Güç kaynağından ses geliyor

Hypersa

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf Gaming RTX 3080
AMD Ryzen 5 7500F
MSI PRO B650M-A WIFI
CRUCIAL 1 TB SSD
CRUCIAL 32 (2x16) ram 4600mhz
Cooler Master ML240L V2 sıvı soğutma
Merhaba arkadaşlar,

PC’yi ilk açtığımda 5-10 dakika boyunca güç kaynağından dengesiz bir ses geliyor, makine sesi gibi ritmik bir ses. Daha sonrasında o sesin yüksekliği baya azalıyor ama 5-10 dakika daha o ses kısık sesle gelmeye devam ediyor. Sonrasında ise o ses tamamen gidip yerini minimal, bildiğimiz fan sesine bırakıyor. Sonrasında PC’yi kapattım, 1 dakika sonra tekrar açtım; bu sefer o ses olmadı. Neden olabilir?

Merhaba arkadaşlar,

PC’yi ilk açtığımda 5-10 dakika boyunca güç kaynağından dengesiz bir ses geliyor, makine sesi gibi ritmik bir ses. Daha sonrasında o sesin yüksekliği baya azalıyor ama 5-10 dakika daha o ses kısık sesle gelmeye devam ediyor. Sonrasında ise o ses tamamen gidip yerini minimal, bildiğimiz fan sesine bırakıyor. Sonrasında PC’yi kapattım, 1 dakika sonra tekrar açtım; bu sefer o ses olmadı. Neden olabilir?
Coil whine. Normaldir.

Merhaba arkadaşlar,

PC'yi ilk açtığımda 5-10 dakika boyunca güç kaynağından dengesiz bir ses geliyor, makine sesi gibi ritmik bir ses. Daha sonrasında o sesin yüksekliği bayağı azalıyor ama 5-10 dakika daha o ses kısık sesle gelmeye devam ediyor. Sonrasında ise o ses tamamen gidip yerini minimal, bildiğimiz fan sesine bırakıyor. Sonrasında PC'yi kapattım, 1 dakika sonra tekrar açtım; bu sefer o ses olmadı. Neden olabilir?

Hocam bende de oluyordu 5 yıl öyle kullandım bir şey olmadı.

Hocam bende de oluyordu 5 yıl öyle kullandım bir şey olmadı.
hocam bir arkadaşa sordum bana dediği şey şu; ''Eğer fanın yağı azaldıysa ya da tozlanma olduysa psu soğukken fanın rulmanı sürter. PSU çalıştıkca ısıdan dolayı genleşir ve o tozdandan dolayı gelen ses gider. PSU'yu söküp fanı bi temizlemek lazım.'' Bilen bir arkadaş varsa cevap verebilir mi arkadaşın yazdığı şey olabilir mi sorun?

Aynı burdaki sesi benzıyor arkadaşlar;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

hocam bir arkadaşa sordum bana dediği şey şu; ''Eğer fanın yağı azaldıysa ya da tozlanma olduysa psu soğukken fanın rulmanı sürter. PSU çalıştıkca ısıdan dolayı genleşir ve o tozdandan dolayı gelen ses gider. PSU'yu söküp fanı bi temizlemek lazım.'' Bilen bir arkadaş varsa cevap verebilir mi arkadaşın yazdığı şey olabilir mi sorun?
Arkadaş bilgisayarcı değil mi?

Hocam bir arkadaşa sordum bana dediği şey şu; "Eğer fanın yağı azaldıysa ya da tozlanma olduysa PSU soğukken fanın rulmanı sürter. PSU çalıştıkca ısıdan dolayı genleşir ve o tozdandan dolayı gelen ses gider. PSU'yu söküp fanı bir temizlemek lazım." Bilen bir arkadaş varsa cevap verebilir mi arkadaşın yazdığı şey olabilir mi sorun?

Aynı buradaki sesi benzıyor arkadaşlar;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu tarz durumlar genelde fan ile alakalı oluyor. Videodaki gibiyse videoda belirtildiği gibi bu durum fan rulmanından geliyor. Eğer uzun zamandır yağlama işlemi yapılmadıysa normal bir durum. Söküp bir yağlamayı öneririm.

Bu tarz durumlar genelde fan ile alakalı oluyor. Videodaki gibiyse videoda belirtildiği gibi bu durum fan rulmanından geliyor. Eğer uzun zamandır yağlama işlemi yapılmadıysa normal bir durum. Söküp bir yağlamayı öneririm.
9 ay once falan toplamıstım kasayı ama kasa yerde olduğu için çok fazla tozlanıyor. Kasayı açmadan dışardan tozunu alıyorum ama sanırım kasayı bir söküp genel temizlik yapmam lazım

9 ay once falan toplamıstım kasayı ama kasa yerde olduğu için çok fazla tozlanıyor. Kasayı açmadan dışarıdan tozunu alıyorum ama sanırım kasayı bir söküp genel temizlik yapmam lazım

Tabii ortam önemli. Tozlanmasından kaynaklı 2 3 ay bile olsa yoğunsa hava akışından dolayı böyle durumlar olabiliyor. Tavsiyem yerde değil de yukarıya koyman kasayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı