GTX 970 yayın bilgisayarı için Intel mi AMD mi?

Bütçe
4500

Caldlowtv

Femtopat
Daha fazla  
Yeni bir sistem toplayacagım. Ekran kartım ASUS GTX 970 ( 4 GB 256 bt) bunu degiştirmeden yeni bir sistem toplamak istiyorum. Ancak yorumlardan beynim sulandı.

Her aksam yayın acıyorum. Su an AMD FX8150 işlemcim var.
Yeni işlemciye geçecegim için yeni anakart - işlemci - RAM kombinasyonu yapmam gerek.
AMD üzerine mi; yoksa Intel üzerine mi sistem kurmalıyım? Ve neden?

Yeni bir sistem toplayacagım. Ekran kartım ASUS GTX 970 ( 4 GB 256 bt) bunu degiştirmeden yeni bir sistem toplamak istiyorum. Ancak yorumlardan beynim sulandı.

Yeni işlemciye geçecegim için yeni anakart - işlemci - RAM kombinasyonu yapmam gerek.

AMD bence, AMD çoklu çekirdekte daha iyi.

Hocam, çoklu çekirdek olarak AMD çift kanal RAM ile daha iyi olur.

Mesela GIGABYTE B550 AORUS ELITE 4000MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart alsam ve R5 3600 işlemci kullansam ilerleyen dönemlerde R9 a kadar cıkarabilirim.
Ama AMD bu kadar güzel işlemcilere sahipken F/P olarak Intel daha iyi diyor bir cok kişi. Ram destegi daha yüksek AMD nin. 3600 e kadar koy geç ama Intel'de 2600 civarı ram kullanabiliyorsun.
Beyin mıncıklaması geçircem

Mesela GIGABYTE B550 AORUS ELITE 4000MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2 HDMI DP ATX Anakart alsam ve R5 3600 işlemci kullansam ilerleyen dönemlerde R9 a kadar cıkarabilirim.
Ama AMD bu kadar güzel işlemcilere sahipken F/P olarak Intel daha iyi diyor bir cok kişi. Ram destegi daha yüksek AMD nin. 3600 e kadar koy geç ama Intel'de 2600 civarı ram kullanabiliyorsun.
Beyin mıncıklaması geçircem
İntel alırsanız Z490 almanızı tavsiye ederim 11. nesil için.

Yeni bir sistem toplayacagım. Ekran kartım ASUS GTX 970 ( 4 GB 256 BT) bunu degiştirmeden yeni bir sistem toplamak istiyorum. Ancak yorumlardan beynim sulandı.

İşlemciden yorum yapmayacağım ama ekran kartını en azından GTX 1030 almayı deneyin 970 biraz eski kalıyor ama oynayacağın oyundan değişir senin kararın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı