GTX 980 Ti 7600K sistemde işlemci %100 kullanılıyor

teasereasy

Picopat
Daha fazla  
RAM
(16x16) 32 Gb 2133 Mhz Ddr4
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD
Ekran kartı
zotac nvidia gtx 980ti
İşlemci
Intel i7 6700K
Merhaba arkadaşlar, bu konuda uzman arkadaşlardan yardım istiyorum. Arkadaşımın bilgisayarında 100% işlemci kullanımı sorunu var, ayrıca 10 -20 FPS'ye düşüyor. PUBG oyununda neredeyse ekran kartı kullanımı %3'e kadar düşüyor. Grafik ayarlarını yükseltmemize rağmen en fazla %50 kullanıyor, hatta bir süre sonra tekrar düşüp işlemci kullanımını %100'e çıkıyor. Bununla beraber bütün oyunlarda gri ekranda kalıp bilgisayar donuyor ve reset atmak zorunda kalıyoruz. Arkadaşım buna bir çözüm buldu, firestorm overclock programında değerleri düşürerek bilgisayarın donmasının önüne geçti fakat neden bunu yapmak zorundayız? Yani ekran kartını normal şekilde kullanması gerekmiyor mu? Aşağıda yaptığı ayarların fotoğrafını sizlere atacağım, hem işlemci %100 kullanımından kurtulmak hem de bu yazılımı kullanmadan ekran kartını kullanmak istiyoruz, şimdiden teşekkürler. Yardımlarınızı bekliyorum:')

Dosya Ekleri

• 20qvkgkw.png
    20qvkgkw.png
    567,5 KB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
hocam termal macun iyi durumda oyunlarda 68 derece boştayken 35 dereceyi görüyor ayrıca bilgisayarı sıfırladık ama çözülmüyor ekran kartı driver'ı yeniden kurduk ama hiçbir işe yaramıyor.
Hocam msi afterburner ile oyun içinde sıcaklık, kullanım, fps değerlerini gösterseniz daha iyi olabilir. Anlattığınız senaryo darbogaz olarak gözüküyor. Ama bu derece darbogaz olmaz

Technopat Haberler

Geri
Yukarı