GTX750 sistem FPS düşmesi problemi

İşletim sistemi
Windows 10

BlueSquare

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba uzun bir süredir FPS düşmesi problemi yaşamaktayım. Önce sorunun HDD'den kaynaklandığını düşündüm ve HD Tune testi yaptım fakat bir sorun olmadığını gösterdi. Ardından 4 GB RAM olduğu için RAM yetersizliğine bağladım ve ekstra bir 4 GB daha ekledim arkadaşın bilgisayarından fakat yine işe yaramadı. Ardından CPU ısınıyor herhalde deyip MSI Afterburner ile değerleri kontrol ettim fakat değerlerin aşırı normal olduğunu gördüm. Oynadığım oyunlar öyle ahım şahım sistem isteyen oyunlar değil, Overwatch, LOL, CS gibi oyunlar. Kafam artık almıyor ne gibi bir problem olabilir anlamıyorum tek bir teorim var o da güç kaynağının yetersiz olması. V-Sync açıp denedim yine olmadı. NVIDIA ekran kartı ayarlarını performansa çektim yine de olması gereken performansı alamıyorum peki neden?
Sistem özellikleri:
300Watt PSU (12V=240)
GTX750 2 GB.
4 GB RAM 1600 MHz.
i3 4130 3.4 GHz.
Windows 10 Home SL sürüm 2004.
Ekran görüntüsündeki oyunda aynı kart 150 FPS'den fazla veriyor Full HD'de fakat ben sürekli FPS düşmesi yaşıyorum. Alabildiğim maksimum değer 100 falandır.

Dosya Ekleri

• 3.png
    3.png
    54,2 KB · Görüntüleme: 45
  • Adsız.png
    Adsız.png
    471 KB · Görüntüleme: 51
  • 2.png
    2.png
    443,8 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
  • Malwarebytes ile virüs taramasi yap.
  • BIOS güncelle
  • Windows Update ile güncelleme yap
  • BIOS'u default ayara getir belki 3.parti bir yazılım ayarlari değiştirmiştir.
  • ISLC programını yükleyip deneyin forumda konusu var
  • Driver'leri Driver kimlikleri ile Google yardımıyla guncelleyin
  • Arkadaşınızdan aldığınız RAM ile PC'deki RAM aynı hızda ayni özellikte olmalıydı belki de sorun hala RAM'den kaynaklıdır.

• Malwarebytes ile virüs taramasi yap.
  • BIOS güncelle
  • Windows Update ile güncelleme yap
  • BIOS'u default ayara getir belki 3.parti bir yazılım ayarlari değiştirmiştir.
  • ISLC programını yükleyip deneyin forumda konusu var
  • Driver'leri Driver kimlikleri ile Google yardımıyla guncelleyin
  • Arkadaşınızdan aldığınız RAM ile PC'deki RAM aynı hızda ayni özellikte olmalıydı belki de sorun hala RAM'den kaynaklıdır.

-Virüs taraması yaptım sıfır virüs
-BIOS güncel
-Windows 2004 en güncelindeyim
-BIOS defaultta
-ISLC'yi ilk defa duydum kullanıp geri bildirim yapacağım
-Driver'ler tamamen güncel
-Arkadaşımdan aldığım RAM ile MHz değerleri aynıydı hatta aynı markaydı

İlk olarak güç kaynağı çok sınırda hatta düşük bile kalıyor diyebilirim çünkü ortalama 12V çıkışta 275w istiyor sisteminiz. Ayrıca işlemciniz çift çekirdek bir işlemci internette gördüğünüz test videolarında ekran kartları test edilirken güçlü sistemlerin içinde test ediliyor. Şu an herkes 6 çekirdek ve üstünü düşünüyorken 2 çekirdekli bir işlemci online oyunlarda performans düşüklüğü yaşatıyor. Sonuç olarak güç kaynağınızı 450W 80+, işlemcinizi ikinici el yükseltebilirseniz i5 veya i7 ek olarak RAM 8GB yaparsanız nihai performansa çıkabilirsiniz.

İlk olarak güç kaynağı çok sınırda hatta düşük bile kalıyor diyebilirim çünkü ortalama 12V çıkışta 275w istiyor sisteminiz. Ayrıca işlemciniz çift çekirdek bir işlemci internette gördüğünüz test videolarında ekran kartları test edilirken güçlü sistemlerin içinde test ediliyor. Şu an herkes 6 çekirdek ve üstünü düşünüyorken 2 çekirdekli bir işlemci online oyunlarda performans düşüklüğü yaşatıyor. Sonuç olarak güç kaynağınızı 450W 80+, işlemcinizi ikinici el yükseltebilirseniz i5 veya i7 ek olarak RAM 8GB yaparsanız nihai performansa çıkabilirsiniz.
teşekkür ederim bilgilendirme için psu değişikliği yapmayı düşünüyordum zaten yukarıdaki arkadaşın ISLC adlı uygulamasını kurup yükledim ve az birşey işe yaradı ramle alakalı sıkıntı yok yani işlemci konusunda halihazırda i5 9400f var hediye geldi fakat bu montajlama işini bir bilene bırakmak istiyorum çünkü işlemci fanının bir çentiği kırık ve yerinden çıkmıyor dolayısıyla

teşekkür ederim bilgilendirme için psu değişikliği yapmayı düşünüyordum zaten yukarıdaki arkadaşın ISLC adlı uygulamasını kurup yükledim ve az birşey işe yaradı ramle alakalı sıkıntı yok yani işlemci konusunda halihazırda i5 9400f var hediye geldi fakat bu montajlama işini bir bilene bırakmak istiyorum çünkü işlemci fanının bir çentiği kırık ve yerinden çıkmıyor dolayısıyla
i5-9400F şu an kullandığınız anakart ile maalesef uyumsuz. H310 veya B365 serisi anakart almalısınız ve bir üzücü durum daha var ki RAM'leriniz uyumsuz olacak çünkü H310 ve B365 serisi anakartlar DDR4 RAM destekliyor.

önceki açtığım konuda bu psunun hayli hayli yeteceğini söylemişlerdi ama sorun şuki ben oyunları önceden hayli hayli oynuyordum bu psu ile şimdi ne olduda yetmemeye başladı ve ayrıyetten gpu kullanımı artık oyun içinde 0 a düşmeye başladı oyun iyice oynanmaz oldu.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı