Güç Kaynağından Gelen Ses

Recep Kaan

Megapat
Merhabalar ;

Yaklaşık 3 sene önce topladığım PC son zamanlarda önceden sorun çıkarmadığı oyunlarda FPS sorunu yaşatıyor. Her türlü testi yaptım ( GPU, CPU ) ve sorunsuz çıktılar. Ne ısı değerleri ne kullanım değerlerinde problem yok. Anlayamamıştım problemi ama PSU dan gelen garip ses dikkatimi çekti sanki 2 tel birbirine değiyor gibi bişeyler sürtüşüyor. Vıck gibi mi tabir etsem bilemiyorum ama anlatamadığım bir ses çıkarıyor arada bir. Ne zaman yaptığınıda çözemedim ama büyük ihtimalle problem PSU dan kaynaklı düşünüyorum. PSU yeterli gücü veremediğinden GPU ve CPU sorunsuz gözüksede gücü alamadığı için FPS kaybı yaşıyor olabilir miyim ? Başka hiçbir neden bulamıyorum çünkü.. Ani elektirik kesilmeleri oluyor mesela o yüzden bir sorun çıkmıştır belki yada başka bişey..

• SAPPHIRE HD7850 O.C. GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 EKRAN KARTI
  • AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3,5GHZ 14MB CACHE 32NM İŞLEMCI
  • CORSAIR 4GB VENGEANCE DDR3 1600MHZ CL9 TEK MODÜL BELLEK
  • COOLER MASTER ELITE K280 500W MIDT ATX SİYAH KASA
NOT : Lütfen 4 GB RAM kaynaklı demeyin sorun çünkü aynı eskiden sorunsuz oynadığım oyunlardada sorun yaşıyorum. ( LOL )

Son düzenleyen: Moderatör:
10 Dakika önce pc kendiliğinden kapandı ve ardından açmaya çalışınca açılmadı. PSU nun gücünü kapatıp açtım 5 dk sonra açıldı. Bu olay ilkkez oldu bu arada.

Sorun devam ediyor.

Güç kaynağı sertifikalı değil ve yüksek verimli değil. Her ne olursa olsun 500w oc yapılmazsa yeterli. Fakat güç kaynağını servise verirseniz sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ki çok büyük ihtimalle güç kaynağı verimini kaybetmiştir.

Güç kaynağı sertifikalı değil ve yüksek verimli değil. Her ne olursa olsun 500w oc yapılmazsa yeterli. Fakat güç kaynağını servise verirseniz sorun olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ki çok büyük ihtimalle güç kaynağı verimini kaybetmiştir.

Ve enerji aktarımı düzgün veremediğinden fps kayıpları yaşıyorum doğru mudur bunu öğrenmek istiyorum. Yoksa PSU yeterli gücü veremeyince reset mi atar emin olursam PSU değiştiricem öğrenci olduğumdan yanlış kaynağa para yatırmak istemiyorum :D

.

PSU FPS kaybına neden olmaz diye biliyorum. Benim bildiğim yetersiz veya dengesiz güç vermede sistemin reset atmasına neden olur.

Hemen hemen her PSU'da zamanla ses gelir. Bu gelen ses soğutma fanından gelir. Bu ses bazen zamanla oluşan tozdan bazen de fanın bozulmasından kaynaklanır. Varsa kompresör yardımıyla PSU'nun tozunu alın.
İyice temizlediğiniz halde yine ses yapıyorsa, orijinal ya da uyabikecek bir fanla değiştirin.

PSU FPS kaybına neden olmaz diye biliyorum. Benim bildiğim yetersiz veya dengesiz güç vermede sistemin reset atmasına neden olur.

Hemen hemen her PSU'da zamanla ses gelir. Bu gelen ses soğutma fanından gelir. Bu ses bazen zamanla oluşan tozdan bazen de fanın bozulmasından kaynaklanır. Varsa kompresör yardımıyla PSU'nun tozunu alın.
İyice temizlediğiniz halde yine ses yapıyorsa, orijinal ya da uyabikecek bir fanla değiştirin.

Ozaman aklıma bi türlü başka sorun gelmiyor... Delircem valla.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı