GTX 980 Ti yük altında kapanıyor

DrOetker

Kilopat
Yer
Bursa
FurMark stress testinde asla kapanmayan bilgisayar oyunlarda ve heaven Benchmark'ta elektrik kesintisi gibi yeniden başlatılıyor. İlk görsel sorunsuz olan FurMark testinden. İkinci ve üçüncü görseller ise heaven Benchmark ve satisfactory'de kapanma anından bir saniye önceki değerler. Format attım, farklı RAM'lerle ve güç kaynağıyla denedim. Ekran kartımı başka anakartta denediğimde de kapanma olmadı. Ancak kendi anakartımda ekran kartını yüke sokunca sistem kapanıyor. MSI Z170 Tomahawk kartımın diğer PCI girişinde de denedim. Yine kapandı. Sistemim: NVIDIA 980 Ti, 8x2 RAM, i5 6600.

Dosya Ekleri

• 31.jpg
    479,3 KB · Görüntüleme: 118
İşlemci ile ilgilide olabilir, sonuçta ekran kartını besleyen işlemci. Cinebench ya da Heavyload ile işlemciyi deneyebilirsiniz.
CPU-Z stres testi ile 10 dk kapanmadan çalıştı. FurMark stress testi ile GPU da kapanmadan çalışıyor. Ancak ikisini aynı anda açınca bir dakika içerisinde kapanıyor. Şimdi dediğiniz testleri indiriyorum.

CPU-Z stres testi ile 10 dk kapanmadan çalıştı. FurMark stress testi ile GPU'da kapanmadan çalışıyor. Ancak ikisini aynı anda açınca bir dakika içerisinde kapanıyor. Şimdi dediğiniz testleri indiriyorum.

Siz öyle deyince yine sorun güç kaynağından gibi görünüyor. PSU değil de fişi nereye takıyorsanız onu değiştirmeyi denediniz mi? Üçlüye bağlıysa doğrudan duvar fişine takmayı deneyin. Eğer mümkünse başka bir binada bile denemenizi öneririm.

Ek: Ekran kartını Unigine Benchmark'ların birisi ile denemenizide öneririm. FurMark bende en yüksek saat hızına vurmuyor belki sizde de aynısı oluyordur ve Cinebench'de Heavyload'dan daha ağır ona göre.

Söylediğiniz Benchmark'ları kombine şekilde de denedim. Ardından 5'li prizdeki PSU kablosunu diğer prize taktım. Normalde 1 dakikada kapanan oyunu şu an 10 dakikadır oynuyorum kapanmadı hocam. Çözülmüş olma olasılığı çok yüksek. 30 dakika test edip güncelleme editi yapacağım.

Umarım düzelmiştir.

Malesef tekrar kapandı
MSI Afterburner'dan gücü %100'den %90'a çektim. 30 dakikadır kapanmıyor. Kalıcı çözüm için ne yapmak gerek bilmiyorum.

Ne yazık ki aklıma başka bir şey gelmiyor ancak sorun güçte olduğu belli dediğim gibi erişiminizde başka bir bina varsa deneyin.

Ne yazık ki aklıma başka bir şey gelmiyor ancak sorun güçte olduğu belli dediğim gibi erişiminizde başka bir bina varsa deneyin.

HWiNFO64 ile güç tüketimine baktım. FurMark'ta GPU 250Watt tüketirken kapannmıyor. Ancak Unigine Heaven'de 230Watt tüketirken kapanıyor. :/

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…