Güç kaynağının yetmemesi

mertroid

Hectopat
Yer
Sapporo
Daha fazla  
Önceki hafta PSU arayışım sonucu FSP markasının 700 Watt olan FSP FSP700-60AHBC ürününü uygun bulup aldım. Ancak ufak bir problem var. 2 ekran kartında düzgün çalışıyor ancak ne zaman 3. ekran kartını takınca yükün altında restart atıyor. Ne yapmam gerek? Güç limitini %25 düşürdüm ki daha az güç gerektirsin diye ancak nafile. Ekran kartlarının güç değerleri GPU-Z üzerinden yükte 103 Watt ile 120 Watt arası değişiyor. 3 tane mevcut ben 170 Watt ile hesaplarsam 510 Watt yapıyor. İşlemcim G3930. TDP değeri 51 Watt. Olur 560 Watt buna ekstra olarak bir tek SSD mevcut bununla anakarta beraber 50 Watt desek 610 Watt oldu. Bu PSU 700 Watt diye satılıyor birde FSP markasının kaliteli olduğunu bildiğim için bunu tercih ettim ancak bilgisayar yüke girince restart atıyor. 85 Plus yazıyor bir de üstünde. 2 ekran kartında problem yok hatta güç düşürmeden bile 160 Watt ile çalıştırdı ikisini ancak 3.'yü bağlayıp güç düşürünce 110 Watt bile olsa restart atıyor. Kutusunun üzerinde Total Power: 700 Watt, Peak Power: 750 Watt yazıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartlarını ve tüm sistem bileşenlerini detaylı olarak ekleyin.

Ekran kartı: 3xMSI Gaming X RX 580 8G
Ram:GSKILL 4GB Aegis DDR4 2133Mhz
İşlemci:Intel Celeron G3930
SSD:Samsung 750 EVO 120GB
Anakart:AsRock H110 Pro BTC +
PSU:FSP FSP700-60AHBC 85 Plus 700 Watt

Ancak ekran kartlarını stok güçte çalıştırmayıp Crimson üzerinden güç limitini %25 azalttım böylelikle GPU-Z değerine göre maksimum 120 Watt çekiyor. Ortalama ise 105 Watt civarı.

Sorun zaten CF yapmıyorum sadece pci-express üzerinden bağlıyorum. Normalde evet 3 lü CF için en az 1000 Watt gerekli, çünkü normal kullanım için 3'lü CF yapan bilgisayarın darboğaz olmaması için güçlü bir işlemciye, kasa içi fan sistemine, dvd, blu-ray roma gerek olduğu için böyle hesaplanmış. Ayrıca normal RX 580 tam performansta 170-180 Watt harcadığı için böyle bir durum var ancak benim durumum farklı mesela insanlar 6 adet RX 580 i 1200 Watt PSU ile çalıştırıyorlar ki yapan tanıdıklarım var yaklaşık 2-3 ay boyunca sorun yaşamadan. Bende bunu düşünerek 6 adet 1200 Watt yetiyorsa 3 adet 600 Watt yeter dedim üstüne de 100 Watt ekstra pay koydum ancak olmadı.

1200W ama hangi verimlilikte, 700W ama hangi verimlilikte olduğu anlaşılmadan düz mantık yürütmekle hata etmişsin. O 1200W PSU en az Gold verimliliktedir. Senin aldığın 700W Bronze sertifikalı bile değil sadece 85+ PSU 12+V kanalından toplamda 636W vermektedir. Yetmemesi bu yüzden normaldir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı