GTX1080 ve i7 7700K tabanlı sistem yükseltme önerisi

1080p çözünürlükte mevcut sisteminiz size bir sorun çıkarmayacaktır, 144Hz monitörünüzün olduğunu varsayalım, yeni çıkan grafik zorlayıcı oyunlarda FPS'iniz 130-100 lerden 80-100 lere düşebilir oyundan oyuna farklılık gösterir, sisteminiz son derece güncel.

Nerede yazıyor daha yüksek grafik ve FPS?
Ayrıca:
R5 3600, oyunlarda 7700K'dan daha fazla FPS verdirebiliyor (aynı ekran kartında), yanlış şekilde bilgi vermeyelim. ''Ekleme: Ayrıca elindeki 7700K ve anakartını satıp üstüne hiç para eklemesine gerek kalmadan R5 3600 ve B450M bir anakart alıp mevcut İşlemci-Anakart kombinini sıfır masraf ile daha güçlü ve güncel hale getirebilir..

@sertacr88 Daha ayrıntılı şekilde örneğin: Monitörüm şu HZ ve çözünürlüğü şu ve ben yeni çıkacak AAA oyunları bunda yüksek grafik ayarlarında monitörün hakkını verdirerek oynamak istiyorum, gibi ayrıntı verirseniz upgrade adına daha sağlıklı yardımcı olabiliriz. Bunun dışında sisteminiz son derece güçlü ve güncel.

12 FPS fark var. Ekstra masraf harcamak gerek yok. RTX 2070-2080 alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1080p çözünürlükte mevcut sisteminiz size bir sorun çıkarmayacaktır, 144Hz monitörünüzün olduğunu varsayalım, yeni çıkan grafik zorlayıcı oyunlarda FPS'iniz 130-100 lerden 80-100 lere düşebilir oyundan oyuna farklılık gösterir, sisteminiz son derece güncel.

Ayrıca:
R5 3600, oyunlarda 7700K'dan daha fazla FPS verdirebiliyor (aynı ekran kartında), yanlış şekilde bilgi vermeyelim. ''Ekleme: Ayrıca elindeki 7700K ve anakartını satıp üstüne hiç para eklemesine gerek kalmadan R5 3600 ve B450M bir anakart alıp mevcut İşlemci-Anakart kombinini sıfır masraf ile daha güçlü güncel vs ''0'' sıfır hale getirebilir..

@sertacr88 Daha ayrıntılı şekilde örneğin: Monitörüm şu HZ ve çözünürlüğü şu ve ben yeni çıkacak AAA oyunları bunda yüksek grafik ayarlarında monitörün hakkını verdirerek oynamak istiyorum, gibi ayrıntı verirseniz upgrade adına daha sağlıklı yardımcı olabiliriz. Bunun dışında sisteminiz son derece güçlü ve güncel.
Tamam da ne gerek var böyle bir şey yapmasına ikinci elden işlemciyi, anakartı satacakta yenisini alacakta. Gereksiz zaman kaybı çok mantıklı değil onun yerine gitsin 9900k alsın o zaman son nesil Ryzenlei 7. nesil İnteli karşılaştırıyorsunuz. Çok saçma muhabbete girmeyin aradaki FPS farkına değecek bir değişim değil.

12 FPS fark var. Ekstra masraf harcamak gerek yok. RTX 2070-2080 alın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bizzat izledim zaten, her teste güvenneye gerek yok ve 6core çok daha güçlü allcore performansi var + masraf etmiyor zaten ve tabi ki bence de gerek yok.
Tamam da ne gerek var böyle bir şey yapmasına ikinci elden işlemciyi, anakartı satacakta yenisini alacakta. Gereksiz zaman kaybı çok mantıklı değil onun yerine gitsin 9900k alsın o zaman son nesil Ryzenlei 7. nesil İnteli karşılaştırıyorsunuz. Çok saçma muhabbete girmeyin aradaki FPS farkına değecek bir değişim değil.
Bu zaten tercih meselesi, bütçe sorun değilse 9900K alsın bir şey demiyorum, yapılabilecek mantıklı hareketleri söylüyorum. 9900K alana kadar elindeki işlemci-anakart-ekran kartını elden çıkarsa; 3600-B450M-2080 felan alabilir üzerine ekleme yaparak. Tercih meselesi yani. 9900K'a 3500 lira vermeye gerek var mı sorusu ve 1300 TL lik R5 3600 ile aradaki 2200TL fiyat farkını performans olarak görebilir mi sorusu akıllara geliyor...

Bizzat izledim zaten, her teste güvenneye gerek yok ve 6core çok daha güçlü allcore performansi var + masraf etmiyor zaten ve tabi ki bence de gerek yok.

Bu zaten tercih meselesi, bütçe sorun değilse 9900K alsın bir şey demiyorum, yapılabilecek mantıklı hareketleri söylüyorum. 9900K alana kadar elindeki işlemci-anakart-ekran kartını elden çıkarsa; 3600-B450M-2080 felan alabilir üzerine ekleme yaparak. Tercih meselesi yani. 9900K'a 3500 lira vermeye gerek var mı sorusu ve 1300 TL lik R5 3600 ile aradaki 2200TL fiyat farkını performans olarak görebilir mi sorusu akıllara geliyor...
Sıfır sistem dizse tamamda dediğim gibi uğraşmaya değmez 10 FPS için sadece oyun oynuyor ise he render alıp yayın yapacağım bilmem şunu yapacağım diyorsa Ryzen tabi ki daha iyi olur ama oyun içinse gereksiz bir değişim. Bu şey gibi GTX 1080 kartım var RTX 2060 alayım mı gibi bir şey. Zaten aynı FPS veriyorlar ne gerek var değişmeye demek istediğim bu.

1080ti, 2080'e upgrade edebilirsiniz. Monitörünüz 2k ve üstü ise 2080ti de yapabilirsiniz.

Sıfır sistem dizse tamamda dediğim gibi uğraşmaya değmez 10 FPS için sadece oyun oynuyor ise he render alıp yayın yapacağım bilmem şunu yapacağım diyorsa Ryzen tabi ki daha iyi olur ama oyun içinse gereksiz bir değişim. Bu şey gibi GTX 1080 kartım var RTX 2060 alayım mı gibi bir şey. Zaten aynı FPS veriyorlar ne gerek var değişmeye demek istediğim bu.
Kesinlikle.

Geç yazıyorum kusura bakmayın konu başlığıdaki ufacık bir hatadan dolayı 1 saat ceza yedim sağolsunlar!

Ekran kartını 2080 süper yapın.
İşlemciyi de 9900k yapın. Mevcut sistemden bu parçalar ile anca yükseltme olur.

Benim aklıma takılan bir şey var bu kadar pahalı üst seviye parçalar kullanan insanlar bu kadar parayı sadece başkasının tavsiyesi ile mi alıyor?

Yani parçalardan anlaması gerekir bu kadar para verecek insanın istediği parçayı alması gerekir. Benim bakış açım bu şekilde. Pahalı sistem önerisi isteyen kullanıcılar hep bana bir garip görünmüştür.

Tabikide başkasının tavsiyesine körü körüne bağlanmıyorum sadece akıl akıldan üstündür düşüncesi ile ilerliyorum. Deneyen vardır kullanan vardır diye düşünüyorum.

Ayrıca:
R5 3600, oyunlarda 7700K'dan daha fazla FPS verdirebiliyor (aynı ekran kartında), yanlış şekilde bilgi vermeyelim. ''Ekleme: Ayrıca elindeki 7700K ve anakartını satıp üstüne hiç para eklemesine gerek kalmadan R5 3600 ve B450M bir anakart alıp mevcut İşlemci-Anakart kombinini sıfır masraf ile daha güçlü güncel vs ''0'' sıfır hale getirebilir..

144 Hz Asus monitörüm var ve bunu 3D boost modunda kullanıyorum, yani 120 hz ye düşüyor VSYNC ı açınca 120den fazla FPS alırsam eğer 144Hz den çok daha akıcı bir görüntü oluşturuyor bu bahsettiğim mod. Anlayacagınız ben oyunlarda 120 FPS almak isteyen birisiyim başka bir amacım yok bilgisayarda :)

------------------------------------------------

Kısa sürede beklediğimden çok mesaj geldi anında cevap vermek isterdim de yetişemedim teşekkür ederim hepinize ilginiz için çok şaşırdım gerçekten :)
Maddi açıdan düşünmek gerekirse zaten fiyatları belli bu parçaların ve sadece bir tanesini değiştirmek istiyorum.
FPS den çok görüntü kalitesine takıntılı birisiyim ben ama FPS de düşünce canım sıkılıyor bunu görüntüye öncelik vererek dengelemeye çalışıyorum. Yani anlayacağınız değiştireceğim parça bana en az 20FPS kazandırsa yeterli olur ama değiştirmeye de değer bir parça olmalı bu yani ortalama 30 40 fps fazla kazandırması lazım bana.

Video incelemelerini aylardır inceliyorum artık güvensizlik vermeye başladı bazı videolarda 1080 rtx2080 den daha iyi gibi gösteriyordu. İmkansız bir durum bu ama iddia da etmiyorum tabi :)
Son bir soru soracağım i7 7700K işlemciye - RTX 2080 Ti takılsa dar boğaz yaptırır mı ?
Zaten halihazırda çok iyi bir sisteminiz var. Tamamen gereksiz bir yükseltme. Hiçbir şey yapmanıza gerek yok.

Peki i7 7700K işlemciye - RTX 2080 Ti takılsa dar boğaz yaptırır mı ?
Varmı hiç bilgisi olan ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı