GTX970 için i5 4460 mı i5 4690 mı alınmalı ?

Bilgisayarının teknik özellikleri nedir? Eğer kullandığın anakart çok eskiyse yongasetinden dolayı ekran kartını görmeyebilir bilgisayar o yüzden görüntü gelmez. Eğer çok eski bir sistem kullanıyorsan ekran kartı ve işlemcini en son al. Yada anakart ve işlemciyi alırsın işlemci üzerindeki ekran kartını kullanırsın bir süreliğine.

Normalde ister GTX 970 tak ister başka bir ekran kartı bilgisayarına görüntü geldiğinde ve ekran kartı sürücünü yüklediğinde bilgisayar monitör çözünürlüğün 1440x900 olduğu için o ayara otomatik olarak ayarlar ve görüntü sağlar. 1080p monitör aldığında ise windows'taki çözünürlük ayarından çözünürlüğü 1920x1080'e ayarlarsın yada otomatik olarak bilgisayar algıladığında kendisi çözünürlüğü yükseltir. Örneğin benim monitör 1080p aynı zamanda birçok çözünürlüğü de destekliyor. Sende ise maksimum 1440x900 çözünürlük gösterecek şu andaki monitörle ama yeni monitör alıp 1080p'ye geçtiğinde bendeki gibi ayarlarla karşılaşacaksın ve ona göre görüntü alacaksın.

1.jpg

Son düzenleme:
Beni bu konuda aydınlattığın için teşekkürler. Anakart baya bi eski g41 chipsetine sahip lga775 kendi 2 gb raminde kullanıyorum pc aldığım zamanki ramden başka ram taktığımda görüntü vermiyor aynı marka ram takmak gerekliymiş 10 tane ram denedim hiç birini görmedi merak ettiysen; Foxconn PRODUCT : Motherboard : Details ekran kartım çok kötü hd radeon 4450 512 mb 32 bit bu yüzden komple sistemi yenileyeceğim son olarak almayı düşündüğüm sistem bu;

i5 4460
Asus h97-Plus (eğer Türkiye'ye gelirse Asus H97-PRO GAMER)
Msi GTX970 Gaming
Corsair Vengeance 2x4 8 gb 1600 mhz ram (Alındı)
Wd caviar blue 1tb 7200rpm (Alındı)
Zalman z3 plus kasa
corsair cx600 80plus 600w psu (Alındı)

toplamda 2800 küsür tl tutuyor

ileride de 1080plik bir monitör

Bahsettiğiniz i5 4690K ''k'' ibaresi overclock yapılabilir demektir. Bu yüzden yapılan teste pek güvenme denildiği gibi en fazla 10-15 FPS oda maximum fark alırsın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı