GTX760 vs R9 280

GTX760 vs R9 280

• GTX760

Oy: 23 44,2%
  • R9 280

Oy: 29 55,8%

• Oy verenlerin toplamı
    52
Arkadaşlar benzer durumdayım şu an vatanda ufak bir problem yaşadım.

Bana r9 770x sattılar. Benim belirlediğim fiyatın altına denk geldiği için fark etmemiştim fakat aldığım model 4 gb imiş.. Ben 2 gb modele çevireceğim ve 138 lira geri alacağım. Eğer bana para farkını ödemezlerse ve hediye çeki tarzı bir şey verirlerse bu ekran kartlarına yöneleceğim.

Şimdi bence de r9 280 cazip fakat ses seviyesi, ısınması ve güç tüketimi açısından gtx 760 çok daha üstün. Üstelik aralarındaki performans öyle dağ kadar büyük de değil... Düşünüyorum da sırf bir oyunda 30 fps üstündeyken alacağınız 3-5 fazladan fps için nvidia terkedilmeye değer mi acaba..? Yani o yazılım desteğini kastediyorum. Ki bildiğim kadarıyla nvidia ekran kartları video oynatımında falan daha iyiler. Her şey oyun demek değil :))

Ben tercihimi bugün 1-2 saat sonra gidip gtx 760'dan yana kullanacağım eğer ellerinde varsa MSi tf modeli ile. Çünkü inanılmaz sessiz ve güç tüketimi inanılmaz az.. Isınması ise aynı şekilde yok denilecek kadar az. Aldığım bilgisayara r9 280 performans olarak yakışıyor fakat bilgisayar soğuk, sessiz olsun diye o kadar çabaladım. Kalkıp da bu çabamı r9 280 çok ses çıkarırsa veya ısınırsa çöpe atmış olurum.

Fikriniz var mı ?

Öncelikle söyleyim r9 280x aldım :LOL:. R9 280 alınmaz, r9 285 veya 280x alınır. gtx760'a artık bulaşılmaz. Gtx 960 çıkıcak yakında.

Arkadaş sadece 2 tane seçenek vermiş, yapılması gereken 2'si arasında kıyaslama yapılası. r9 280 benim görüşümce daha üstündür ve 2 aydır kullanıyorum Günümüzdeki oyunları Ultra ayarda Yüksek FPS alıyorum. Onu alma bunu al demek yerine 280 öneririm.
Arkadaşda düşünmüştür 1 tık yukarı çıkmayı ama demekki 2'si arasında kararsız kalmış benim görüşüm 280 :)

R9 280 alınmaz cümlesi biraz acemice bir cümle olmuş. R9 280X te artifact sorunu yaşayabilirsin.Buna bakılırsa da başkası 280X alınmaz, Asus 280 OC edition alınır diyebilir. Yine de iyi yapmışsın. Artifact sorunu yoksa daha performanslı.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı