GTX980 Tabanlı Sistem Toplama

DCprrooh

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Elektronik Mühendisliği
Merhabalar;

Evet, sonunda 9 yıllık sistemimden kurtuluyorum, yeni sistemimi topluyorum. Kararımı verdim ve sizin görüşlerinizi almak için hazırım. :mutlu:

RAM = Ram'i tek modül seçtim çünkü ileride 1 tane daha alıcam.
Anakart = Anakartımı H97 Chipsetinden seçtim çünkü işlemcimi O.C. yapmayacağım. Asus seçtim çünkü MSI'a göre H97 Chipsetlerinde bence daha başarılı.
İşlemci = Oyun bilgisayarı topladığım için O.C. yapmayacağım, bu işlemci bana yeterli olacaktır. ( GTX980 almak için O.C.'lu sistemden vazgeçmek zorundayım. :) )
İşlemci Soğutucu = Bu konuda çok emin değilim fakat size sormak isterim, stok soğutucu yeterli olacak mıdır?
Kasa = Zalman Z11 Plus seçtim çünkü fiyatına göre iyi donanımlı bir kasa.
Güç Kaynağı = Güç kaynağı olarak modüler bir PSU seçtim çünkü kasanın kablo yönetimi fazla iyi değil. "750W Moduler Gold Sertifikalı" bir PSU tercih ettim, bunu da en iyi corsair serisinde gördüğümü söyleyebilirim CM'de gayet başarılı bu konuda.
Harddisk = Harddisk olarak Seagate Barracuda serisinden 1TB'lık harddisk bana yeterli olacaktır. Bunu SSD ile pekiştireceğim.
S.S.D. = Bütçem kısıtlı olduğu için 120GB alacağım. İlk defa SSD kullanacağım için bu Marka/Model bana yeterli olacaktır. Rahatlıkla farkı görebilirim.
Monitör = Monitör olarak oyuncu monitörü seçiyorum. "ASUS VG248QE" modelini seçiyorum çünkü 144hz, 1ms ve ergonomisinin çok iyi olması beni bu monitöre çekti.
Ekran Kartı = Sonunda hayalimde ki ekran kartına kavuşacağım. Bir oyun bilgisayarı toplayacağım için bütün yatırımımı ekran kartı ve monitöre yapıyorum. Bu monitörün hakkını verecek bir ekran kartı alacağım. :) Bu ekran kartını seçmeyebilir GTX970 mimarisine sahip bir ekran kartınıda alabilirdim fakat 3.5GB VRAM bana ileride sıkıntı yaratabilir diye bu mimariyi seçtim. MSI seçme sebebim ise yazılımı, görünüşü ve soğutma teknolojileriydi.

Mouse = Bir FPS oyuncusu olarak en çok değer verdiğim şeylerden biridir mouse. O yüzden çok uzun ömürlü, hassas, el konforu, terletmeme gibi özelliklere bakıyorum ve bunu da Asus'un ROG serisinden "Gladius" modelli mouse'u dikkatimi çekti ve uzun bir araştırmaya girdim bu parayı hak ediyor mudur? diye. 1 Hafta kadar araştırma yaptım ve gerçekten bu parayı hak ettiğini gördüm. Mouse pad'im mevcut olduğu için almayacağım fakat size Fnatic'in mouse pad'ini önerebilirim (gameextra'da mevcut).

Şimdi gelelim sistemi neden Vatan Bilgisayar'dan topladığıma.

1. Kargo süreleri en geç 3 iş günü olarak belirginlikte.
  2. Bir sorun halinde hiç sıkıntı çıkmaksızın iade işleminin başlatılmasına.
  3. Her yerde böyle değil fakat İzmir/Balçova'da ki şubesinde elemanlar gayet bilgili ve ilgililer.
Bana bunların olması yeterli gibi geliyor.

Topladığım sistemle ilgili soru veya önermek istediğiniz bir şey olursa yazabilirsiniz, eleştirebilirsiniz. Bu sistemi daha almadım fakat seçimler bittikten sonra alacağım, doların düşeceği söyleniyor :).

Bir hatam olduysa affola, çok uzun bir yazı oldu. İyi sosyaller.

Sistemim;
1usd 2,71TL.png

Birkaç değişiklik iyi gelir. Öncelikle o monitör yerine bunu öneriyorum.

AOC G2460PQU 24" 1ms (Analog+DVI+HDMI+Display) Full HD LED Gaming Monitör
AOC G2460PQU 24" 1ms (Analog+DVI+HDMI+Display) Full HD LED Fiyatı

Bu indirimi kaçırma. Elime bir günde geçti. Üstüne 1TB WD Blue ekleyerek 100TL indirim çeki aldım. ( world card )

PSU fazla diyenler olabilir ama belki sli yaparsın bütçe varsa güzel tercih.

Anakart h97 için fazla pahalı. Düz bir h97 de olabilir.

MSI H97 GAMING 3 DDR3 1600MHz S+V+GL+16X 1150p  364,96 TL

8GB tek modül ram doğru tercih.

Ben fansız kullanıyorum. Sıcaklıkları takip edersiniz, size çok gelirse konu açın yardımcı olunur. Kasa içinin nasıl düzenlendiği önemli çünkü.

İ5 seçimi güzel. Ekran kartınıza OC yaptığınızda işlemcinin buna gücü yeter. OC sistem için ekstra +250 vermeye gerek yok.

Mause akmış zaten, güzel bir mekanik klavye ile FPS büyüsüne kapılırsınız.

H97 Pro fiyatına Z97 Gaming 5 alınır. H97 Plus tercih edin. SSD olarak Samsung 840/850 Evo serisini öneririm. EVGA GTX 980 FTW modeli, MSI'dan daha kalitelidir.
Avantajlı Fiyat*

ASUS H97-PLUS Intel H97 Soket 1150 DDR3 1600Mhz HDMI&DVI Anakart

403,87 TL
403,87 TL

GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

263,95 TL
263,95 TL

ZALMAN Z11 PLUS HF1 MidT ATX SİYAH PENCERELİ KASA

267,13 TL
267,13 TL

Evga GTX980 FTW ACX 2.0 GDDR5 4GB 256Bit DX12 Nvidia GeForce Ekran Kartı

2.353,27 TL
2.353,27 TL

WD 3.5" 1TB Caviar Black Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

270,31 TL
270,31 TL

Intel Core i5 4590 Soket 1150 3.3GHz 6MB Önbellek 22nm İşlemci

696,44 TL
656,05 TL

CORSAIR HYDRO SERİSİ™ H100i SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ

531,08 TL
531,08 TL

Samsung 250GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD

432,49 TL
432,49 TL

CORSAIR CX SERİSİ 80PLUS 600W GÜÇ KAYNAĞI

254,41 TL
254,41 TL

ASUS 23.6" VN247H GENİŞ EKRAN LED MONİTÖR

647,79 TL
647,79 TL

Asus Rog Gladius Gaming Mouse

325,17 TL
325,17 TL
*Avantajlı Tutar seçmiş olduğunuz ödeme şekline göre geçerli olacak fiyattır.
Toplam 6400TL.

Son düzenleyen: Moderatör:
Laubaliliğin lüzumu yok. Arkadaş isterse çıkarabilir. Oradan artan para ile monitörü yükseltebilir. Ayrıca Gigabyte Z97X Gaming 5'in çok bir espirisi yok. Dual BIOS falan diyeceksin fakat bir yandan kısılıp bir yandan yükseltilen bir kartı almaktansa MSI Z97 Gaming 5 alırım, BIOS'unu bozup servise gönderirim çok daha iyi.

Topladığın sistem gayet başarılı, güzel. MSI Z97 Gaming 5 anakartı almalısın, ileride yeni bir işlemci alırsan O.C. için sıkıntı yaşamazsın.

Not: Mouse almak yerine işlemcini O.C. yapabilirsin. İyi düşünmelisin.

Laubaliliğin lüzumu yok. Arkadaş isterse çıkarabilir. Oradan artan para ile monitörü yükseltebilir. Ayrıca Gigabyte Z97X Gaming 5'in çok bir espirisi yok. Dual BIOS falan diyeceksin fakat bir yandan kısılıp bir yandan yükseltilen bir kartı almaktansa MSI Z97 Gaming 5 alırım, BIOS'unu bozup servise gönderirim çok daha iyi.
Öncelikle uygunsuz üslup nedeniyle 1 gün ceza yedim. Eğer kalbinizi kırdıysam özür dilerim. Anakart meselesine gelirsek buradaki amaç Dual BİOS değil, bu işlemciye en iyi şekilde nasıl OC edebilirim. Başka bir konuya yazdığım mesajı buraya alıntılıyorum.

MSI Z97 Gaming 5'de analog hybrid faz yapısı kullanıyor. Elle voltaj ayarlasanız bile işlemciye saçma sapan voltajlar veriyor. Gigabyte Gaming 5'de digital faz yapısı vardır. El ile ayarladığınız voltajdan fazla kesinlikle vermez. ATX yapı MSI da büyük. Bence bu bir dezavantaj. Çünkü kablo toplarken sata kabloları neredeyse kasanın gizleme bölmesini geçiyor ve zor toplanıyor. Ayrıca işlemcinin etrafındaki mofset soğutmaları gösteriş için büyük yapıldığından kule tipi bazı soğutuculara değiyor. Bu da eksi bir yöndür. Gigabyte Z97 Gaming 5'de çift BİOS var. MSI Z97 Gaming 5'de yok. Ya da kısaca şöyle anlatayım MSI'da, 8'li gerçek faz, optik çıkış, çift BİOS yok, haliyle de o para verilmez, Gigabyte alınır.

Ayrıca laubalilik yaptığım yok. Sadece senin önerini eleştirdim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı