GTX850M Tabanlı Sistemde LOL'de Kasma Sorunu Yaşıyorum

45452

Kilopat
Katılım
28 Ocak 2015
Mesajlar
18
Ticket attım çare bulamadım. Gruplarda gezdim çare bulamadım. Son olarak sizle paylaşayım.

"Lütfen sorunu sadece anlayan arkadaşlar cevaplasın.
Şimdi benim sistemim canavar gibi. Öyle ki Bf4'ü felan highda akıcı oynuyorum. Ancak Lol'de latede fps 70'e kadar düşüyor ve düşük ayarlarda bile. Ben de riota ticket attım baya konuştuk. Pilini güç tasarrufundan çıkar ve lolü nVidia denetim masasından yüksek performansa nvidiaya al dediler ki zaten öyleydi ancak driver felan her şeyi güncelledim oyunu tekrar kurdum yine aynı. R3d kayıtlarında Lol'ün Intel dahili ekran kartını kullandığı gözüküyormuş. Yani Lol Intel ekran kartıyla oynuyormuş. Fakat resimde de olduğu gibi Lol nvidia gpu'da. R3d kayıtlarını ben de açıp baktım ve orda nVidia'ya dair en ufak yazı yok ancak Intel yazınca bir sürü şey çıkıyor.
Her neyse sorunun çözümü nedir ? Çözerseniz çok mutlu olurum teşekkürler."

Sistemim:
  • Gtx850m 4 gb
  • 16 gb ram
  • İntel i7
  • Laptop



 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım cihazınız Asus N550JV. Ben de bu cihazla ilk defa LoL'e girdiğimde 60 fps alıyordum. Bu cihazın harici ekran kartını devreye sokmamasından kaynaklanıyor. Tek yapmanız gereken otomatik modundan GTX 850m moduna geçmeniz.
 
HP Envy 15 marka/model.

Resimde gösterdiğim gibi Nvidia CPU kullanıyor gözüküyor ama oyun r3d kayıtlarına bakınca İntel kullanıyor gözüküyor. Riot Games bile çözüm bulamadı.

Ticket attım herkes ne dediyse yaptım yok aynı !
 
AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM PİNK YOK FPS YÜKSEK AMA GECİKMELER OLUYO LAG GİRİYOR SKİLL ATTIN ZAMAN 0.1 ALGILIYOSA BENİMKİ 0,9 ALGILIYO O MANTIK AMA Bİ CARESİ YOK LOL RESMİ SİTESİNDE BUNUNLA İLGİLİ Bİ HABER VERMİŞ İŞLEMCİYLE ALAKAYLIYMIŞ YANİ SUNUCUYLA İLGİLİ BİZLE ALAKASI OYK ANLIYACAĞIN ...
 
Aynı sorunu ben de laptobumda yaşadım GT 740m vardı yüksekte hic donma takılmadan oynardım sonra 1 -2 ay geçmeden performans düşüşü yaşadım sıfırladım tekrar girdim yine aynı sorunlar oldu belli süre sonra , ben de şuan 120 ile başlayıp 60da sabitleniyor. V-sync açıp görüntü yırtılmalarını engelleyin 60 FPS kötü birşey değil. Masaüstünde de 600de başlıyor sonra bir sure sonra 300-400 arası değişiyor.
 
Sanırım oyundan kaynaklı bir sorun bende de GT 740M ekran kartı var ultra ayarlarda 45-55 arası fps alıyorum. Ama ara sıra oyunda girdiğimde yüksek performanslı ekran kartı ile açmama rağmen oyun 15 fps ile oynatıyor. Oyundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı