GTX 980 sistem düşük performans veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

Sample0

Hectopat
Her oynadığım oyunda internetteki testlerden çok farklı sonuçlar alıyorum. En son sorunumu Uncharted'da yaşadığım için ondan bahsedeyim. GTX 1050 Ti ile yapılan testlerde alınan FPS değerini, en düşükte GTX 980 ile (ki aralarında dağlar kadar fark var performans testlerine de bakabilirsiniz) ve daha iyi bir işlemci ile (Ryzen 5 3500X, yanlış bilgi için üzgünüm) ancak alabiliyorum. Ayarları yükseltsem de FPS maksimum 3 birim oynuyor. FSR açıyorum gene 2 FPS + katıyor. Problem ne anlamıyorum. Yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
Öncelikle ilginize alakanıza teşekkür ederim ama sorunun ısınmakta olduğunu zannetmiyorum çünkü macununu yeni değiştirdiğimde de 85 derece üstüne çok kısa bir sürede çok kolay erişebiliyordum ve performans aynı derecedeydi GTX 980 Founders Edition kullanıyorum kronik bir problemi olabilir mi ya da soğutmayla ilgili biraz daha çalışmalı mıyım?

GTX 980'in Founders Edition'u vardı tanıdığımda. Kart ne 90'ları gördü, ne de 80 küsurü. Kaliteli macun kullanıp fanı otomatikte bırakmayın. Manuel olarak ayarlayın. Bir de kartın hava akışının çok iyi olması gerek çünkü bunlar blower fan. Havayı çeker. Hatta bu tarz kartlar için uzay sistem çok çok iyi bile.

Kaç watt harcıyor tam yükteyken?

Bilmiyorum hocam. Nasıl ölçebilirim?

GTX 980'in Founders Edition'u vardı tanıdığımda. Kart ne 90'ları gördü, ne de 80 küsurü. Kaliteli macun kullanıp fanı otomatikte bırakmayın. Manuel olarak ayarlayın. Bir de kartın hava akışının çok iyi olması gerek çünkü bunlar blower fan. Havayı çeker. Hatta bu tarz kartlar için uzay sistem çok çok iyi bile.

0 olarak almamıştım hocam. Önceki sahibi iyi bakmamış olabilir.

Nasıl ölçeceğim hocam? Bulamadım da.
Ayarlara girin, İzleme sekmesini açın. Orada Güç seçeneğini seçip "OSD'de göster" yapın:
1666217277401.png

Ayarlara girin, izleme sekmesini açın. Orada güç seçeneğini seçip "OSD'de göster" yapın:
Eki Görüntüle 1548674

Hocam 180 watt la 179.2 watt arası gidip geliyor.

Hocam Spider-Man oynamayı denedim. MHz 1300'e kadar çıktı. Anlamadım problem ne?

Ama oyun içinde hareket etmezsem hızı tekrar 911 MHz'ye düşüyor.

Son düzenleme:
Hocam 180 watt la 179.2 watt arası gidip geliyor.

Hocam Spider-Man oynamayı denedim. MHz 1300'e kadar çıktı. Anlamadım problem ne?
Watt değeri normal. Oyunda o değerlere çıkıyorsa Furmark'ta da çıkması lazım. Gerçekten garip 🤔. Başka oyunlarda ne durumda?

Ve gücü de 140'dan fazla çekmemeye başladı. Çok garip.

Watt değeri normal. Oyunda o değerlere çıkıyorsa FurMark'ta da çıkması lazım. Gerçekten garip 🤔. Başka oyunlarda ne durumda?

Test edip geri döneceğim.

Uncharted'da tekrar denedim. 1300 MHz, 23 FPS, ayarları düşürsem de arttırsam da hiçbir değişiklik yok.

Gözlemlediğim kadarıyla oyun içinde MHz gayet normal, FurMark'ta sapıtıyor. O zaman problemimizde onunla alakalı değil. Aşırı karışık bir durum.

Dying Light 2 de de denedim ve evet galiba sıkıntının sadece FurMark testinde baş gösterdiğini kanıtlamış olduk.

Bu arada, millet GTX 1050 Ti ile Uncharted'da Low+FSR quality ayarlarında 60 FPS alırken, ben 25 FPS alıyorum. Problem başka bir şey ama ne çözemedim.

Son düzenleme:
Bu arada, millet GTX 1050 Ti ile Uncharted'da Low+FSR quality ayarlarında 60 FPS alırken, ben 25 FPS alıyorum. Problem başka bir şey ama ne çözemedim.
Bende iki oyun da olmadığı için bir şey diyemiyorum. Forza 4, Stray, ROTTR, DMC 5, Dirt Rally 2, AC Competizione gibi oyunlar varsa sizde karşılaştırabiliriz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı