GTX 980 Tabanlı Sistem Toplama

Yer
Adıyaman
Arkadaşımla şöyle bir sistem kararlaştırdık. Konu açmamı istedi. Sistemdeki ekran kartı ABD'den gelecek. Sizin sistem hakkındaki yorumlarınız nelerdir ?

• İşlemci: i5 4460
  • Anakart: Msi z97-g43
  • Ram: Gskill 2x4 1600 Mhz
  • Ekran Kartı: EVGA GTX980 FTW ACX 2.0 (Amerika'dan alınacak)
  • HDD: Seagate Barracuda 1TB
  • Kasa: Zalman Z3 Plus
  • Psu: Zalman ZM600-LX 600 watt
  • Ekran: Full Hd 60hz monitör alınacak.
Beyler sizce bu sistem nasıl ekran kartını akraba Amerika'dan gelirken yanında getirecek. Vergi sorunu olmaz değil mi ?

Kutusu kapalı, bavulun içinde rahatlıkla getirebilir. Sisteminiz güzel, anakartı Gaming 5 veya 7 de seçebilirsiniz. Bu arada SSD almayacak mısınız?

Madem ekran kartını ABD'den getirticeksin en başta sağlam bi kart seçmelisin.
Sistem Özellikleri :
İşlemci : Intel Core i5 4690K
Anakart : ASUS Z97-PRO GAMER
Ram : Kingston 8GB HyperX
Ekran Kartı : Asus GTX980 ROG STRIX OC
Diğer parçalar size kalmış.
Arkadaşım Rog Strix yerine Evga'nın kartlarından seçmesi çok daha iyi olacaktır. Özellikle Evga ABD'de daha ucuz.

www.vatanbilgisayar.com: Evga GTX980 FTW ACX 2.0 GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

www.vatanbilgisayar.com: Evga GTX980 Classified ACX 2.0 GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar
Bütçe hangisine el veriyorsa o seçilmelidir. Bu fiyatlar Türkiye fiyatı tabii ki. ABD'de daha ucuz diye biliyorum.

Almışken Asus alsın diye öyle dedim. Fiyatların ucuz olduğunu biliyorum.
Evga hem O.C potansiyeli bakımından, hem soğutması bakımından, hemde bellek hızı bakımından aynı kulvardaki kartlardan üstündür. Almışken Evga almalı.

Siz niçin Evga almadınız ? Evga daha üstün diyorsunuz fakat ekran kartınız Asus.
Herşeyi bilgisayarımı topladıktan sonra öğrenmeye başladım. En baştan şu an ki kadar bilgili olsaydım Evga alırdım. Bu arara burada arkadaşın ekran kartı olarak iyisini seçmesine yardım etmen gerekiyor. Asus'u savunarak fanboyluk yapmanı doğru bulmadım. Ayrıca Evga'nın uluslararasi garantisi dahi var. Ayrıca dediğim gibi Evga, diğer markalara göre çok çok önde, ve bir o kadar da ünlü. Ne yazık ki ülkemizde çok ta bilinmiyor.

Beyler, arkadaşım yurt dışından GTX980 ve I5 4690K'yı getirtmiş. Şuanda diğer bileşenler için 1600 TL bütçesinin olduğunu söylüyor, monitör dahil. Bu bütçeye nasıl bileşenler önerirsiniz ? Monitör dahil dediğim gibi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı