Güç kaynağının gücü yetmezse sisteme bir şey olur mu?

Elimde eski ekran kartım var onumu takayım alana kadar RX 560 var Sapphire.

Arkasında 250W yazıyor. Çok yetersiz. O ekran kartının yanına 550-600W bir PSU almalıydınız.

Hocam çalıştırmayın bile yeni bir PSU alana kadar.

Hocam yakında hem ekran kartını hem de PSU'yu eline alırsın benden soylemesi. En kotu bir 500W falan cozebilirsin 2. elden.

Çok reset sonucu bazı parçalara hasar gelebilir, PSU'nuz normalden fazla ısınır ve ekran kartınız tam performansında çalışmaz. PSU'nuz kaç watt?

Verme olasılığı var evet. Bu nasıl bir güç kaynağı kullandığına bağlı, ve anakart.

Her güç yetersizliğinde sistem kapanıp tekrar açılacak ve sürekliliğinde parçalar sıkıntı yaşayabilir. Sistemin en önemli parçası PSU en kaliteli parça o olmalı yoksa sistemini tamamen çöpe atarsın.

Zaman içinde bileşenlere zarar verebiliyor diye biliyorum. Maddi açıdan uygun olduğun en yakın zamanda değiştirmeni öneririm. Bütün sisteme zarar vermekten iyidir.

Bir de şöyle bir şey eklemek istiyorum (ekran kartı resmi eski ekran kartına aittir) şimdi bu PSU 6 pin bile vermez diye düşünüyoeum buna ne yapmışlar böyle destekliyor mu 6 pin.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-12-03 saat 23.17.45_ea2106af.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-03 saat 23.17.45_ea2106af.jpg
    116,6 KB · Görüntüleme: 20
  • WhatsApp Görsel 2024-12-03 saat 23.18.15_48084be0.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-03 saat 23.18.15_48084be0.jpg
    107,8 KB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Elimde eski ekran kartım var onumu takayım alana kadar RX 560 var Sapphire.

Bir de şöyle bir şey eklemek istiyorum (ekran kartı resmi eski ekran kartına aittir) şimdi bu PSU 6 pin bile vermez diye düşünüyoeum buna ne yapmışlar böyle destekliyor mu 6 pin.

Kimse bilemez dönüştürücü kullanarakta baglayabilirsin fakat sorun yaşama ihtimalin yüksek PSU yetersiz ve ne olduğu belirsiz. Tavsiye etmiyorum fakat kullanmak isterseniz risk sizin tabii ki.

Aslında RX 560 için de 350W bir PSU lazım. Ekran kartınızı çok fazla zorlamayın. PSU yüzünden arızalanma ihtimali var. Bir an önce PSU'nuzu yenileyin.
Rx 560 ne kadar zorlasamda kapanma durumu olmadı 80 w tdp değeri var sanırım ve ekran kartı 2 gb bir sorun olmiyacağını düşünüyorum 1.5 yıl kullandım hiçbir sorun olmadı

Tamamdır, ancak siz gene de RX 6500 XT kartınızı kullanabilmek için PSU'nuzu yenileyin.

Ya şimdi aldığım ekran kartını da insan kullanmak istiyor tabii ki şimdi eğer yanlış hatırlamıyorsam 90 85 W geçmediği sürece besleyebiliyor PSU AMD driverdan dengeliye alsam işde ne bileyim 70W geçme gibi yaptım diyelim bir şey olur mu?

Ya şimdi aldığım ekran kartını da insan kullanmak istiyor tabii ki şimdi eğer yanlış hatırlamıyorsam 90 85 W geçmediği sürece besleyebiliyor PSU AMD driverdan dengeliye alsam işde ne bileyim 70W geçme gibi yaptım diyelim bir şey olur mu?
Yinede PSU'nuz zorlanacak, tam güvenemeyiz, bir anda iki parça da bozulabilir.

PSU oyun için 650-750 watt gerekir. Bu resimdeki 250 watt oyun için yetmez bilgin olsun.

3080 kullanıyorumda benimmi haberim yok RX 6500 XT minimum 400 istiyor bende 550 alacağım alana kadar da RX 560 kullanacağım.

Yine de PSU'nuz zorlanacak, tam güvenemeyiz, bir anda iki parça da bozulabilir.

Tamam dediğiniz gibi yapacağım RX 6500 XT'yi kutusuna koyacağım RX 560'dan devam sonra alınca geçeceğim artık yapacak bir şey yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı