Güç kesintisi yüzünden sistemin kilitlenmesi ve restart atması

attackred

Kilopat
Daha fazla  
RAM
GSkill Flare 2x16 6000MHz CL36
SSD veya HDD modeli
XPG Blade70 2 TB Gen4 M2 NMVe
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX 7800XT Pulse
Anakart
Asus Prime B650M-A Wi-Fi II
İşlemci
AMD Ryzen 7500f
Selam,

Sistemde ekran kararıyor ve kilitlendikten biraz sonra kendi kendine restart atıyor. Olay günlüğünde "sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir." mesajını gördüm. Bu durum esnasında ekranlar çalışıyor, fanlar ve RGB'ler çalışıyor ve sistem kilitlendiği esnada herhangi bir ses gelmiyor. PSU mu yetersiz yoksa elektrikte dalgalanma mı oluyor bilemiyorum. Sorunun tam tespiti için ne yapacağımı bilemiyorum. PSU'nun yeterli olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen prizden gelen enerjide dalgalanma olunca ekran kartının günü kesiyor PSU ve sistem kilitleniyor. Bundan emin değilim ama bunu düşündürecek konu aynı prize takılı modemin birkaç saniye interneti kesmesi. 2-3 saniyelik bir an ping yükseliyor ve bağlantı kesiliyor. Aynı anda denk gelmiyorlar tabii bazen internet gidiyor sistem gitmiyor gibi. Neden olabilir, nasıl tespit ederim fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim.

Kasa ve PSU DeepCool matrexx 55 mesh DeepCool PF700 80 Plus 700W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Akım korumalı prizi aradan çıkarıp, direkt duvar prizinden kasaya güç verip test edin.
Normal uzatma kullanabilirim, kasa yanında duvar prizi yok maalesef. Bakalım şu an test ediyorum RAM 5600'de EXPO kapalı.

Hiçbir şey değişmedi. Ya PSU arızalı ya da driver çakışıyor. Birisi ses driverları çakışıyordur diye bir yorumda bulunmuş 5-6 sene önce. Ne yapacağım bilmiyorum koca kasayı da servise göndermek tatsız olacak. Pişman oldum kasa aldığıma.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı