GTX 980 sistem oyunlardan atıyor

TRSami01

Megapat
Yer
Adana
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
RAM
Adata XPG D41 2x8 3000Mhz CL16
SSD veya HDD modeli
Adata Su630 480GB, 1TB WD Blue, 3TB Seagate
Ekran kartı
Galax SOC GTX 980 4GB
Anakart
Gigabyte B450M Gaming
İşlemci
Ryzen 5 1600X
Merhaba. 2.El olarak GTX 980 satın aldım fakat oyunları kısa bir süre oynatıyor ve daha sonra oyundan atıyor.
BeamNG Drive oyununda "D3D11 Error" , "Gpu Not Responding" hatası ile oyundan atıyor. GTA 5 oyununda "ERR GFX D3D INIT" hatası ile oyundan atıyor. PUBG oyununda Crash veriyor. Forza Horizon 5 oyununda hata kodu vermeden atıyor. Eski AMD ekran kartımın sürücülerini Display Driver Uninstaller ile kaldırıp GTX 980 driveri kurdum aynı sorunla karşılaştım. Bilgisayara format atıp tekrar sıfırdan sürücüleri kurdum yine aynı sorunla karşılaşıyorum. Ekran kartında ısınma problemi yok. Biraz oynattıktan sonra oyunlar hata veriyor ve oyun kapanıyor.

@TRSami01 Kartınız muhtemelen mining çıkması ve maalesef chipseti artık çok yaşlı. Artık sürücülere yanıt veremeyen ve sürekli hata üreten bir kart. Artık o karttan hayır çıkmaz. Temiz bir kurulum ardından güncel sürücüleri kurup, oyunlarda yine yapıyor mu diye bakmanızda fayda var. Aklınızda yazılımsal bir sorun olup olmadığına ilişkin şüphe kalmaz ve kartınızı yaptırmanın yoluna bakarsınız. Durum biraz iç karartıcı, üzgünüm.

GTX 980 mining için uygun bir kart değil ve çok net varsayımlarda bulunuyorsunuz bu özgüven sebebi nedir? Belki mining performansını denemek için bios mod atmış olabilir ama siz daha gpu-z resmi bile istemeden kartı çürüğe çıkardınız mining yüzünden helal olsun!
@hasuna @ramazandeveli

GTX 980 mining için uygun bir kart değil ve çok net varsayımlarda bulunuyorsunuz bu öz güven sebebi nedir? Belki mining performansını denemek için BIOS mod atmış olabilir ama siz daha GPU-Z resmi bile istemeden kartı çürüğe çıkardınız mining yüzünden helal olsun!
@hasuna @ramazandeveli

1. olarak haklısınız tartışmaya ya da gerilime gerek yok. Sadece düşüncemi belirttim Önce daha basit yöntemler denenmeli. 2. olarak kartı çürüğe çıkartmadım mining yapılmış diye kart çöp olmaz.

1. olarak haklısınız tartışmaya ya da gerilime gerek yok. Sadece düşüncemi belirttim Önce daha basit yöntemler denenmeli. 2. olarak kartı çürüğe çıkartmadım mining yapılmış diye kart çöp olmaz.
Hocam gerilmedim sadece bu kanıya çok hızlı varmanıza bir anlam veremedim. Ayrıca belki haklıda olabilirsiniz bios modlanmış olabilir.

@TRSami01 Hocam gpu-z indirip kartın bilgilerini paylaşır mısınız?

Hocam gerilmedim sadece bu kanıya çok hızlı varmanıza bir anlam veremedim. Ayrıca belki haklıda olabilirsiniz BIOS modlanmış olabilir.

@TRSami01 Hocam GPU-Z indirip kartın bilgilerini paylaşır mısınız?

Daha önce karşılaştığım bir durum o nedenle direkt aklıma geldiği için yazdım. Ama dediğim gibi haklısınız normalde ilk olarak daha temel çözümler denenmeli.

GPU-Z ekran görüntüsü budur. TechPowerUp sitesindeki BIOS sürümü ile kartın üstündeki sürüm farklı görünüyor. Bilgisayarım açılırken BIOS yazısı gelmeden bu yazı geliyor. Daha önce 3 farklı model GTX 980 ve birçok farklı kart kullandım ama hiç böyle bir şey çıkmadı.

Dosya Ekleri

• 38y[1].png
    38y[1].png
    17,8 KB · Görüntüleme: 67
  • 42640837-1f6d-4d97-87db-6771f03cf877.jpg
    42640837-1f6d-4d97-87db-6771f03cf877.jpg
    82,9 KB · Görüntüleme: 59
GPU-Z ekran görüntüsü budur. TechPowerUp sitesindeki BIOS sürümü ile kartın üstündeki sürüm farklı görünüyor. Bilgisayarım açılırken BIOS yazısı gelmeden bu yazı geliyor. Daha önce 3 farklı model GTX 980 ve birçok farklı kart kullandım ama hiç böyle bir şey çıkmadı.

Hocam kartın markası neydi acaba?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı