Güç kaynağı kablosu ve girişi yanmış gözüküyor

Ghastly

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16gb ddr3
İşlemci
İ5-3470
Dün akşam ilk fark ettim biraz cızırtı geliyordu. PC'yi açarken sonra bu sabah 2 saat kadar daha baktıktan sonra burnuma yanık kablo kokusu gelmeye başladı ben de kapattım. Direkt güç kaynağı girişine baktım kablo fotoğraftaki gibiydi girişin de fotoğrafını bırakıyorum. Takıp PC'yi açtığım an duman çıkmaya başlıyor. Ne yapmalıyım?

Dosya Ekleri

• 4C0D839C-5EBE-42B1-BE1C-0E69B4C8B3C9.jpeg
    4C0D839C-5EBE-42B1-BE1C-0E69B4C8B3C9.jpeg
    69,4 KB · Görüntüleme: 59
  • 4D822CF0-A2A5-4BEF-AC9E-F3852FBB8F59.jpeg
    4D822CF0-A2A5-4BEF-AC9E-F3852FBB8F59.jpeg
    343,1 KB · Görüntüleme: 44
Dün akşam ilk fark ettim biraz cızırtı geliyordu. PC'yi açarken sonra bu sabah 2 saat kadar daha baktıktan sonra burnuma yanık kablo kokusu gelmeye başladı ben de kapattım. Direkt güç kaynağı girişine baktım kablo fotoğraftaki gibiydi girişin de fotoğrafını bırakıyorum. Takıp PC'yi açtığım an duman çıkmaya başlıyor. Ne yapmalıyım?
Belki yenileri ile değiştirmeyi düşünebilirsiniz? Yani tekrar takıp çalıştırmayı denemeyi düşünmüyorsunuzdur herhalde?

Tekrar sakın çalıştırmayın gidin giriş yerini değiştirin ve yeni bir kablo alın

Belki yenileri ile değiştirmeyi düşünebilirsiniz? Yani tekrar takıp çalıştırmayı denemeyi düşünmüyorsunuzdur herhalde?
Hayır tabi ki de düşünmüyorum. Öyle yazmamın sebebi tam olarak neyi değiştirmeliyim anlamına geliyor. Kabloyu zaten değişeceğim ama güç kaynağını mı yoksa sadece giriş kısmını mı değişmeliyim demek istemiştim.

Hayır tabii ki de düşünmüyorum. Öyle yazmamın sebebi tam olarak neyi değiştirmeliyim anlamına geliyor. Kabloyu zaten değişeceğim ama güç kaynağını mı yoksa sadece giriş kısmını mı değişmeliyim demek istemiştim.

PSU ile giriş kısmını değiş. Ama bence %80 giriş kısmı için kasanı değişmen lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır tabi ki de düşünmüyorum. Öyle yazmamın sebebi tam olarak neyi değiştirmeliyim anlamına geliyor. Kabloyu zaten değişeceğim ama güç kaynağını mı yoksa sadece giriş kısmını mı değişmeliyim demek istemiştim.
Açıkçası giriş yeri pek sağlıklı görünmüyor. Tabii içini açıp bakmak daha mantıklı. Bilen birine göstermeniz daha mantıklı. Ya da bütçe durumunuza göre ikisini değiştirmeniz daha mantıklı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı