Güç kaynağı neye göre alınır?

Ardaq

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Yani donanım olarak bir şeyler biliyorum ama PSU hakkında pek bir şey bilmiyorum. Neye göre seçilir hiç bilmiyorum. Peki neye göre seçilir, özellikleri nelerdir?

Yani donanım olarak bir şeyler biliyorum ama PSU hakkında pek bir şey bilmiyorum. Neye göre seçilir hiç bilmiyorum. Peki neye göre seçilir, özellikleri nelerdir?
PSU kullanacağın Ekran kartı , işlemci ve anakartın çalışmaları için ne kadar güç tükettiklerine göre alacaksın. Her birinin ayrı ayrı TDP değerlerini bulup topla üstüne de 100 W ekle 👍

Öncelikle sistemin güç harcamasına bakılır güç harcamasına göre kategori daraltılır.
Daha sonra her PSU'da kesinlikle olması gereken bazı sertifikalar var. Bu sertifikaları araştırıp olup olmadığına bakacaksın. En son da kaliteli bir marka olup olmadığına bakacaksın. Cooler Master gibi çok kaliteli bir üreticinin bile bazı sorunlu modelleri var.

Psu calculator diye arattığında bir sürü site çıkıyor bununla ilgili. Donanımını giriyorsun ve orda sana önerilen PSU sunuyorlar. Günümüz şartlarında çok alt seviye bir sistem toplamıyorsan 850w ve yukarısını almanı tavsiye ederim.

Frisby, Everest, Hadron, Platoon, Turbox, Wozlo vb. markaların güç kaynaklarından ve turuncu etiketli Corsair VS450, Sharkoon SHPV2 serisinden uzak durun. Ayrıca, @Sir Benjamin hocamın paylaşmış olduğu konuyu okumanızı şiddetle tavsiye ediyorum.

Ayrıca, grup düzenlemeli güç kaynağı da tavsiye etmem şahsen. PSU alırken kalitesiz ve kötü güç kaynağı olmamasına dikkat edin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı