GTX 980'lerde Coil Whine Sorunu Var Mı?

HUNTER

Megapat
Makaleler
2
Yer
Fethiye/Muğla
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, sınıftaki yakın bir arkadaşıma sistem topluyoruz. Diğer bileşenlere karar verdik ama sadece ekran kartı kaldı. Ekran kartı olarak ise 2 Tane GTX 980 almayı planlıyor arkadaşım. (Sistemi ve PSu'su yeterli) Ama kartları Türkiye'den değil de Amazondan aldırıp şu anda Amerikadaki amcası aracılığıyla getirtecek. Bana birkaç soru sordu ben de cevaplamadan önce burada sormayı uygun gördüm:
1- GTX 970'lerde coil whine sorunu epey yaygın. Bu sorun GTX 980'lerde de var mı? Almayı planladığı marka MSI GTX 980 Gaming 4G.
2- Amerika'dan aldığı MSI GTX 980 kartta eğer Coil Whine sorunu yaşarsa. Kartı Türkiye'de iade edip yenisini veya parasını geri alabilir mi?
3-Bu 2. maddedeki olayı MSI sağlamıyorsa bunu sağlayan bir marka var mı? Evga, Asus vs?
Şimdiden teşekür ederim arkadaşım adına.

Bildiğim kadarıyla var tüm markaların GTX 980'lerinde. Sadece Türkiyede teknik servise gönderebilirsiniz. İade veya yenisini vermezler.
Peki coil whine'ın karta herhangi bir zararı ve performansa bir etkisi var mı? Yoksa olay sadece ses çıkmasından mı ibaret? Bir de arkadaş teknik servise gönderse ne olacak? Tamiri yapılır mı?

Msi'ın sitesinde Türkiye yetkili servisi var. Service point olabilir ismi yanlış bilgi vermeyeyim gene de. Orayı ara ve yurtdışından alınan ürüne uygulanan uluslararası garanti koşullarını danışabilirsin.

@HUNTER Hatta bizi bilgilendirirseniz sevinirim, bende yurtdışından almayı düşünüyorum.
Mail attım. Döner dönmez size de haber veririm. Aslında arkadaşın kendisi yapması lazım bu işleri ama işte arkadaş atsan atılmıyor satsan satılmıyor :D

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı