GTX970 vs R9 390

Bu makaleye bir göz atın. Nvidia’nın Pascal Mimarisine Ait Detaylar Açıklandı .

2016'da çıkacak ama hangi ay çıkacağı belli değil.
"Mevcut GDDR5’i bırakıp 2. nesil HBM teknolojisine Pascal ile geçecek olan firma 32 GB bellekli ekran kartlarının pazara çıkaracak ve ayrıca bellek bant genişliğini de 1TB/s gibi muazzam değerlere ulaştıracak." "Huang tek ekran kartı ile 4k ve 5k çözünürlüklerde 60 fps ve üstü hızların garanti olacağını da iddia etti." Bu haberler doğru ise mavi ekran verdim şu an :)

R9 390 daha güçlü bir kart ama birkaç araştırmaya baktım aralarında çoğu oyunda 2-3 FPS fark oluyormuş.
Bir videoda aradaki farkın 8-10 fps farkla R9 390 geçiyordu.

"Mevcut GDDR5’i bırakıp 2. nesil HBM teknolojisine Pascal ile geçecek olan firma 32 GB bellekli ekran kartlarının pazara çıkaracak ve ayrıca bellek bant genişliğini de 1TB/s gibi muazzam değerlere ulaştıracak." "Huang tek ekran kartı ile 4k ve 5k çözünürlüklerde 60 fps ve üstü hızların garanti olacağını da iddia etti." Bu haberler doğru ise mavi ekran verdim şu an :)
Hayali sistemler yine üstümüze çullanacak hocam dediğiniz doğru çıkarsa.:D

Pascalı bekleyeceksek daha çok bekleriz. Ayrıca 32Gb'lık ekran kartları hangi kasaya sığacak? Hangi işlemci darboğaz etmeyecek? Kim gidipte 5k monitör alacak? Bu forumda 3500TL üstünde bilgisayar toplanırsa, direk hayali olarak kabul ediliyor çoğu kişi tarafınca. 32GB bellek bantı 1tb olan bir ekran kartı (bahsettiğimiz) Türkiye'ye gelişiyle bu fiyatı bile rahat geçer. Boşu boşuna Pascalı beklemeyin derim :D

Pascalı bekleyeceksek daha çok bekleriz. Ayrıca 32Gb'lık ekran kartları hangi kasaya sığacak? Hangi işlemci darboğaz etmeyecek? Kim gidipte 5k monitör alacak? Bu forumda 3500TL üstünde bilgisayar toplanırsa, direk hayali olarak kabul ediliyor çoğu kişi tarafınca. 32GB bellek bantı 1tb olan bir ekran kartı (bahsettiğimiz) Türkiye'ye gelişiyle bu fiyatı bile rahat geçer. Boşu boşuna Pascalı beklemeyin derim :D
Muhtemelen o tipler de çıkacaktır ama her bütçeye uygun çıkacağını düşünüyorum ben. Hepsi süper güçlü olacak diye birşey yok demi? :)

Yanlış düşünüyorsun Maxvell ve öncesi her mimarinin başlangıç, orta ve üst seviye ekran kartları var. Pascal'da bundan farklı olmayacaktır.

aynen :D pc toplama fiyatına mâl olur bu ekran kartı zaten, şahsen benim almam mümkün değil.

970 almalıyız hepimiz bütün forum sistemin bütçesinin önemi yok. 980 alınmaz fiyat farkına değmez amd ''kesinlikle'' alınmaz çünkü ekran kartı değil araba alıyoruz o yüzden sürücü önemli sürücü olmadan yolda kalırsınız hesabı. Bütün forum 970 almalı üstüne gerek yok. R9 390 daha performanslı fakat biti çok, vram i çok o yüzden alınmamalı r9 390x de öyle gidip 970 almalıyız hatta fazladan alıp dağıtmalıyız da. 970 çok iyi bir kart harika harika 10 numara 5 yıldız.
İsyaaannnn!

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı