GTX970 Performans Sorunu

Leon Kennedy

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, direk konuya gireyim.

Sistemim;

• Asus Z87-A
  • MSI GTX 970 100ME
  • G.skill Ripjaws 8 GB 1600 MHz
  • i7 4770k
  • Cooler Master 600w 80+
Arkadaşlar sistemim bu şekilde, bundan önce birkaç konu daha açmıştım. Bu sistem ile almam gereken performansı alamıyorum. Full HD monitörüm vardı ve kırmıştım, şu an 768p monitör kullanıyorum. Bir arkadaş monitör çözünürlüğü düşük olmasından dolayı ekran kartın kendini tam olarak kullanamamasından olabilir demişti. Şu an Battlefield Hardline'i yüklüyorum ve arkadan PES 16 oynuyorum. Oyunu oynarken kasmalar giriyor. Büyük ihtimalle arkadan oyun yükleniyor diye ama bu sistemle böyle olması çok saçma. Ayrıca 1 hafta önce format attım Windows 10 kurdum. Formattan önce Windows 8.1 kuruluydu ve virüs filan da vardı büyük ihtimalle, bir sürü oyun da yüklüydü fakat böyle sorun yoktu. PES 15'te bir sorun yoktu, sonralarda oynarken topu ileriye attığımda kamera ilerlerken hafif fps düşüşleri yaşıyordum. Acaba Windows 10 mu hatalı? Böyle bir sistem kurup, 4-5 milyar para yatırıp da böyle sorunlar yaşamak cidden insanın sinirlerini bozuyor. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

SSD mi kullanıyorsun HDD mi?

120 GB Kingston HyperX SSD kullanıyorum. 1 TB HDD kullanıyorum. Fakat şöyle bir şey var kullandığım HDD eski bilgisayardan kalma, yani 4 senesi filan var.

Oyunlar HDD'de mi? HDD 4 yıllık ise arızalı olma ihtimali yüksek. Donma ve kasma yapabilir.

Online oyunları SSD'ye kuruyorum, onun dışında HDD'ye kuruyorum. Ben de öyle düşünüyorum. Bu sistem ile Watch Dogs'ta 50-60 fps az değil mi? Ayrıca 768p'de oynuyorum. Full HD çözünürlükte denemiştim başka yerde 45-55 arası değişiyor. RAM düşük diye olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD için HDTune Pro ile "Error Scan" testi ve "Health" ekranından görüntü paylaş.
FPS sorunu için de sürücüleri güncelle. Sistemin sıcaklıklarını ve frekanslarını kontrol et.
Windows 10 64-bit değil mi?

Şu anda indirdim, bakacağım HDD'ye. Program işini bitirdikten sonra sistemi yeniden başlatmak gerekmez değil mi? Çünkü Battlefield Hardline yükleniyor, baya uzun sürüyor. Sürücülerim güncel, sistem sıcaklıklarını isterseniz atabilirim buraya.

Yeniden başlatma istemez. Oyun esnasında MSI Afterburner ile ölçüm yap. Veya HWMonitor açık iken oyun oyna, maksimum sıcaklıkları ölçer.

Sıcaklıklar bu şekilde, yaklaşık 1 hafta önce atmıştım bir önceki konuma. DayZ oynarken yaklaşık 40 dakika geçtikten sonra ölçmüştüm.
sıcaklık 1.jpg sıcaklık 2.jpg sıcaklık 3.jpg

Bunlar boştaki sıcaklıklar. Program açık iken oyun oyna. Yani yükteki sıcaklıkları görelim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı