GTX1080 ve i7 7700K tabanlı sistem yükseltme önerisi

sertacr88

Centipat
Selam,
GTX1080 - i7 7700K (RAM 16 GB buna gerek duymuyorum) sistem sahibiyim ve yeni nesil oyunlar (GTA6, Cyberpunk 2077 gibi) için sizce ilk hangisini gözden çıkarayım da değiştireyim? Ya da alternatif bir öneriniz olur mu? 1080 SLI yap gibi.

iyi günler.

Yükseltme ihtiyacı duyduğunuzu düşünmüyorum. Sisteminiz önümüzdeki 4 yılı rahat çıkaracaktır. SLI hem mantıksız hem pahalı bir seçim olur. Cyberpunk oynayacaksanız monitörünüz iyi değilse güzel bir monitör alınabilir. Ben RTX açar oynarım diyorsanız da elinizdeki 1080i satıp yerine 2080 RTX alabilirsiniz.

RTX 2080-2080Ti gibi modellere geçiş yapabilirsin onun dışında pek bir şey yapmasanda o bahsettiğin oyunları GTX 1080 ile oynarsın yüksek ayarlarda muhtemelen.

Yükseltme ihtiyacı duyduğunuzu düşünmüyorum. Sisteminiz önümüzdeki 4 yılı rahat çıkaracaktır. SLI hem mantıksız hem pahalı bir seçim olur. Cyberpunk oynayacaksanız monitörünüz iyi değilse güzel bir monitör alınabilir. Ben RTX açar oynarım diyorsanız da elinizdeki 1080i satıp yerine 2080 RTX alabilirsiniz.
4 Yıl abartı olur gibi geldi bana ama rahat 2 senesi var. Tabi bu 4 yılda hangi ayarlarda oynadığınıza göre yükselebilir ama benim standart düşünme şeklim şuan hangi ayarlarda kullanılıyor ise o seviyede kaç yıl kullanılabilir anlamında düşünüyorum bunu da belirteyim.

1080 gayet yeterli. İslemci olarak butceniz varsa 3.nesil Ryzen 7 yada Ryzen 5 3600 onerebilirim.
Siz ciddi misiniz adam daha yüksek grafiklerde ve FPS'lerde oyun oynamak istiyorum diyor.Siz de tek çekirdek performansında hala önde olan 7700k'yı satın buna bağlı olarak anakartı da değiştirin ve 3600 alın diyorsunuz.Şaka gibi

1080p çözünürlükte mevcut sisteminiz size bir sorun çıkarmayacaktır, 144Hz monitörünüzün olduğunu varsayalım, yeni çıkan grafik zorlayıcı oyunlarda FPS'iniz 130-100 lerden 80-100 lere düşebilir oyundan oyuna farklılık gösterir, sisteminiz son derece güncel.
Siz ciddi misiniz adam daha yüksek grafiklerde ve FPS'lerde oyun oynamak istiyorum diyor.Siz de tek çekirdek performansında hala önde olan 7700k'yı satın buna bağlı olarak anakartı da değiştirin ve 3600 alın diyorsunuz.Şaka gibi
Nerede yazıyor daha yüksek grafik ve FPS?
Ayrıca:
R5 3600, oyunlarda 7700K'dan daha fazla FPS verdirebiliyor (aynı ekran kartında), yanlış şekilde bilgi vermeyelim. ''Ekleme: Ayrıca elindeki 7700K ve anakartını satıp üstüne hiç para eklemesine gerek kalmadan R5 3600 ve B450M bir anakart alıp mevcut İşlemci-Anakart kombinini sıfır masraf ile daha güçlü güncel vs ''0'' sıfır hale getirebilir..

@sertacr88 Daha ayrıntılı şekilde örneğin: Monitörüm şu HZ ve çözünürlüğü şu ve ben yeni çıkacak AAA oyunları bunda yüksek grafik ayarlarında monitörün hakkını verdirerek oynamak istiyorum, gibi ayrıntı verirseniz upgrade adına daha sağlıklı yardımcı olabiliriz. Bunun dışında sisteminiz son derece güçlü ve güncel.

Son düzenleme:
Ekran kartını 2080 süper yapın.
İşlemciyi de 9900k yapın. Mevcut sistemden bu parçalar ile anca yükseltme olur.

Benim aklıma takılan bir şey var bu kadar pahalı üst seviye parçalar kullanan insanlar bu kadar parayı sadece başkasının tavsiyesi ile mi alıyor?

Yani parçalardan anlaması gerekir bu kadar para verecek insanın istediği parçayı alması gerekir. Benim bakış açım bu şekilde. Pahalı sistem önerisi isteyen kullanıcılar hep bana bir garip görünmüştür.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı