GTX1080 Ti düşük performans

Rhinoderma

Kilopat
Daha fazla  
RAM
HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
SSD veya HDD modeli
James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" WD Blue WD10
Ekran kartı
ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit DX12
Anakart
ASUS ROG STRIX Z370-E Gaming
İşlemci
CPU; Intel(r) Core(tm) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70
Öncelikle sistemimden biraz bilgi vereyim;
Anakart; ASUS ROG STRIX Z370-E Gaming.
Ekran kartı; ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit DX12.
İşlemci CPU; Intel(r) Core(tm) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70 GHz.
RAM; HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
PSU; Corsair 750W 80+
SSD; James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" (SSD'ye sadece sistem yüklü)
HDD; WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 7200 RPM 64 MB.
CPU soğutucu; Dark Freezer X94rd dkccx94rd.
Monitör; AOC C27G1 27" 144Hz 1ms FreeSync flicker-Free VA wled Full HD 1800r.
İşletim sistemi; Windows 11Pro (lisanslı)
Arkadaşlar, abiler, ablalar öncelikle hepinizin vaktini alıp bu konuyu okuduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim.

Ben istediğim FPS'i alamıyorum hiçbir oyun da özellikle çok oyunculu oyunlar birkaç tanesi örnek vermek gerekirse;
Battlefield 2042, Battlefield 5, Battlefield 1, RDR 2 CoD Warzone.
Bu oyunlar da benim ekran çözünürlüğü Full HD ayarlar da genel de normal de düşürünce de FPS artmıyor aksine yüksek de veya Ultra da FPS 10 falan artıyor. Ama ben YouTube'da aynı sistemden daha kötü bilgisayarlar da benden kat kat fazla FPS aldıklarını görüyorum. Bu durumda beni endişen diriyor.
BIOS devamlı güncelliyorum. Ve hiçbir bileşenlere overclocking yapmadım sorun tam olarak ne çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. Yapmam gereken herhangi bir optimizasyon mu var BIOS'ta bir şeyi mi aktif etmem lazım, yoksa ekran kartı ya da işlemci darboğaz mı yapıyor, ya da monitör 2K olmadığı için mi ekran kartının tam güçünü alamıyorum anlamış değilim ilginiz için sizlere çok teşekkür ederim.

Not; Windows 10 Pro kunlanırken de aynıydı!

Size şöyle örnek vereyim. 9600K ile RTX 2070 kullanırken 1080P çözünürlükte BF5 ve Warzone'da darboğaz oluyordu. 9700KF'ye geçince düzeldi. BF2042'yi pek kafanıza takmayın. Oyunu amatör fanlar yapmış say. Optimizasyon çok kötü.
İnternette 8700K vs. 9600K diye aratırsan iki işlemcinin de oyunlarda birbirine yakın performansta olduğunu görürsün. En son öyle hatırlıyorum. İkisi de 6 çekirdek üstelik. 1080TI ile 1080P'de bazı oyunlarda darboğaz yapması normal. Önerim anakartın sitesinden son bios güncellemesini yapıp işlemcini 9700K/KF yapman.
Bu arada yapmış olduğun RAM dizilimi sorunlara gebe. Farklı kapasite ve frekansta RAM'leri anakartın çalıştırması zor olur. Her birinin farklı CL değerleri vs. var sonuçta. Oyunlarda işlemci ile RAM arasındaki gecikme yüzünden ekran kartını da verimli kullanamayabilirsin. RAM için sadece iki slotu kullanırken bile anakartın üstünde işaretle gösterilen (kullanma klavuzunda da belirtilir) öncelikli slotları kullanmak lazım.
Ayrıca anakartın resmi sitesinde test edilmiş uyumlu bellek listeleri bulunur. O listeye bakarsan bazı RAM'lerin 2 slot, bazılarının 4 slot destek işaretini görürsün. Senin değişik RAM'leri 3 slot olarak kullanımının yeri bile olmaz bu tür listelerde.
Bu arada ekran kartında termal pad değişimi çoğunlukla daha kötü sonuçlanıyor. Ekran kartının içindeki kalitede ve incelikte termal pad çok pahalı ve tamirciler bu maliyetin altına girmek yerine dandik padi basıp geçiyorlarmış. O dandik padi koyacağına hiç koymasa daha iyiymiş. Ekran kartı sıcaklıklarına dikkat edin.

Son düzenleme:
Hocam paylaştığınız verdansk haritasında çok daha fazla FPS alınıyordu. Örnek arkadaş bu haritada 100, 120FPS alıyorsa şuan ki caldera haritasında 60FPS'den 100FPS'e kadar değerler alır. Harita belli kısımlardan oluştuğu için FPS değerleri çok değişken.
Konu sahibi arkadaş aylar öncesinin Verdanks haritasındaki aldığı kaydın videosunu yollamış fark ettiyseniz, ayrıca belirttiğiniz performans düşüşü durumu Verdanks mapi varken 6.sezondan itibaren meydana gelmişti, Pacific'e özel bir şey değil bu aslında, hatta Pacific güncellemesiyle beraber %1 Low FPS değerleri daha da iyileştiği gibi işlemci kullanımı noktasında hiçbir değişim olmadı. Binen yük ekran kartına kaydı daha çok ancak yine azalma olacak olsa bile 70-80 FPS gibi değerleri hayatta almaması gerekiyor, benim yedek sistemdeki kıytırık i5-7500 + GTX 1060 6GB ikilisi bile 1080p'de veriyor ortalama 65-70 FPS zaten. 8700K + 1080 Ti'ın minimum 100-120 FPS'i görmesi gerekiyor rahat, işlemci 10600K, ekran kartı da 2070 Super gücünde ona göre hesap etmek lazım.

Son düzenleme:
GTX 1070 Ti aldım geçenlerde. 1060 6 GB kartımı verdim. Bir miktar da para verdim. Eve geldim, taktım, kurdum. Tüm güncellemeleri yaptım. Oyuna girdim. FPS düşüyor. R5 3600X işlemci 8*8 Dual kanal RAM, P5 M.2 SSD, B550M Bazooka MSI anakart. Yani kardeş ekran kartın büyük ihtimalle bozuk. Başıma geldi. Ne yapsam olmuyor. FurMark testi süper, kart ısınmıyor ama oyunlarda çortluyor. Tabii neden bilemem. Kartı değiştirdim aldığım şahsı arayıp. Tabii yalanın bini bin para. Kendi kartımla aynı oyunları açıyorum, yağ gibi akıyor, donma takılma yok. Kardeş senin yapacağın şu ilk önce, format falan denedim diyorsun, o halde bir arkadaşınla ekran kartı değiştirin, arkadaşının kasasında dene bir. Sen de tabii diğer kartı kendi kasanda dene. Bir de RAM'lerini 8*8 şeklinde tak. Sadece 16 GB Dual olarak. Bunları dene bakalım ne olacak. Kolay gelsin diyelim.

Öncelikle sistemimden biraz bilgi vereyim;
Anakart; ASUS ROG STRIX Z370-E Gaming.
Ekran kartı; ASUS GeForce GTX1080 Ti OC 11GB GDDR5X 352bit DX12.
İşlemci CPU; Intel(r) Core(tm) i7-8700K CPU @ 3.70GHz 3.70 GHz.
RAM; HyperX 2x8 GB 3200 mhz/1x16gb 3200 MHz (toplam 32 GB)
PSU; Corsair 750W 80+
SSD; James Donkey JD480 480GB 3D NAND 2.5" (SSD'ye sadece sistem yüklü)
HDD; WD Blue WD10EZEX 1TB SATA3 7200 RPM 64 MB.
CPU soğutucu; Dark Freezer X94rd dkccx94rd.
Monitör; AOC C27G1 27" 144Hz 1ms FreeSync flicker-Free VA wled Full HD 1800r.
İşletim sistemi; Windows 11Pro (lisanslı)
Arkadaşlar, abiler, ablalar öncelikle hepinizin vaktini alıp bu konuyu okuduğunuz için sizlere çok teşekkür ederim.

Ben istediğim FPS'i alamıyorum hiçbir oyun da özellikle çok oyunculu oyunlar birkaç tanesi örnek vermek gerekirse;
Battlefield 2042, Battlefield 5, Battlefield 1, RDR 2 CoD Warzone.
Bu oyunlar da benim ekran çözünürlüğü Full HD ayarlar da genel de normal de düşürünce de FPS artmıyor aksine yüksek de veya Ultra da FPS 10 falan artıyor. Ama ben YouTube'da aynı sistemden daha kötü bilgisayarlar da benden kat kat fazla FPS aldıklarını görüyorum. Bu durumda beni endişen diriyor.
BIOS devamlı güncelliyorum. Ve hiçbir bileşenlere overclocking yapmadım sorun tam olarak ne çözemedim yardımcı olursanız sevinirim. Yapmam gereken herhangi bir optimizasyon mu var BIOS'ta bir şeyi mi aktif etmem lazım, yoksa ekran kartı ya da işlemci darboğaz mı yapıyor, ya da monitör 2K olmadığı için mi ekran kartının tam güçünü alamıyorum anlamış değilim ilginiz için sizlere çok teşekkür ederim.

Not; Windows 10 Pro kunlanırken de aynıydı!
Selam. Sizin durumunuz ferrari alip koy yoluna girip "neden arabam 300 basmiyor?" gibi. Gtx 1080ti gibi ekran kartinizi 2k altinda kullanarak ziyan etmeyin. Ya sanal olarak cozunurlugu arttirin ya da oyunlardaki tum ayarlari en azindan ultra seviyesine yukseltin. Cunku bendeki evga gtx 1070ti ftw2 ekran kartimda bile bf1'de sanal 4k cozunurluk ve orta ayarlarda bile 30-40 fps aldim.

Konu sahibi arkadaş aylar öncesinin Verdanks haritasındaki aldığı kaydın videosunu yollamış fark ettiyseniz, ayrıca belirttiğiniz performans düşüşü durumu Verdanks mapi varken 6.sezondan itibaren meydana gelmişti, Pacific'e özel bir şey değil bu aslında, hatta Pacific güncellemesiyle beraber %1 Low FPS değerleri daha da iyileştiği gibi işlemci kullanımı noktasında hiçbir değişim olmadı. Binen yük ekran kartına kaydı daha çok ancak yine azalma olacak olsa bile 70-80 FPS gibi değerleri hayatta almaması gerekiyor, benim yedek sistemdeki kıytırık i5-7500 + GTX 1060 6GB ikilisi bile 1080p'de veriyor ortalama 65-70 FPS zaten. 8700K + 1080 Ti'ın minimum 100-120 FPS'i görmesi gerekiyor rahat, işlemci 10600K, ekran kartı da 2070 Super gücünde ona göre hesap etmek lazım.
Arkadaş için sorunsuz şekilde oyununu oynuyor şeklinde algılanmasın. Haritanın %80'i bitki örtüsü olduğu için FPS çok değişken olduğunu belirttim. Sizin paylaştığınız 20, 25 kişilik bot lobisi, arkadaşın ki video kalitesinden kaynaklı mı bilinmez aşırı düşük kalitede. Bunları karşılaştırmakta anlamsız. @Rhinoderma bu ayarları dener misin?

Ekran kartı kullanım değerleri normal değil. %65-80 arası gidip geliyor, ilginç. Biz buna darboğaz diyoruz kısaca. @MisafirTerliği34 siz ne diyorsunuz? Başka sorunlar olabilir mi?
Bu oyun hakkında gram bilgim yok. Dediğiniz gibi dengesizlik var ama oyunun optimizasyon sorunu, işlemci kısıtlıyor ya da güncelleme kaynaklı olabilir. Hepsinde haklılık payınız var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı