Güç kaynağı ve anakart testi nasıl yapılabilir?

kahuna

Centipat
Daha fazla  
Merhaba.
Güç kaynağımı nasıl test edebilirim?
OCCT diye bir program var evet biliyorum ama o programın güncel versiyonunu indirdim karışık geldi. Testi nasıl yapabilirim, ne yapmam gerekiyor?
Güç kaynağımda sorun var mı yok mu neye göre anlayacağım?

Bir de anakartı test etmenin bir yolu var mı? Anakartta bir sorun olup olmadığını anlamanın bir yolu var mı?

Elinizde farklı power var ise onunla deneyin. Bu tarz bir sorunu ben de yaşadım power değişince düzeldi. Marka model neydi sizinkinin?
MSI MPG A850G PCIE5 850W 80 PLUS GOLD

Sorunun neyden kaynaklandığını bulabilsem ona göre garantiye göndereceğim ardından yenisini almayı düşünebilirim de önce sorunun neyden kaynaklandığını bulamadım.

Yarıyıl tatilinde ekran kartını, işlemciyi ve anakartı garantiye göndermeyi düşünüyorum. Güç kaynağını da gönderebilirim. Gitmişken o da gitsin.

Dediğim gibi PSU bulabilme ihtimaliniz olsa bir yerden geçici test ederdiniz. Ben PSU'dan şüpheleniyorum.

Kolay kolay arıza yapan bir PSU da değil.

3D Max'taki tüm testleri yaptım. Ekran kartı ve işlemci testlerim başarılı ve test sırasında bir çökme vs olmadı.
Power testini başlatınca direkt kapanıyor mu belli bir süre sonra mı kapanıyor.

Dediğim gibi PSU bulabilme ihtimaliniz olsa bir yerden geçici test ederdiniz. Ben PSU'dan şüpheleniyorum.
Psu da bulunur bir şekilde fakat bu dediğim sorunlar öyle rastgele zamanlarda ve arada sırada oluyor ki. Yani PSU bulurum 1 hafta boyunca hiçbir sorun olmayabilir de. Sonra ansızın bilgisayarı başlatırım her zaman yaptığım gibi ve sorun verir. Çok ilginç ve sinir bozucu bir durum yani. Bir türlü çözemedim. :(

Kolay kolay arıza yapan bir PSU da değil.

Power testini başlatınca direkt kapanıyor mu belli bir süre sonra mı kapanıyor.
Kapanma falan yok. Değerlerde bir sorun varsa bilmiyorum. Yani değerlerde neye bakmam gerektiğini hangi değerin kötü olduğunu vs. anlamam hiç. Ama gözle görünen bir reset atma çökme vs. yok.

Sanki benim sorunumu anlatıyor gibisiniz. Hiçbir bilgisayarcı çözüm bulamadı. Sorun yok deyip gönderiyorlardı. Ben de bir umut PSU değiştim ve düzeldi sorunum 😃

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanki benim sorunumu anlatıyor gibisiniz. Hiçbir bilgisayarcı çözüm bulamadı sorun yok deyip gönderiyorlardı. Ben de bir umut PSU değiştim ve düzeldi sorunum 😃

Siz PSU testi yapmış mıydınız?

Anakart böyle problemlere yol açabilir mi? Anakarttan şüpheleniyorum. Çünkü bilgisayarı ilk kurduğumda BIOS güncellemesi yaptıktan sonra BIOS'tayken donuyordu hep. Sonra yeni BIOS'a geçince o sorun düzeldi. En son geçen hafta yayınlanan BIOS'u güncelledim ve bilgisayar normalde olduğundan daha geç açılmaya başladı ve açılırken açılma ekranında ekran gidip gelmesi olmaya başladı. BIOS'u açınca sürekli ekran gidip geliyordu. Güvenli moda geçmek isteyince güvenli moda geçme ekranında mesela sürekli ekran gidip gelmesi oldu. Bilgisayar açılıp masaüstü ekranına gelince düzeliyordu.

Sonra DP kablosunu ekran kartından alıp anakarta bağladım. Ekran gidip gelmesi düzeldi. BIOS'a girip EXPO'yu kapattım. DP kablosunu yine ekran kartına taktım ekran gidip gelmesi düzeldi.

Sanki benim sorunumu anlatıyor gibisiniz. Hiçbir bilgisayarcı çözüm bulamadı. Sorun yok deyip gönderiyorlardı. Ben de bir umut PSU değiştim ve düzeldi sorunum 😃

Gerçi MSI anakartın sayfasından son BIOS'un indirme yerini kaldırmış. Önceki BIOS gözüküyor en son olarak.

Anakarttan da olabilir ama bios güncellemesinden sonra olmuş dediğiniz gibi. Muhtemelen sorunluydu. Ben PSU testini başlattığım zaman sistem bazen direkt anında kendini kapatıyordu. Bazen sistem kapanıyordu klavye ve mouse ışıkları yanmaya devam ediyordu. Bazense sorunsuz çıkıyordu testten.

Anakarttan da olabilir ama bios güncellemesinden sonra olmuş dediğiniz gibi. Muhtemelen sorunluydu. Ben PSU testini başlattığım zaman sistem bazen direkt anında kendini kapatıyordu. Bazen sistem kapanıyordu klavye ve mouse ışıkları yanmaya devam ediyordu. Bazense sorunsuz çıkıyordu testten.
O zaman ben testi 1 saat falan yapayım. Sorun olmaz değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı