GTX 980 Ti, RTX 3050'den daha mı iyi?

Technopat Sosyal'de bir konun yorumlarında ki Technopat Sosyal üyesi eski ekran kartlarının yeni ekran kartlarından iyi olabileceğini söylüyordu. Örnek olarak da 980 Ti'nin RTX 3050'den iyi olduğunu söylüyordu. Bu doğru mu?
Benim konumun bu kadar büyüyebileceğini hiç düşünmemiştim😍GTX 750 Ti vs GT 1030 burada
980'in 3050'den iyi olduğunu söyleyen kişi kim vallahi merak ettim modele bakar mısın asjajsdfjsa.

980 Ti daha çok güç çeken eski bir kart performansları yakı olsa bile bu iki özellik için 3050 alınır ki buna karşın 3050 de RT ve DLSS de var.
Burada ayrı konu açtılar buraya yaz
bir dakika zaten o konudaymışız :D

Aşağıdaki videoda kafa kafaya denk duruyorlar. Lakin 3050 çok daha yeni bir kart ve yeni teknolojilere sahip. Burada asıl dikkat çeken nokta 980 Ti gibi eski kartın hala belli bir performans seviyesinde oyun oynatması.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aşağıdaki videoda kafa kafaya denk duruyorlar. Lakin 3050 çok daha yeni bir kart ve yeni teknolojilere sahip. Burada asıl dikkat çeken nokta 980 Ti gibi eski kartın hala belli bir performans seviyesinde oyun oynatması.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Attığın kanalın testleri sahtedir. MarkPC, thegamrone, NJTech bu üçünün yalan test yaptığını tüm Technopat biliyor.

Bir tık doğru ama örnek yanlış.

2014 yılındaki 980 Ti, 2022 yılındaki 3050'den hatta 3090 Ti'dan bile iyiydi. Bunu dönemin teknoloji, watt başına ürettiği performans, mimari kalitesini ele alarak söylüyorum. Yoksa 2022 yılı baz alınarak yapılan karşılaştırma hem saçma hem yanlış oluyor.

2014 yılındaki 980 Ti, 2022 yılındaki 3050'den hatta 3090 Ti'dan bile iyiydi. Bunu dönemin teknoloji, watt başına ürettiği performans, mimari kalitesini ele alarak söylüyorum. Yoksa 2022 yılı baz alınarak yapılan karşılaştırma hem saçma hem yanlış oluyor.

Doğru hocam. Watt başına düşen performansı söylemiyorum bile.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı