Her oynadığım oyunda internetteki testlerden çok farklı sonuçlar alıyorum. En son sorunumu Uncharted'da yaşadığım için ondan bahsedeyim. GTX 1050 Ti ile yapılan testlerde alınan FPS değerini, en düşükte GTX 980 ile (ki aralarında dağlar kadar fark var performans testlerine de bakabilirsiniz) ve daha iyi bir işlemci ile (Ryzen 5 3500X, yanlış bilgi için üzgünüm) ancak alabiliyorum. Ayarları yükseltsem de FPS maksimum 3 birim oynuyor. FSR açıyorum gene 2 FPS + katıyor. Problem ne anlamıyorum. Yapabileceğim bir şey varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle ilginize alakanıza teşekkür ederim ama sorunun ısınmakta olduğunu zannetmiyorum çünkü macununu yeni değiştirdiğimde de 85 derece üstüne çok kısa bir sürede çok kolay erişebiliyordum ve performans aynı derecedeydi GTX 980 Founders Edition kullanıyorum kronik bir problemi olabilir mi ya da soğutmayla ilgili biraz daha çalışmalı mıyım?
GTX 980'in Founders Edition'u vardı tanıdığımda. Kart ne 90'ları gördü, ne de 80 küsurü. Kaliteli macun kullanıp fanı otomatikte bırakmayın. Manuel olarak ayarlayın. Bir de kartın hava akışının çok iyi olması gerek çünkü bunlar blower fan. Havayı çeker. Hatta bu tarz kartlar için uzay sistem çok çok iyi bile.
GTX 980'in Founders Edition'u vardı tanıdığımda. Kart ne 90'ları gördü, ne de 80 küsurü. Kaliteli macun kullanıp fanı otomatikte bırakmayın. Manuel olarak ayarlayın. Bir de kartın hava akışının çok iyi olması gerek çünkü bunlar blower fan. Havayı çeker. Hatta bu tarz kartlar için uzay sistem çok çok iyi bile.
Bizdeki de sıfır değildi zaten dediğim gibi, güzel bir macun+fan ayarı yapın karta. Hatta kasanın kapağını açın, fanı 70-80e çekip kartı öyle bir test edin oyunlarda. Bakalım bir ne sonuç verecek?
Bende iki oyun da olmadığı için bir şey diyemiyorum. Forza 4, Stray, ROTTR, DMC 5, Dirt Rally 2, AC Competizione gibi oyunlar varsa sizde karşılaştırabiliriz.