GTX980 vs GTX980Tİ

SirSakurai

Megapat
Arkadaşlar ben GTX980 ti almayı düşünüyorum. Ama fiyat olarak baya bir fark var sizce bu kadar para vermeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarında açık bir fark var. Şu an piyasadaki en iyi performans veren ekran kartlarından biri. GTX 980 4GB belleğe sahip iken GTX 980Tİ 6GB belleğe sahip ve daha hızlı. Oyunları 4K oynayacaksanız 980Tİ'ın belleği sistem için tam yetecektir. Optimizasyonsuz güzel oyunlar 4K'da 4000-4500 MB arası ekran kartı VRAM'i yiyor. :)

Bence 980Ti almalısın ileride 2 yada 3 sene sonra 980Ti ucuzlayınca bir tane daha alırsın.
4k oyunları arzu ettiğin fps'de oynarsın, hem o zamana kadar istemediğin kadar 4k oyun çıkar. :)

Şöyle söyleyim;
Gtx 970 20 beygir gücündeyse
Gtx 980 30 beygir gücünde,
Gtx 980 ti 60 beygir gücünde,
TitanX 65 beygir gücünde.

Yanılmamak için 1.30'dan itibaren bakın, bazı yerlerde 980 ti'nin TitanX'i geçtiğini görebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ben de 980 ti alacağım, evet kesinlikle şu an da en mantıklı seçim olur bütçeniz varsa.

Edit: 8x Msaa tarzı grafik ayarlarını zorlayan ayarlar açılmadığı sürece Gtx 970 dahi güçlü kart aslına bakarsanız :) . Ancak ambiyansı ekstradan güzelleştiren de o ayrıntılar bence :).

Son düzenleme:
Hocam şimdi şöyle söyliyim; LOL,CS:GO,H1Z1 tarzı oyunlar oynayacaksınız cidden 980 Ti gibi pahalı bir karta para vermeyin. Ancak son çıkan oyunları, en güzel ayarlarda oynamak istiyorsanız cidden 980 Ti süper bir kart. GTA V'de 1080p'de MSA x8 tüm ayarlar ultra 100 FPS - 120 FPS gibi rakamlarda oynuyorum. Gerçekten hoş bir kart. Parasına değiyor. Ancak dediğim gibi, bu kartı kullanmayacaksanız eğer boşuna para vermeyin. En büyük farkları ise 4 GB VRAm ve 6 GB VRAM olmaları. GTX 980 Ti birazcık daha ileriye yönelik bir yatırım ve 4K oyunlar için tasarlanmış. Ancak 4K monitörün de yoksa ne bileyim o kadar para vermeye değer mi?

GTX 980 Ti, GTX 980'in üst modeli değil. GTX 980 Ti, Titan X'in kırpılmış halidir. Ayrıca Titan X referans tasarımıyla satıldığı için GTX 980 Ti ekran kartının ASUS Strix gibi modeller O.C. olduğundan dolayı neredeyse Titan X ile aynı performansı vermektedir.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı