i5 6400'ün bazı oyunlarda 1060 ile darboğaz yapabilceğini görmüştüm. Mevcut işlemcinizi değiştirmeden daha yüksek bir ekran kartı almanız mantıksız olur. Öte yandan monitörünüz 1080p ise, onu da değiştirmek gerekir, tam performans alamassınız, en az 2K lazım. Volta mimarisiyle ilgili fazlasıyla söylenti var ama bildiğim kadarıyla bu mimariler (Vega, Volta) 5K gibi yüksek çözünürlükleri de iyi bir şekilde destekleyecek.
Bir arkadaşın dediğine göre de;
Vega mimarisi, Volta'dan daha üstün olacağı, Volta'nın frekans olarak Vega'ya yetişemeyeceği ve dolayısıyla Nvida'nın AMD'den patent alacağı.
Bu bağlamda bu mimarileri de bekliyebilirsiniz.
Son olaraksa, kanımca 1080 Ti ve üstü kartlar asla verdiğimiz fiyatları haketmiyor. Bilindiği üzere yakın zaman içerisinde 1080'nin fiyatı düşerek neredeyse 1070 ile aynı fiyata geldi. Bu bağlamda 1080 üstünün Vega ve Volta çıkana kadar israf olacağını düşünüyorum. Ayriyetten bu kartlar çıkınca piyasa ne olur, bilemeyiz.
Ve bir soru, mevcut monitörünüz -çözünürlüğü bilmiyorum, belirtirseniz sevinirim- ile ekran kartınız darboğaz yapıyor mu? Yapıyorsa, ne gibi oranlarda yapıyor?