Güç düğmesine basınca güç gelip gidiyor

Makaleler
2
Daha fazla  
Meslek
Gümrük Muhafaza Memuru
Bugün sadece ekran kartını söküp geri taktım, yaşadığım sorun linkte:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba,

Aynı sorunu yaşıyordum ve şu şekilde çözdüm belki yardımı dokunur;

İyi forumlar.

Merhaba,

Aynı sorunu yaşıyordum ve şu şekilde çözdüm belki yardımı dokunur;

İyi forumlar.

Hocam benimki hiç açılmıyor.
@Motionless IN White Reis yardım. :)

Aynı sorun bende olduğunda güç kaynağının bozulduğunu öğrenmiştim.

Ekran kartının güç soketini çıkardığınızda bilgisayar yine de kapanıyor mu? Eğer kapanıyorsa güç kaynağında problem olabilir. Eğer kapanmıyorsa ekran kartı soketinde veya kablosunda kısa devre olabilir.

Aynı sorun bende olduğunda güç kaynağının bozulduğunu öğrenmiştim.

Ekran kartının güç soketini çıkardığınızda bilgisayar yine de kapanıyor mu? Eğer kapanıyorsa güç kaynağında problem olabilir. Eğer kapanmıyorsa ekran kartı soketinde veya kablosunda kısa devre olabilir.

İşlemcimde dahili GPU yok hocam ekran kartsız açılmaz zaten ama en azından güç gelebilir belki bi deneyeyim.

Hocam daha 3 4 aylık Seasonic 80+ sertifikalı PSU.

Elektronik şans işidir. Yeni alındı diye arıza yapmayacak diye bir kural yok. Ama şöyle test edebilirsin, anakartındaki tüm soketleri çıkarıp güç kaynağını küçük bir kabloyla tetikleyerek çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsin. Eğer çalışırsa pc nin power switchi yada anakartın güç girişi arıza yapmış olabilir.

Kondansatörleri kontrol eder misiniz? Bir de başka bir prizde dener misiniz hatta mümkünse kasayı sökün ve başka bir prize takın. Oluyorsa sorun oradaki prizdedir.

Elektronik şans işidir. Yeni alındı diye arıza yapmayacak diye bir kural yok. Ama şöyle test edebilirsin, anakartındaki tüm soketleri çıkarıp güç kaynağını küçük bir kabloyla tetikleyerek çalışıp çalışmadığını öğrenebilirsin. Eğer çalışırsa pc nin power switchi yada anakartın güç girişi arıza yapmış olabilir.

Anlamadığım konı sadece GPU söküp taktım, neden bunu yapar ki?

Artı -1 Eksi

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı