GTX750 Ti için 216W PSU yeter mi?

Kanekii

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
TUF 3070OC , R5 5600 , Philips 280HZ 0.5MS, AOC24G1, Elgato Webcam
Hepinize iyi günler arkadaşlar. Benim bilgisayarımın ekran kartı şu an çok kötü ve bende GTX 750 Ti almaya karar verdim. +12V'den +216W veren bir PSU yeter mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
750 ti max. güç tüketimi 60 watt yani en düşük 300 watt olması gerekli resmi sitede de öyle belirtiyor ama almışken 450 500 watt almanı öneririm. Ekran kartını seviyorsan onu koruman lazım ;)

750 ti max. güç tüketimi 60 watt yani en düşük 300 watt olması gerekli resmi sitede de öyle belirtiyor ama almışken 450 500 watt almanı öneririm. Ekran kartını seviyorsan onu koruman lazım ;)
Şu an zaten maddi durumum yetmediği için zar zor ekran kartı alacağım. Onuda Ali Express'den alacağım. Ben satıcı ile konuşup anlaşacağım. Sadece Ekran Kartının benim güç kaynağıma yetecek mi ? yetmeyecek mi ? onu soruyorum. Bazıları rahat yeter diyor. Hatta x5460 alacaktım ama yetmez dedi. O yüzden 9400 alıyorum.

Ali express doğru seçim bende ordan çok alışveriş yaptım ve zaten ürün altında özellikle güç kaynağı bilgilerini belirtiyorlar yetip yetmeyeceği hakkında. sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum

Ali express doğru seçim bende ordan çok alışveriş yaptım ve zaten ürün altında özellikle güç kaynağı bilgilerini belirtiyorlar yetip yetmeyeceği hakkında. sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum
Ya o değil de annem o parayı vermek için çok uğraştı boşa gitmesini istemiyorum. Satıcıya güvendiğim için oradan alacağım. Ama bir şey soracağım. Q9400 mü ? Q6600 mı ? Bazıları diyor ki :
'Q6600 güzel overclock ediliyor.' ama benim anakartımın overclock ile uyumlu olduğunu zannetmiyorum. Hem bence Q6600 eskidi artık onun yerine daha güncel olan Q9400 işlemcisini tercih ettim. Yeter değil mi ?

12W kanalı üzerinden 216W verdiğini söylemiş arkadaş. Zaten PSU'su ortalama 300-400W'lık değer veren bir PSU çok büyük ihtimal ile. Nvidia'nın önerdiği PSU güç miktarı da bu sayıyı ifade etmekte. 12W kanalından 216W güç veren bir PSU sistemi kaldıracaktır. Benim tavsiyem bir süre bu şekilde kullanmanızdır ve yakın zamanda daha kaliteli bir PSU satın alıp kullanmanızdır. Lakin tam yükte eğer güç kaynağınız kalitesiz ise sisteminize zarar verecektir.

Ya o değil de annem o parayı vermek için çok uğraştı boşa gitmesini istemiyorum. Satıcıya güvendiğim için oradan alacağım. Ama bir şey soracağım. Q9400 mü ? Q6600 mı ? Bazıları diyor ki :
'Q6600 güzel overclock ediliyor.' ama benim anakartımın overclock ile uyumlu olduğunu zannetmiyorum. Hem bence Q6600 eskidi artık onun yerine daha güncel olan Q9400 işlemcisini tercih ettim. Yeter değil mi ?
Q9400 tabi ama madem Ali Express'den alışveriş yapacaksın, Xeon E5450 almanı tavsiye ederim. Performans ve fiyat bakımından çok daha iyi üstelik gayet makul güç tüketiyor 80 watt. Q9400 95 watt
Bu arada Aliexpress'ten hangi ekran kartını almayı düşünüyorsunuz? 2. el olanı mı 0. el olarak satılanı mı tercih edeceksiniz ?

@player 2 siz de mi ekran kartı aldınız?
Evet bende Gtx 750 ti alacaktım ama Gtx 960 aldım

Q9400 tabi ama madem Ali Express'den alışveriş yapacaksın, Xeon E5450 almanı tavsiye ederim. Performans ve fiyat bakımından çok daha iyi üstelik gayet makul güç tüketiyor 80 watt. Q9400 95 watt

Evet bende Gtx 750 ti alacaktım ama Gtx 960 aldım

2. El mi aldınız? Nasıl sorun çıkardı mı ne kadar oldu alalı?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı