GTX Titan XP vs GTX 1080 Ti

mu1453

Megapat
Makaleler
2
Daha fazla  
Bilindiği üzere Nvidia GTX Titan XP'yi de tanıttı, GTx 1080 Ti ile arasında ne kadar fark var, yani demek istediğim şu; Nvidia GTX 1080 ve GTX 1070'i Titan X Maxwell ile karşılaştırdı, 1080 ve 1070'in çok daha yüksek performans verdiğini söyledi, şimdi Volta mimarisini de GTX Titan Xp ile karşılaştırırsa Volta mimarisini beklemeye gerek var mı, yoksa GTX 1080 TI ye geçilebilir mi? Beklemeye gerek kalmadan şu an GTX 1070 Kullanıyorum, kullandığım işlemci ise Core i5 6500.

@Recep Baltaş
@Ali Güngör

i5 6400'ün bazı oyunlarda 1060 ile darboğaz yapabilceğini görmüştüm. Mevcut işlemcinizi değiştirmeden daha yüksek bir ekran kartı almanız mantıksız olur. Öte yandan monitörünüz 1080p ise, onu da değiştirmek gerekir, tam performans alamassınız, en az 2K lazım. Volta mimarisiyle ilgili fazlasıyla söylenti var ama bildiğim kadarıyla bu mimariler (Vega, Volta) 5K gibi yüksek çözünürlükleri de iyi bir şekilde destekleyecek.

Bir arkadaşın dediğine göre de;
Vega mimarisi, Volta'dan daha üstün olacağı, Volta'nın frekans olarak Vega'ya yetişemeyeceği ve dolayısıyla Nvida'nın AMD'den patent alacağı.

Bu bağlamda bu mimarileri de bekliyebilirsiniz.

Son olaraksa, kanımca 1080 Ti ve üstü kartlar asla verdiğimiz fiyatları haketmiyor. Bilindiği üzere yakın zaman içerisinde 1080'nin fiyatı düşerek neredeyse 1070 ile aynı fiyata geldi. Bu bağlamda 1080 üstünün Vega ve Volta çıkana kadar israf olacağını düşünüyorum. Ayriyetten bu kartlar çıkınca piyasa ne olur, bilemeyiz.

Ve bir soru, mevcut monitörünüz -çözünürlüğü bilmiyorum, belirtirseniz sevinirim- ile ekran kartınız darboğaz yapıyor mu? Yapıyorsa, ne gibi oranlarda yapıyor?

Profesyonel yani ender yapan veya 4K oyun oynayan biri değil iseniz gerek yok.
Kullandığım monitör 4K 60HZ şu an GTX 1070 kullandığım için haliyle 4K çok geliyor ama GTX 1080 TI alıp 4K'da oynamak istiyorum ama profesyonel render yapmıyorum sizin yorumunuz Titan Xp için mi, GTX 1080 TI için mi?

i5 6400'ün bazı oyunlarda 1060 ile darboğaz yapabilceğini görmüştüm. Mevcut işlemcinizi değiştirmeden daha yüksek bir ekran kartı almanız mantıksız olur. Öte yandan monitörünüz 1080p ise, onu da değiştirmek gerekir, tam performans alamassınız, en az 2K lazım. Volta mimarisiyle ilgili fazlasıyla söylenti var ama bildiğim kadarıyla bu mimariler (Vega, Volta) 5K gibi yüksek çözünürlükleri de iyi bir şekilde destekleyecek.

Bir arkadaşın dediğine göre de;
Vega mimarisi, Volta'dan daha üstün olacağı, Volta'nın frekans olarak Vega'ya yetişemeyeceği ve dolayısıyla Nvida'nın AMD'den patent alacağı.

Bu bağlamda bu mimarileri de bekliyebilirsiniz.

Son olaraksa, kanımca 1080 Ti ve üstü kartlar asla verdiğimiz fiyatları haketmiyor. Bilindiği üzere yakın zaman içerisinde 1080'nin fiyatı düşerek neredeyse 1070 ile aynı fiyata geldi. Bu bağlamda 1080 üstünün Vega ve Volta çıkana kadar israf olacağını düşünüyorum. Ayriyetten bu kartlar çıkınca piyasa ne olur, bilemeyiz.

Ve bir soru, mevcut monitörünüz -çözünürlüğü bilmiyorum, belirtirseniz sevinirim- ile ekran kartınız darboğaz yapıyor mu? Yapıyorsa, ne gibi oranlarda yapıyor?
Monitörüm 4K 60 HZ, işlemci ise i5 6500 güç kaynağı 750 watt 80 plus gold. Darboğaz olayını açıkçası hiç yaşamadım :), açıkçası ben ilk önce GTX 1080'in founders edition'unu almıştım ısınıyordu geri aldılar o zaman monitör 1920x1080 idi şimdi samsung 4K 60HZ monitörü var. :)

Teşekkürler, ben bir an hem Titan Xp hem GTX 1080 TI için sandım o yüzden sordum :)

Monitörüm 4K 60 HZ, işlemci ise i5 6500 güç kaynağı 750 watt 80 plus gold. Darboğaz olayını açıkçası hiç yaşamadım :), açıkçası ben ilk önce GTX 1080'in founders edition'unu almıştım ısınıyordu geri aldılar o zaman monitör 1920x1080 idi şimdi samsung 4K 60HZ monitörü var. :)

Teşekkürler, ben bir an hem Titan Xp hem GTX 1080 TI için sandım o yüzden sordum :)

Çözünürlük yüksek olduğu için işlemciye yük binmiyor haliyle darboğazdan yırtıyorsun. Aslında 1080Ti 4K için biçilmiş kaftan alma imkanın varsa 1080Ti al Titan XP parasına 1080 SLI yapılır ona hiç gerek yok.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı