GTX 980 Ti Sistem CS:GO'da Kaç FPS Almalı?

Kardeşim tearingin kralını bile yaşasan CS:GO'da Vsync açılmaz. Sis örneğini vermemin Vsync ile bir alakası yok. Eğer normalde 70-100 FPS alan bir bilgisayarda bu oyunu oynamaya çalışıyorsan sis attıkları anda FPS 40-50 lere düşecektir. Bu sebepten akıcı ve sorunsuz bir oyun için +150 FPS örneğini verdim. Ek olarak lütfen bir Vsync açarak oyna, birde 300 FPS'de oyunu oynarken ki farenin tepkisi ve hissiyatının ne derece arttığını gör. 300 FPS alabilen bir ekran kartın yoksa zaten bu söylediklerim sana çok uzak gelecektir.

V-sync her zaman açın. Mesela oyunda 350 FPS alıyorsunuz. Ama tearingten dolayı şöyle diyeyim oyunun kaymak gibi akmaz. Sanki FPS düşükmüş hissi verir. Bunun sebebi tearingtir. 60 FPS altı alıyorsanız zaten tearing olmaz.

980 Ti yi CS oynamak için mi alıyorsunuz? 270 fps den bahsediyorsunuz 60 üzerini gözünüz algılamamaya başlayacak zaten 100 olsa ne olur 300 olsa ne olur. Sabit 60 fps bir oyun için yeterli hadi bilemedin 70 olsun. 3000TL ekran kartına vereceğinize fiber optik bağlantınızı 100MBit üzerine çıkartın madem daha iyi netice alırsınız.
Şimdi 1.'si arkadaşım 980 Ti'yı CS:GO için almadım sırf, nasıl böyle bir kanıya vardınız bilmiyorum. 2.'si akıl verin demedim bu konu hakkında fikir belirtin dedim. Fikrin yoksa boşda yapma, iyi günler.

200-270 FPS arası alırsın . Çözünürlüğün 1080P ise.
DM için mi konuşuyoruz yoksa Competitive için mi konuşuyoruz ? Kişi sayısı değişmesi nedeniyle doğal olarak alınan fps miktarıda değişiyor.

Vay MSI GTX 980 Ti varsa bence söz yok, yakın zamanda mı aldınız, kur yükselmeden öncemi yani.
Evet hocam Temmuz ayında aldım.

FPS oyunlarında alacağın her kare sana ekstra mouse tepkisi olarak geri döner. 60 FPS'de CS oynuyorsan ya silversındır yada öylesine zevkine girip takılıyorsundur. Bu oyunu adam gibi oynamak için en az 150 FPS almak gerekiyor ki sis attıkları zaman FPS droplarında oyunun akıcılığı bozulmasın.

Sorunun cevabına gelecek olursak; CS:GO'da 300 FPS limiti vardır. 4 Way Titan X SLI bile yapsan oyun normal şartlarda 300 FPS'yi geçmez. Konsola fpsmax_999 yazarsan tüm ayarlar ultra iken 400-500 FPS arası alırsın diye düşünüyorum. Ben GTX 970 ile 350 FPS alıyorum.
Kesinlikle ama kesinlikle "aaa fps konusu, 60 fps yeter" kafasında klasik fikirli insanlara verdiğiniz cevap için katılıyorum size. Ayrıyetten oyunda fps_max 999 ile oynuyorum ancak hem low hem ultra ayarlarda DM'de 250-300 fps arası alıyorum ki 300'ü nadiren görüyorum. Competitive'de ise low ayarlarda bazen 450'yi görürken ultra ayarlarda malesef ki pek mümkün olmuyor ve 270'lere kadarda düştüğü oluyor buna bende şaşırmıyor değilim açıkçası böyle bir sistemle.

Vay be. Millet GTX 980 Ti ile 300-400 FPS aksın ben burda GT 635M ile 30 fps oynuyorum ve siste aşırı kasıyor. :(
Valla hocam Dell İnspiron 5521 leptopum vardı, smoke ve molotofda 19 fps'e düşüyordu ancak ben o pc'yle Global Elite olduktan sonra bu pc'de oynayabilme şansım oldu. Yani demek istediğim şu ki çok iyi anlıyorum sizi 30 fps'le oyun oynamak ne demek ancak herşeyi ona bağlamayın ki belli bir seviyede başarıyı yakalayabilesiniz. ;)

Kesinlikle ama kesinlikle "aaa fps konusu, 60 fps yeter" kafasında klasik fikirli insanlara verdiğiniz cevap için katılıyorum size. Ayrıyetten oyunda fps_max 999 ile oynuyorum ancak hem low hem ultra ayarlarda DM'de 250-300 fps arası alıyorum ki 300'ü nadiren görüyorum. Competitive'de ise low ayarlarda bazen 450'yi görürken ultra ayarlarda malesef ki pek mümkün olmuyor ve 270'lere kadarda düştüğü oluyor buna bende şaşırmıyor değilim açıkçası böyle bir sistemle.
Kardeşim anlamıyorsun herhalde. 300 FPS ve tahminim monitöründe 60 Hz kesinlikle tearing olacaktır. FPS'yi sabitlemezsen hani derler ya oyunum kaymak gibi akıyor diye işte onu hissedemiyorsunuz. V-sync açmanız gerek. Monitörünüz Hz değerinden fazla alınmaya çalışılan FPS anca egoyu tatmin FPS'sidir.

Kardeşim anlamıyorsun herhalde. 300 FPS ve tahminim monitöründe 60 Hz kesinlikle tearing olacaktır. FPS'yi sabitlemezsen hani derler ya oyunum kaymak gibi akıyor diye işte onu hissedemiyorsunuz. V-sync açmanız gerek. Monitörünüz Hz değerinden fazla alınmaya çalışılan FPS anca egoyu tatmin FPS'sidir.
Konuyu tekrar okur musunuz ? Rica ediyorum.

İsterseniz kendiniz deneyip görün. Bu FPS olayının önemli olduğu oyunlardan biri Osu! adlı oyundur. 60 FPS ile oynamaya çalışırsanız fare imleci daha yavaş hareket edecektir. Bu CS GO içinde geçerli. Egoluk bir durum yok. Tearing her zaman yaşanmıyor.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı