Arkadaşlar herkesi ayda bir kart değişiyor sanıyor galiba, sağda solda gördüklerini kendileri edinmiş bilgi gibi yaymaya çalışıyolar. Adam 8 yıl diyor 8 yıl sonra o GTX970 R9 380x'in performansının ne kadarını verebilecek?
@Frobzen Çok komiksiniz gerçekten 970'e yapılan overclock, aynı şekilde R9 390X'e yapılamıyor mu ? Birşeyi savunurken bari fanboy olduğunuzu belli etmeyin de gerçekleri söyleyin.
Ne kadar NVIDIA fanboyu olsam da R9 390x daha mantıklı. Ben çok oyun oynamayacağım için GTX970 alacağım yada pascal bekleyeceğim ama şu ara 390x daha mantıklı görünüyor oyun için tabiki önemli olan Vram'e göre gpu ama yeni oyunlar vram'e de bakacak gibi. Ama NVIDIA'ya çöp muamelesi yapılamaz 512 bit var diye üstün olmuyor 390x NVIDIA mimarisi ile onu dengeleyebiliyor. Bir de herkesin dilinde dx12 amd'yi çok farklı yapacak o konuda bi fikrim yok ama oyun içi
Peki arkadaşlar bir ekran kartında en önemli özellik nedir? Mesela Nvidia çekirdek hızı olarak hep daha önde duruyor AMD den.Veya bellek hızı. Ama şu da bir gerçek ki araştırdıkça özellikle gtx 970 ile ilgili çok iyi şeyler okumuyorum.
Peki arkadaşlar bir ekran kartında en önemli özellik nedir? Mesela Nvidia çekirdek hızı olarak hep daha önde duruyor AMD den.Veya bellek hızı. Ama şu da bir gerçek ki araştırdıkça özellikle gtx 970 ile ilgili çok iyi şeyler okumuyorum.
Soldan 2. rakamına, performansına, sıcaklık değerlerine, soğutma performansına, bellek/çekirdek hızına, transitör sayısına, yazılımına ve fiyat/performans oranına göre ekran kartının özelliği değişir.
Evet cw sorunu ve 3.5 gb vram ile çok fazla olumsuz tepki topladı ama öyle çöp bir kart değil kesinlikle gayet iyi fakat 390x bu sefer oyunda biraz daha önde.