Güç düğmesine basınca güç gelip gidiyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
Bugün sadece ekran kartını söküp geri taktım, yaşadığım sorun linkte:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Güç kaynağın kısa devre olduğu için kendini korumaya alıyor. Kasa içinde boşta duran kablolar var ise kontrol et. Kasanın metal kısımlarına yada anakart üstünde metal olan yerlere dokunan bir kablo ucu olabilir. Hatta bazıları sırf bu sorunu anakartın kasaya vidalanmasi ile de yaşayan var. Anakartın altına ince bir karton koyup öyle anakartı kasaya monte ediyorlar. Benim bir önceki kasada bu yaşadığın sorun vardı. Bir arkadaş bana bunları tavsiye etti ve yapmıştım. Tekrar hiç sorun yaşamadım sonra.
Anlamadığım konı sadece GPU söküp taktım, neden bunu yapar ki?
Bende ne zaman kasa içinde bir şey yapsam bu sorunu yaşıyordum. Kesin benim dediğim şeylerden biri bu.

Kondansatörleri kontrol ettiniz mi? Bunun dışında aklıma tek gelen şey PSU arızalıdır. Kondansatör patlamamışsa PSU'yu garantisi varsa garantiye gönderin.

Kondansatörleri kontrol ettiniz mi? Bunun dışında aklıma tek gelen şey PSU arızalıdır. Kondansatör patlamamışsa PSU'yu garantisi varsa garantiye gönderin.

Hocam nasıl kontrol edicem?

Eki Görüntüle 641846

Hocam nasıl kontrol edeceğim?

Hocam kondansatör dedikleri parça elle kontrol edilecek bir parça değilki.
Allah bilir bunu yazan kişi nasıl bir şey olduğunu bilmiyordur.
Başka birisi PSU'nun start tetikleme devresi demiş böyle bir devre yok PSU'da.

@srcn90 hocam öncelikle ekran kartını çıkarın tekrar deneyin sistem tetikleyecek mi?
Eğer tetiklerse ekran kartında sıkıntı vardır.

Eğer tetiklemezse üstteki fanların hemen solunda 8+8 pin soket var onu da çıkarıp tekrar deneyin.
Bu işemden sonra tetiklerse bu pinleri geri takın yerine ve işlemciyi sök tak yapın.

Eki Görüntüle 641846

Hocam nasıl kontrol edeceğim?

Güç Kaynağı içindeki kondansatörleri söylüyor galiba arkadaş. Şişme yapar, veya yanar. Tavsiyem güç kaynağını açmayın. Her ne kadar fişten de çekseniz güç kaynağında voltaj yükseltip depolayan birimler var tehlike arz edebilir. Başka bir güç kaynağıyla sistemi deneme şansınız varsa deneyin.

Hocam arkadaşın sistemi yeni o yüzden PSU'yu denemesini söylemedim.
Benim yazdıklarımın hiçbirinde sonuç alamazsa zaten PSU sorunludur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…