Güç kaynağı Rampage 600W 80+Bronz alınır mı?

Arkadaşlar, yeni bir PSU almam gerek bütçeme önem verdiğim için şunu düşündüm.
Ekran Kartı: MSI Gaming X 1660.
İşlemci: Intel i5 9400F.
Sizce alınır mı? Bütçe önemli.
Bütçe belirtmemişsin. Rampage, Gamepower, Gametech gibi Çin işi, kalitesiz markaları önermiyoruz. Bütçene verdiğin önemi sisteminede ver derim.

Bütçen o civarsa gayet mantıklı bir psu o . O markayı kullanan da çok var patlar falan diyenlere kafan çok takılacaksa 200 tl fazla ver Corsair gibi markalardan alırsın. İnan bana onunda bozulma şansı var elektronik bu sonuçta

İki ay kadar kullandım, sessiz ve güçlü bir PSU. Sonra götürdüm samimi olduğum bir bilgisayarcıya 200 TL ürün takas karşılığı sattım. Lazım olan ufak tefek parçalar vardı onları almış oldum. Zaten sıfırı 275 TL. Mesele bu değil. Alınmasına alınır ama parçalarını emanet edebileceğin bir PSU almış olmayacaksın. 75 TL daha ekle FSP 600W +80 PLUS al. Bu tarz markaların ürünleri eski sistemlerde veya idareten kullanılır. Tutup sıfır bilgisayara bunu takarsan, kimse sana garanti veremez. Şu anda High Power 750W +80 Bronze Element Smart Kullanıyorum. Tüm samimiyetimle söylüyorum, High Power'da ki ağır ve kaliteli malzeme yapısını görünce, bu forumda yardımcı olmaya çalışan arkadaşları daha iyi anlar oldum. Rampage = Everest. Marka süslemelerine kanmayın. Everest'in ünü kötü yayıldığı için artık farklı markalar kullanarak piyasaya çıkıyor sanırım.
O markayı kullanan da çok var, patlar falan diyenlere kafan çok takılacaksa 200 tl fazla ver Corsair gibi markalardan alırsın. İnan bana onunda bozulma şansı var elektronik bu sonuçta.

Mesele bozulması değil, kul yapısı sonuçta. Değişken etkenlere göre her şey bozulma ihtimali taşıyor. Bozulduğu zaman arkasından anakart ve diğer bileşenleri bozma ihtimali bir hayli yüksek. Kullandım adı geçen PSU'yu. Söylenebilecek tek şey ; KALİTESİZ.

Bu konuyu bende açmıştım. Herkes sistemini eline alırsın, yok şöyle yanarsın, yok böyle patlarsın. Açıkçası baya bir korkmuştum. Ama senelerdir uğradığım internet kafeci bir abim "Yazılanlara bakma dili olan konuşuyor kullanmadığı halde sağda solda gördüğü yorumları yazıyor, ucuz olduğu için biz bu ürünlerden onlarca alıp kullanıyoruz ha ötekini 5 sene kullanırsın bunu 2 sene kullanırsın orası doğru, önemli olan 80+ olmasına bak dedi akım koruması artık 80+ ürünlerin hepsinde var" dedi. Gittim bende 80+ sertifikasını kontrol ettim evet gerçektende Segment Bilgisayar'ın bu üründe sertifikası bulunuyor. Ürünü alan yüzlerce kişi var patlasa gümlese bu daha çok duyulur. "Elbette bir FSP, Corsair, Thermaltake vs. gibi nam salmış markalarla kıyaslanamaz". Ama idareten alınabilecek bir ürün olduğu kanaatindeyim. Aldım ve kullanıyorum şimdi linç yemeye hazırım. :)

"bütçem bu kadardı o yüzden Everest aldım" demek bana çok mantıksız geliyor. 4000-5000 TL bi' sisteme yatırım yapıyorsun ardından tüm sistemi 250 TL'lik PSU'ya emanet ediyorsun, bu akıl kârı mı ? Gerekirse 1 ay kullanmam 250'nin üstüne 100 TL ekler daha kaliteli, bozulduğunda muhatap bulabileceğim bir marka tercih ederim.

Çok ezbere konuşuyorsunuz. Cooler Master, Thermaltake tabiki de daha kaliteli fakat ciddi fiyat farkları oynuyor arada. İnternette yazılanlara bakacak olursanız ürün alamazsınız zaten her ürün bozulur yok patlar yok çatlar vs geçin bunları Rampage Tr'de 1 senedir saydığınız markalardan daha çok satılıyor o kadar çatlayıp patlasaydı yangın yeri olurdu memleket. Ciddi E-Spor turnuvaları düzenleyen ve tüm bilgisayarlarında rampage psu kullanan internet kafeler var. 250 liralık ürün soran birine gidip 450 500 liralık markaları tavsiye edip bunlar daha iyi demek çok doğru bir yaklaşım değil. Rampage kötüleyip xigmatek vs önermek zaten bambaşka bir olay, aynı firma ürettiriyor sayılır bu markaları. Not : Rampage ile bir bağlantım yok, bu sektörün içerisindeyim sadece. Konu rampage üzerinden gittiği için onu örnekledim.

Çok ezbere konuşuyorsunuz. Cooler Master, Thermaltake tabiki de daha kaliteli fakat ciddi fiyat farkları oynuyor arada. İnternette yazılanlara bakacak olursanız ürün alamazsınız zaten her ürün bozulur yok patlar yok çatlar vs geçin bunları Rampage Tr'de 1 senedir saydığınız markalardan daha çok satılıyor o kadar çatlayıp patlasaydı yangın yeri olurdu memleket. 250 liralık ürün soran birine gidip 450 500 liralık markaları tavsiye edip bunlar daha iyi demek çok doğru bir yaklaşım değil. Rampage kötüleyip xigmatek fsp önermek zaten bambaşka bir olay, aynı firma ürettiriyor sayılır bu markaları.
Ucuz olduğu için satıyor o kadar.Bilgisayardan anlayan biri o markaların kalitesini ve rampage'in sıkıntılarını bilir.FSP ünlü bir marka Frisbyle karıştırmış olabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı