Güç kaynağından 24 pin kablosu çıkmadı

serhat atilla

Kilopat
İşlemci
13400f
Merhaba Technopat ailesi, ikinci el olarak almış olduğum bitfenix 850W Power Supply cihazımdan maalesef 24 pin enerji kablosu çıkmaması üzerine almış olduğum Power Supply kullanamıyorum. Ürünü aldığım kişi maalesef cevap vermiyor ulaşamıyorum. Şimdi sıkıntımız Anakart'da 24 pin olan PSU'da 18 pin olan bu kabloyu bulunduğum ildeki hiçbir bilgisayarcıda bulamadım. Bilgisayarımı toplayan firma ise orijinali olmadan çalışmayacağını söyledi.
Benim ricam daha önce başına gelmiş bu sorunu çözmüş abilerimden istirhamım bana kabloyu nereden temin edebileceğimi söylerlerse çok sevinirim.
Şimdiden ilgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ederim. Not: Güç kaynağı ile anakart arasındaki güç kablom yok.

https://www.hepsiburada.com/keepro-...18-pin-power-supply-cevirici-p-HBCV00004BU5HQDip not: Bu ürünün satıcısına sordum fakat bana maalesef diye cevap verildi.

Dosya Ekleri

• IMG_2761.jpg
    IMG_2761.jpg
    238 KB · Görüntüleme: 60
  • IMG_2765.jpg
    IMG_2765.jpg
    333,1 KB · Görüntüleme: 60
Andar Han bey, PSU tam olarak bitfenix 850W m 850 80+ Gold tam modüller güç kaynağı.
Yener999, Yener hocam PSU'dan 18 çıkıyor anakarta 24 pin giriyor doğru değil mi?
Bir de son olarak Eklediğim resimde dikkat ettiyseniz tırnakları, fakat PSU'da tırnak kısmındaki o tırnakları takacağımız yer yok sıkıntı olur mu?

@Yener K. @Andar Han ilginize teşekkkürler.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    373,2 KB · Görüntüleme: 31
Son düzenleyen: Moderatör:
@serhat atilla PSU'nuzun 18+10 pin kablosu bir ihtimalle "Corsair Type 4" ile uyumlu olabilir ama şu anda net bir bilgiye ulaşamadım. Belki @Oreki'nin bilgisi vardır. Herhangi bir kablo denemeden önce PSU'nuzun 18+10 soketinin pin yapısı hakkında net bir bilgiye ulaşmanız iyi olur. Hiçbir kaynak bulamazsanız, üreticiye mail atıp sormanız belki yardımcı olabilir.

Sizdeki 18+10 pin gözüküyor hocam. 18 ve 10 pin olan kısımda Motherboard yazıyor.

1687360462161.png

Bitfenix'in hazırlamış olduğu şu şekilde bir liste mevcut. @Andar Han 'ın belirttiği gibi Corsair Type 4. Corsair'ın belirttiği şekilde de üstteki listeyi sadeleştirmemiz gerekiyor:

1687360557300.png

Bu fotoğrafta aşağıdaki liste limitli modeller. PCI-E ve diğer kablolar için. Siz üstteki Limited compatibility olmayan modellerden bir tanesinin kablosunu sipariş vereceksiniz.

Misal bu. Yalnız bu in cable capli bir model mi bilmiyorum. Değilse de sorun değil az ripple kaybı verirsiniz o kadar. Tüm bunlara rağmen içiniz rahat değilse:

Üye olduktan sonra ticket oluşturup sorunuzu elinizdeki ürünün model ve numarasını tam olarak verip sorun.

Şöyle bir sorun da var. Tip 4 kablolar gen 2, 3 ve 4 olarak da ayrılıyorlar. Material kalitesinde değişim var genler arasında. Tüm Tip 4 kablolar gen fark etmeksizin tüm Corsair PSU'larda çalışıyor. Buna göre Whisper M için de çalışması lazım.

Bitfenix'e mail atıp sormak en sağlıklısı olacak gibi. "Corsair Tip 4 24 pin kablo" şeklinde aratırsanız Türkiye'de de satan firmalar mevcut. O şekilde alırsınız.

Eki Görüntüle 1830596

Bitfenix'in hazırlamış olduğu şu şekilde bir liste mevcut. @Andar Han'ın belirttiği gibi Corsair type 4. Corsair'ın belirttiği şekilde de üstteki listeyi sadeleştirmemiz gerekiyor:

Eki Görüntüle 1830597

Bu fotoğrafta aşağıdaki liste limitli modeller. PCI-e ve diğer kablolar için. Siz üstteki limited compatibility olmayan modellerden bir tanesinin kablosunu sipariş vereceksiniz.

Misal bu. Yalnız bu in cable capli bir model mi bilmiyorum. Değilse de sorun değil az ripple kaybı verirsiniz o kadar. Tüm bunlara rağmen içiniz rahat değilse:

Üye olduktan sonra ticket oluşturup sorunuzu elinizdeki ürünün model ve numarasını tam olarak verip sorun.

Şöyle bir sorun da var. Tip 4 kablolar gen 2, 3 ve 4 olarak da ayrılıyorlar. Material kalitesinde değişim var genler arasında. Tüm tip 4 kablolar gen fark etmeksizin tüm Corsair PSU'larda çalışıyor. Buna göre whisper m için de çalışması lazım.

Bitfenix'e mail atıp sormak en sağlıklısı olacak gibi. "Corsair tip 4 24 pin kablo" şeklinde aratırsanız Türkiye'de de satan firmalar mevcut. O şekilde alırsınız.

Üstat ilgi ve alakanıza çok teşekkürler, dediğiniz şekil Corsair tip 4 ürününü araştırdığımda karşıma en ucuz 950 lira bandında ürün çıkmakta. Ve aşırı derece puhalı.

Keepro Corsair Sf 450 Sf 600 SF750 Sfx 80 Artı 18 Pin 10 Pin 24şu üründe işimi görmez üstat? Hepsiburada'da alacağım olmadığı taktirde iade edeceğim.
Ayrıca ürünü Thermaltake tougpower PF1 850W Power Supply'in 24 pin kablosu ile çalıştırdım enerji aldım. Benim tahminim bu ürününde işimi göreceği yönünde hayırlısı ile.

Ayrıca şu kısmı misal bu. Yalnız bu in cable capli bir model mi bilmiyorum. Değilse de sorun değil az ripple kaybı verirsiniz o kadar. Tüm bunlara rağmen içiniz rahat değilse:

Bu kısımda yazdığınız az ripple kaybı verirsiniz keepro Corsair sf 450 ürünü için mi bu yorumu yaptınız?

Bu kısımda yazdığınız az ripple kaybı verirsiniz Keepro Corsair sf 450 ürünü için mi bu yorumu yaptınız?

Rica ederim.

Yok ben oraya link koymuştum, sonradan kaldırdım. Kaldırınca ürün hakkında yazdığım metini kaldırmayı unutmuşum...

SF serisinin kablosu ile çalışması lazım. Zira aşağıdaki Corsair'ın hazırladığı uyumluluk listesi. Aceleniz yoksa sorun bence.

Rica ederim.

Yok ben oraya link koymuştum, sonradan kaldırdım. Kaldırınca ürün hakkında yazdığım metini kaldırmayı unutmuşum...

Sf serisinin kablosu ile çalışması lazım. Zira aşağıdaki Corsair'ın hazırladığı uyumluluk listesi. Aceleniz yoksa sorun bence.

Teşekkürler soracağım sizin bahsettiğiniz ürün linki hangisiydi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı