GTX1060 PUBG Lite FPS sorunu

MrNeoN

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Veteriner Hekim
İyi günler arkadaşlarım. PUBG Lite oynarken fark ettim ki benim bilgisayarımda FPS oldukça düşük. GTX1060 6 GB var, i7 8TH işlemci var, oyun 3000 mb/s SSD'de kurulu, RAM 8 GB (bu biraz düşük). Arkadaşım aynı sistemde minimum 140 FPS alırken ben 70 in üstüne çıkamıyorum. Ayarları Ultra'da yapsam 70 FPS en düşük de yapsam 70 FPS. Arkadaşımın tek farkı 16 GB RAM kullanıyor olması hatta GTX1050 kullanan arkadaşım bile 140 altına inmiyor neredeyse. Sorunum nereden kaynaklanıyor olabilir?

PUGB RAM sömüren bir oyun. Bire bir aynı sistemde aynı oranları almalı. RAM'ler Dual veya Single olabilir. 8GB artık günümüz oyunları için yetersiz kalıyor. Dual Channel RAM FPS'i oldukça etkiliyor.
O zaman 8gb RAM daha almalıyım.

VSYNC ayarı açıksa kapatmayı dener misin?

Ekran kartı ve işlemcisi eski olan normal bir 4 gb RAM'li HP leptopta ultrada kasmadan oynayabiliyordum. Eğer oyuna büyük bir güncelleme vs. gelmediyse bilemiyorum.
Kasma olmuyor bende. Ama bazen donma yaşıyorum zaten 70 fps altına inmiyor. Ancak ekranım 144hz olunca fps almayı istiyorum ki aynı sistemle arkadaşım alabiliyor.

biz kuzenime aldık pc fps 144 altına düşmüyor.i5 2500k r9 280 ekran kartı 16gb dual ram bide corsair ssd'ye kurulu oyun.Çözünürlük monitörden dolayı 1440x900.Ama senin sistemde sorun var ram full ayarda 6gb kullanıyor kuzenimin pcsi oyundayken.2gb artıyor senin o kadar etkileyeceğini sanmam.ssd'ni kontrol etmelisin haritayı yüklerken işlemciyi ve ekran kartının hızını kesiyor olabilir
Kasma olmuyor bende. Ama bazen donma yaşıyorum zaten 70 fps altına inmiyor. Ancak ekranım 144hz olunca fps almayı istiyorum ki aynı sistemle arkadaşım alabiliyor.
Kardeş şeyi sormayı unuttum inşallah kar haritasında denemiyorsundur.Çünkü kar haritasında her pcde sıkıntı oluyor fps konusunda daha tam oturmadı harita sıkıntılar var .diğer haritalarda denedin mi ?
optimizasyon tam olarak oturmadı kar haritasında yeni güncellemeyi beklemelisin.Kar haritası için konuşuyorum

Oyunun Exe dosyasına sağ tıklayıp tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeneğine tik atın. Eğer daha çok kasarsa ya da işe yaramazsa geri alın. Görev yöneticisinden öncelik yükseltmeyi denediniz mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…