şöyle bir genelleme yaparım:
Evga Classfied
Evga FTW
Gigabyte G1
Galax HOF
Evga S.C
Gigabyte Windforce
Galax SOC
MSI T.F
Asus Strix

GTX 970'in 3.5 GB Vram olayına laf atanları hiç anlamıyorum. GTX 970 ile Shadow Mordor'u ultra(6 GB Vram istiyor) ayarlarda oynatıyor bütün insanlar. Kart 3.5 GB Vram'i hızlı işliyor. 4 GB Vram işlemeye başladığı zaman biraz yavaşlıyor. Bunu stres testlerinde Recep ve Ali hocam bile farketmedi. Çok titiz ve dikkatli oyun oynayıp yükselttiği grafiklere göre alacağı FPS'yi oturup üşenmeden hesap eden insanlar anlıyor bu anormal FPS düşüklüğünü. Ayrıca şu R9 390X ve R9 390'a düşük güç tüketimli kart demeyi bırakın lütfen. Rakipleri GTX 970 ve GTX 980 160-165 watt enerji çekerken R9 390 ve R9 390X 275 watt enerji çekiyor. Performansta fark atsalar gam yemeyeceğim. 8 GB Vram koymuşlar R9 390X'e ama FHD ve UHD'de GTX 980'e eziliyor. Ben ne anladım o 8 GB Vram'den? Ne yapacağım, 8K oyun mu oynayacağım R9 390X ile GTX 980'den daha fazla performans almak için? Fury ve Fury-X modellerine lafım yok. Gerçekten çok başarılı kartlar.

Son düzenleme:
R9 290 ve R9 290X almak şu saatten sonra çok mantıklı olmaz. Hem fiyatları pahalı hem fazla enerji harcıyorlar. GTX 970 almak her açıdan daha mantıklı.

GTX 970'in 3.5 GB Vram olayına laf atanları hiç anlamıyorum. GTX 970 ile Shadow Mordor'u ultra(6 GB Vram istiyor) ayarlarda oynatıyor bütün insanlar. Kart 3.5 GB Vram'i hızlı işliyor. 4 GB Vram işlemeye başladığı zaman biraz yavaşlıyor. Bunu stres testlerinde Recep ve Ali hocam bile farketmedi. Çok titiz ve dikkatli oyun oynayıp yükselttiği grafiklere göre alacağı FPS'yi oturup üşenmeden hesap eden insanlar anlıyor bu anormal FPS düşüklüğünü. Ayrıca şu R9 390X ve R9 390'a düşük güç tüketimli kart demeyi bırakın lütfen. Rakipleri GTX 970 ve GTX 980 160-165 watt eneji çekerken R9 390 ve R9 390X 275 watt enerji çekiyor. Performansta fark atsalar gam yemeyeceğim. 8 GB Vram koymuşlar R9 390X'e ama FHD ve UHD'de GTX 980'e eziliyor. Ben ne anladım o 8 GB Vram'den? Ne yapacağım, 8K oyun mu oynayacağım R9 390X ile GTX 980'den daha fazla performans almak için? Fury ve Fury-X modellerine lafım yok. Gerçekten çok başarılı kartlar.
Bir olay bu kadar güzel açıklanamazdı. Helal olsun. :)

R9 290 ve R9 290X almak şu saatten sonra çok mantıklı olmaz. Hem fiyatları pahalı hem fazla enerji harcıyorlar. GTX 970 almak her açıdan daha mantıklı. Marka tercihi yapacak olursak kullanılan GPU, bileşen kalitesi ve soğutma kalitesi ile ilgili şöyle bir genelleme yaparım:
Evga Classfied
Evga FTW
Gigabyte G1
Galax HOF
Evga S.C
Gigabyte Windforce
Galax SOC
MSI T.F
Asus Strix

GTX 970'in 3.5 GB Vram olayına laf atanları hiç anlamıyorum. GTX 970 ile Shadow Mordor'u ultra(6 GB Vram istiyor) ayarlarda oynatıyor bütün insanlar. Kart 3.5 GB Vram'i hızlı işliyor. 4 GB Vram işlemeye başladığı zaman biraz yavaşlıyor. Bunu stres testlerinde Recep ve Ali hocam bile farketmedi. Çok titiz ve dikkatli oyun oynayıp yükselttiği grafiklere göre alacağı FPS'yi oturup üşenmeden hesap eden insanlar anlıyor bu anormal FPS düşüklüğünü. Ayrıca şu R9 390X ve R9 390'a düşük güç tüketimli kart demeyi bırakın lütfen. Rakipleri GTX 970 ve GTX 980 160-165 watt enerji çekerken R9 390 ve R9 390X 275 watt enerji çekiyor. Performansta fark atsalar gam yemeyeceğim. 8 GB Vram koymuşlar R9 390X'e ama FHD ve UHD'de GTX 980'e eziliyor. Ben ne anladım o 8 GB Vram'den? Ne yapacağım, 8K oyun mu oynayacağım R9 390X ile GTX 980'den daha fazla performans almak için? Fury ve Fury-X modellerine lafım yok. Gerçekten çok başarılı kartlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Gerçekten GTX 980'e ezilmiş. Oyundan oyuna 3-4 fps farkediyor. Kimi zaman AMD kimi zaman Nvidia önde. Tam kafa kafaya derim ben ;) Heleki AMD destekli BF4'te inanılmaz ezilmiş. Düşünsenize yarışçısın ama araban çok yakıyor diye şikayet ediyorsun :) Komik olmaz mı? Aradaki 20-30W bir oyuncu için böyle bir durum.

Son düzenleme:
GTX 970'lerin bazılarında coil whine sorunu var. Fışt fışt diye ince ıslık gibi bir ses geliyor. Bu her kartta olmuyor, olursa da rahatsız edici derecede olabiliyor. Değiştirmekle başınız ağrıyabilir, birde 3.5 GB üstü VRAM isteyen oyunlarda FPS drop meydana geliyor.

Bu 2 sorun hariç, her haliye R9 290X'ten üstündür.

Sosyal'deki GTX 970 düşmanlığını bir türlü anlayamıyorum. Acaba ben mi farklı bir kart kullanıyorum?
GTX 970 bana Shadow Of Mordor'u mu full ayarlarda oynatmadı? GTA V, The Witcher 3, Far Cry 4, BF4, saymaya üşendiğim onlarca oyunu Ultra ayarlarda 1080p'de +60 FPS keyif almamı sağlamadı mı? Sağladı. 1200 TL verdiğiniz bir karttan beklentiniz nedir gerçekten çok merak ediyorum? Daha ötesi ne olabilir bilmiyorsam bilgilendirin.

Şuan itibariyle f/p olarak daha iyi bir alternatifi var mı? Yok. R9 390 ile işler değişirse o zaman istediğiniz yorumu yapın, eyvallah.

MSI Afterburner ile takip ediyorum. GTA V'de MSAA'yı 8x yaptığım durumlar dışında VRAM kullanımı 3.5 GB'ın üstüne asla çıkmadı.
Gigabyte modelini kullanıyorum. Coil Whine sorunu hiç yaşamadım. Arkadaşıma MSI modelini aldık. Ondada problem yok.

Bence kullanmadan, tecrübe etmeden kartlar hakkında kötü yorum yapmayı bırakın artık.

Burda kesinlikle haklısın bendde 1 hafta önce GTX970 MSI Modelini aldım ısınmada yapmıyor ve ve afterburner'da fanları hep en sonda çalıştırıyorum 1 kez olsun sesini duymadım hatta duymak için eğildim baktım felan ses yok ve gta5i ultrada oynuyorum herşeyi ve 60fps keyfini yaşıyorum.Tecrübe etmeden insanlar fiyata göre bir yorum yapıyorlar herkes GTX970'i nedense kötü buluyor anlayamadım bir türlü acaba bende farklı bir kartmı var ?

Sen arkadaşlara aldanma derim. Nvidia fan boyluğu yapıp sürekli CW ve 3,5+0,5 Gb olan bir kartı almayın. Madem güncel mimari buyrun AMD'nin mimarisi hepsinden güncel. Madem güç tasarufu buyrun AMD'de yaptı. Siz en iyisi dişinizi az sıkın. Güzel kartlar gelecek piyasaya. Hem biraz daha para biriktirirsiniz. Hemde karşılaştırmalara bakarsınız. R9 390 veya R9 390X öneririm. Nvidia tarafında ise 970 tercih edilebilir ama biraz sorunlu bir kart. 960 alırsanız biraz zayıf kalır. 980 alırsanız pahalı olabilir. Tercih sizin.

Evga Classfied
Evga FTW
Gigabyte G1
Galax HOF
Evga S.C
Gigabyte Windforce
Galax SOC
MSI T.F
Asus Strix

@poseydonsss @JaroxJamaica sana gerekli olan cevabı vermiş. Ben bişey demiyorum.

@JaroxJamaica :like:
(y):neo:

alman gereken kartt'a kendin karar verceksin düşük güç tüketimi olsun dersen nvıdıa tercih etmelisin lakin gtx 970 in rakibide aynı performansı verio burda düşünmen gereken aynı performansı verip fazla güç tüketen bir kart satın almak yada 4gb vram gösterip 3.5gb vram e sahip bir karttı satın almak her 2 durumda sana baglı bence biraz bekleyip r9 300 serisinin tam inceleme testlerini izleyip öyle al derim 290x hem guc tuketımı fazla bır kart hemde ısı sorunu olan bır kart 300 serisi yeni jenarasyonun bir parçası yeni teknolojileri barındıran bir kart hem enerjı konusunda ıyılestırmeler yaptıklarını vaad ediyorlar tabi tam inceleme ve performans testlerini bakmadan kart satın alma ;)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı