Güç kablosu sürekli bozuluyor

Makaleler
2
Merhabalar, ofiste kullandığımız bilgisayarımızda güç kablosu sürekli bozuluyor. Kablo içten mi kopuyor, mu ne oluyor anlamadım. Güç kaynağına takarken çatır çutur sesler geliyor. Kablonun yaklasık 30 cm arkasından kabloyu yamultunca ses kesiliyor, sonra PC açılıyor. 5 kere değiştirdim kabloyu ve kalite kalite hepsi aynı şey oldu. Kablo kesitleri ilk başta 0, 5'di sonra 0, 75 aldım sonra 1, 00 aldım şu anda 1.5 kesit kullanıyorum. Yine aynısı oldu 1 kablo Max 1 hafta dayanıyor. Ne yapmalıyım bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kabloda ısınma oluyor ise kalın bir kablo kullanınız aksi taktirde yangın bile yol açabilir.
PSU bozulduğundan yüksek akım çekiyor olabilir.

Kabloda ısınma gibi sorunlar yok çareyi buldum her ay 1 tane kablo değiştiriyorum. 0.50'den 1.5 kesit kabloya kadar denedim her şeyi yaptım nafile Kablo bozuluyor. Kesit artınca kafadan bozuluyor kesit azalında kablo içinden bozuluyor. Her halükarda bozuluyor. Eve 20 tane 2metrelik 1.5 kesit kablo aldım her ay değiştirerek kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı