GTX1070Ti Ani FPS Düşme Problemi

koymenali96

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisiyarımı alalı tam olarak 1 yıl oldu. İlk başta 8 GB RAM ile kullanıyordum. 8 GB RAM ile bazı oyunlarda anlık FPS düşmeleri yaşayacağımı biliyordum ve öyle oldu. Geçen ay 2x8 GB RAM alarak sistemimi güncelledim. Fakat oyunlardaki FPS düşme sorunu devam ediyor. 1 yılını dolduran sistem olduğu için termal macundan kaynaklı bir problem olabileceğini düşündüm. Termal macunu yeniledim ısı değerlerim normal fakat problem devam ediyor. Stres testi yaptığımda yük altında 62-64 dereceyi geçmiyor. Oyun içerisindeki sıcaklıklarım 58-60 derecelerde maksimum olarak seyrediyor. Sistem özelliklerimi ve Aida64 raporunu sizinle aşağıda paylaşıyorum. Bilgisi olanlar yardımcı olabilirse çok sevinirim. Şimdiden yardımınız teşekkür ederim.

ASUS TUF Z370 Plus Gaming Anakart
İntel i5 8600K İşlemci
2x8 GB Corsair Vengeance 3000MHz Bellek
MSI GTX1070Ti Armor Ekran Kartı
Cooler Master Masterliquid Lite 120 Sıvı Soğutucu
Cooler Master Masterlite 5 Kasa(dahili 600W PSU)
Windows 10(orijinal)

stabilitytest.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Onu yazmamışım kusura bakmayın. Toshiba OCZ TL100 modeli var. Okuma yazma hızlarına baktım. Normalde 550-530 olan hızlar test yaptığımda 450- 380 olarak çıktı. Fakat 1 senelik bir Ssd olduğu göz önünde bulundurulursa bu düşüşler normal. Başka hang testleri yapabilirim bilgi verebilirseniz sevinirim.

Harddiske yükleme yaptım ve test ettim fakat problem aynı şekilde devam ediyor. 110 fps bir anda anlık olarak 80 70 e düşüp tekrardan 100 civarına çıkıyor. Ekran kartı sıcaklığım maksimum 80 derecelerde.

Harddiske yükleme yaptım ve test ettim fakat problem aynı şekilde devam ediyor. 110 fps bir anda anlık olarak 80 70 e düşüp tekrardan 100 civarına çıkıyor. Ekran kartı sıcaklığım maksimum 80 derecelerde.
anlık düşüşlerin 30 un altında olması anormaldir,zaten o oyunda yeterince iyi bir değer alıyorsun arada düşüşler olur

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı