GTX750ti Almak

kss.tm

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci-Ekonometri
For NVIDIA GTX750Ti Discrete Graphics Card 128Bit DDR5 2GB Video Card Support DirectX 11 with PCI Express 2.0 HDMI DVI VGA-in Graphics Cards from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group

Markadan markaya değiştiği gibi bu kartta da çekirdek hızı farklı (diğerlerine nazaran daha düşük, 902 MHZ). Diğer veriler ise bilindiği gibi. Soğutucusu biraz ucuz gibi duruyor diğer markalar gibi ısı boruları kullanılmamış. 2'si 5 yıldız biri 4 yıldız olmak üzere 3 kişi geri bildirim yapmış, satıcıda 4 elmas. İçimden güvenmek geliyor ancak Technopat Sosyal sakinlerine de bir danışmak istedim.
*Sizce almalı mıyım?
*902 MHZ günümüz oyunlarına yeterli midir?
*Çekirdeği overclock yapmak mümkün mü ?

Aslında 60W güç emen bir GPUyla, 902 hızla çalışan çekirdekle 2 basit fanın başa çıkmakta zorlanmayacağını düşünüyordum. O anlamda marka konusuna fazla takılmak istemedim. Çekirdek hızı kabul edilir gözüküyordu. Diğer tüm veriler diğer markalarla örtüşüyordu. Dikkatimi bellek hızı çekti. Tam 900 MHZ. Muadilleri 5400 MHZ iken arada bu kadar fark olması biraz ürküttü beni.
Bellek Hızı ile ilgili pek bilgi kaynağı bulamadığım için bu farkın ne gibi bir sorun yaratabileceğini pek kestiremiyorum. Bu, günümüz oyun bilgisayarlarına yeterli olan 8 GB RAM yerine 32 GB RAM kullanmak arasındaki farkta olabilir (yani haddinden fazla lüks, kullanamayacağımız depo alanını almak gibi) ya da cidden performansı etkileyebilecek farkta olabilir. Şuan bunun cevabını arıyorum aslında.

@klink Gösterdiğim ilan vergiden muaf, yani 75 €'nun altında.
(Sürpriz bir performans farkı olmadığı taktirde.) Muadillerinin çok altında, yarısı fiyatında benzer bir ürün almış oluyorum. Bence bu büyük bir tasarruf büyük bir avantaj.
Birde bu açıdan bak :D

@NorthernsKnight Bakıldığında bu yonga Nvidia tarafından üretiliyor. Çakma olarak adlandırmanı ben açıkçası biraz yadırgadım. Sonuçta kartı Nvidia yongası kullanıp piyasaya süren HI-MJ adlı bir şirket. Duyulmamış marka demen daha uygun olurdu. Burada herhangi bir ünlü marka ismi kullanılarak pazarlama yapılmamış.

@klink İyi dileklerin teşekkür ederim. Özellikle GTB çağrı merkezini aradım bilgilendirdiler. Henüz karar vermedim, Bellek Hızı soru işareti. Satıcıdan GPU Z verilerini istedim. Eğer tatmin ederse ve Bellek Hızı konusunda somut bir bilgi kaynağına erişirsem alıp almama konusunu sonuçlandırırım umarım :D.

http://g01.a.alicdn.com/kf/HTB1E5PW...dth=486&hash=eee308bba9caca08a68cce884a28621a
GPU-z verileri bu şekildeymiş. Ne dersiniz 230 liraya pişman eder mi bu kart ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı