Güç kaynağı ekran kartına göre nasıl seçilmeli?

Ömer COŞANSU

Decapat
Daha fazla  
Güç kaynağımı değiştirmek istiyorum ama parçalarım ile uyumlu olacak mı diye tereddüt ediyorum. Almak istediğim güç kaynağı.

Alacağım PSU

Bu güç kaynağı 16 pinlik bir ekran kartını destekler mi?

PSU'lar hakkında pek bir bilgim yok.

RAM: 2x8 Hikvision CL16 3200 MHz.
Anakart: A520 m k V2 Gigabyte.
Ekran kartı: RX580 değiştirmeyi düşünüyorum.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5500.

RTX 4060'a kadar destekleyen bir işlemi olduğunu biliyorum. Full performansa ayarlamak istiyorum her şeyi.

RX 5700 XT almayı düşünüyorum. 8+8 pin istiyor.

Son düzenleme:
8+8 pin dönüştürücü ile kullanılıyor zaten çoğu PSU ile uyumlu. O modele o kadar para verip kendinizi riske atmaya hiç gerek yok. FSP tercih etmeniz daha iyi olur. Aslında bu sisteme 650 watt da yeterli ama sizin tercihiniz.

8+8 pin dönüştürücü ile kullanılıyor zaten çoğu PSU ile uyumlu. O modele o kadar para verip kendinizi riske atmaya hiç gerek yok. FSP tercih etmeniz daha iyi olur. Aslında bu sisteme 650 watt da yeterli ama sizin tercihiniz.

Kullandığım PSU çok eski ve markası bile belli olmayan bir PSU evet ben de zamanında dolandırıldım mahalle bilgisayarcısından almak zorunda kaldım kaç vat olduğunu bile bilmiyorum çoğu parçayı kendim değiştirdim garanti olsun diğer parçalar da yanmasın diye PSU'yu da değiştirmek istiyorum.

550W bile yeterlidir bu sisteme iyi bir PSU ise 500W bile yeter.

Zaman ile sistemi yine değiştirmek zorunda kalacağım gibi hissediyorum şimdiden güçlü bir PSU alarak PSU'ya bir daha dokunmayı düşünmüyorum.

Kullandığım PSU çok eski ve markası bile belli olmayan bir PSU evet ben de zamanında dolandırıldım mahalle bilgisayarcısından almak zorunda kaldım kaç vat olduğunu bile bilmiyorum çoğu parçayı kendim değiştirdim garanti olsun diğer parçalar da yanmasın diye PSU'yu da değiştirmek istiyorum.

Zaman ile sistemi yine değiştirmek zorunda kalacağım gibi hissediyorum şimdiden güçlü bir PSU alarak PSU'ya bir daha dokunmayı düşünmüyorum.

https://www.akakce.com/power-supply/en-ucuz-fsp-hyper-80-pro-h3-650-650-w-fiyati,1131003649.html bunu alın en ucuz en kaliteli PSU sizin için.

Bu PSU 4070 R5 7500fi bile kaldırır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı