Güç kaynağında ek pin yoksa GPU nasıl bağlanır?

uzunslenderblue

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar önceden APU sistem kullanıyordum ve birkaç gün önce GPU sipariş ettim ve bugün elime ulaştı. Güç kaynağında başka pin bulunmuyor, ben bu ekran kartını nasıl PSU'ya bağlayacağım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar önceden APU sistem kullanıyordum ve birkaç gün önce GPU sipariş ettim ve bugün elime ulaştı. Güç kaynağında başka pin bulunmuyor, ben bu ekran kartını nasıl PSU'ya bağlayacağım?

Eğer ki PSU'dan GPU için pin çıkışlarınız yoksa o PSU'yu zaten kullanmayın. PSU tasarımlarının büyük çoğunluğu verebileceği güce göre yapılandırılmış tasarıma sahiptir. Düzgün bir PSU seçmeniz daha makul olacaktır. Ha illa ben bu işi çözeceğim diyorsanız GPU kablosu alıp internetten PSU şemasına bakarak 12V güç çıkışlarının olduğu yere lehimleme yaparak bu sorunu çözebilirsiniz fakat riskli ve güvensiz bir kullanım olur.
Aldığınız ekran kartı nedir ve hangi PSU'ya sahipsiniz?

4 pin Molex, SATA'dan 12v güç bağlantısı alınıyor 6+2 veya 6 pin besleme fakat kullanacagin GPU daha önemli.

Eğer ki PSU'dan GPU için pin çıkışlarınız yoksa o PSU'yu zaten kullanmayın. PSU tasarımlarının büyük çoğunluğu verebileceği güce göre yapılandırılmış tasarıma sahiptir. Düzgün bir PSU seçmeniz daha makul olacaktır. Ha illa ben bu işi çözeceğim diyorsanız GPU kablosu alıp internetten PSU şemasına bakarak 12v güç çıkışlarının olduğu yere lehimleme yaparak bu sorunu çözebilirsiniz fakat riskli ve güvensiz bir kullanım olur.
Aldığınız ekran kartı nedir ve hangi PSU'ya sahipsiniz?

Ne gerek var lehim yapmasına? Dönüştürücü yeterli oluyor.

4 pin Molex, SATA'dan 12v güç bağlantısı alınıyor 6+2 veya 6 pin besleme fakat kullanacagin GPU daha önemli.

Ne gerek var lehim yapmasına? Dönüştürücü yeterli oluyor.

Molex'te 5-12V Filter üzerinden bağlantı çekiyor. 1.57'lik ya da 2.36'lık pinlerden oluşuyor. Diyelim hatır işi iyi işçilik yaptılar diyelim. Teoride 2.36'lık pinlerden 8.5A'ya kadar dayanabilir. Bu da teoride 102W'a kadar taşıyabilir demektir. Ekran kartı kullanımında güç konusunda Spike'ları da eklersen evet kesinlikle dönüştürücü ile kullanılmalı :). PSU sorun yaratmasa bile pinler sorun yaratabilir. SATA'da da farklı sayılmaz (12V'da Max 2A ile beslediğimiz HDD'lerin pin girişleri Molex'lerden daha ince). Arkadaş dönüştürücü ile kullanabilir ama yine de bir sorun çıkartma ihtimali var. Bu sebeple arkadaştan net bilgi almak için ekran kartı nedir ve PSU nedir sorularını sordum.

Molex'te 5-12v filter üzerinden bağlantı çekiyor. 1.57'lik ya da 2.36'lık pinlerden oluşuyor. Diyelim hatır işi iyi işçilik yaptılar diyelim. Teoride 2.36'lık pinlerden 8.5A'ya kadar dayanabilir. Bu da teoride 102W'a kadar taşıyabilir demektir. Ekran kartı kullanımında güç konusunda Spike'ları da eklersen evet kesinlikle dönüştürücü ile kullanılmalı :). PSU sorun yaratmasa bile pinler sorun yaratabilir. SATA'da da farklı sayılmaz (12V'da Max 2A ile beslediğimiz HDD'lerin pin girişleri Molex'lerden daha ince). Arkadaş dönüştürücü ile kullanabilir ama yine de bir sorun çıkartma ihtimali var. Bu sebeple arkadaştan net bilgi almak için ekran kartı nedir ve PSU nedir sorularını sordum.

Ha illa ben bu işi çözeceğim diyorsanız GPU kablosu alıp internetten PSU şemasına bakarak 12v güç çıkışlarının olduğu yere lehimleme yaparak bu sorunu çözebilirsiniz fakat riskli ve güvensiz bir kullanım olur.

Lehimlemede bir deneyimi ya da bilgisi olmayan yapamaz PSU'nun 12v çıkışlarına lehimlediğin yer bakırdır 30W dandik bir havya bile 1 dakika ısıttığında o bakırı yakar. Şu anda karşımda bir uzay montaj PSU var ve SATA ile besleme kabloları arasında fark yok. Dediğin gibi 100W yapıyor aşağı yukarı dönüştürücü ile. Bu arkadaş APU sistem kullanıyormuş 5600G olduğunu varsayalım kartada 180W çeken RX590 de. Bu GPU 8 pin ve 6 pin besleme istiyor 180W standart TDP'ye sahip ki gene kurtarır dönüştürücü ile.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı