GTX 980 neden 256 bit?

Sayısal değerlere bakarak ekran kartı karşılaştırmak çok kafa karıştırıyor gerçekten. En iyisi oyun testlerine bakmak. Sormak istediğim 980 bit değeri bakımından ilerde sorun çıkarmaz dimi?
Bit'ten ziyade bellekten bahsediyorsun sanırım. Diyelim kartı 5 yıl kullanacaksın, şu anda en yeni oyunları en yüksek çözünürlükte oynasan dahi bellek yeterli olur. Peki 3 yıl sonra ne olur? Kartın en yeni oyunlar için yetersiz gelir çözünürlüğü düşürürsün, ayardan kısarsın vs vs ve bellek kullanımın azalır. Böyle bir denge söz konusu yani, takılmana gerek yok.

Bit değeri önemlidir fakat tek başına biti piresi ile bitmez iş. Test sonuçlarına da bakıldığında 980'nin 680'den iyi, 780 Ti ile rekabet ettiğini görebilirsiniz. Maxwell olması, DX12 desteği, çok daha az güç tüketimi, getirdiği yenilikler de bunun ekstrası.

NVIDIA GeForce GTX 980 İncelemesi - Technopat Video, Video İncelemeler
Yanılmıyorsam çoğu oyunda 780Ti'dan daha fazla performans veriyor. Tabi render vs. için hangisi daha iyi bilmiyorum.

Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim. 900 serisi iyice bir yerine otursun. 2015`in ilk çeyreği gibi 4000 liralık bir sistem toplamayı düşünüyorum. Daha önce de konu açmıştım. Maddi sıkıntıdan dolayı ertelemek zorunda kaldım.

Biz bunu AMD incelesinde detaylı bir şekilde anlattık, Color Compression ile yüzde 30 - 40 daha verimli kullanıyor, 384 bit yerine 256 bit kullanılmasına karşın yüzde 25 daha fazla performans elde ediliyor mesela:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

900 Serisi incelemelerinde de söylemiştik bit rate verimliliğinin arttığını.
"04:00 - Bellek miktarı, frekansları, Bit Rate yani bellek arayolu ve yenilikler ile diğer teknik özellikler. OC Edition, GPU Boost 2.0 ile daha da yüksek frekanslar."
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı