Güç planından Turbo Boost kapatmak

Worm holes

Centipat
Katılım
15 Ekim 2020
Mesajlar
27
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, Intel Core i5-4200M model işlemciye sahibim.

İşlemci 2.5GHz temel frekansa sahip. Boost'la 3.1 GHz'a çıkabilmekte. Fakat bilgisayar boş yükte dahi Turbo Boost açık bir şekilde çalışmakta.

Bu sebeple daha fazla ısınma yaşıyor. BIOS' üzerinden doğrudan Boost özelliğini kapatamadım. Program vasıtasıyla yapmaktan da çekindim açıkcası.

Birkaç tane kaynakta elle kayıt defteri de kullanılarak bu ayar kapatılıyordu. Ben en pratik yöntemlerden biri olan güç planı oluşturup işlemci oradan işlemci güç yönetiminden>işlemci en yüksek kullanım durumunu %90'da sınırladım. Bu ayarla da bilgisayarım 2.4 GHz temel frekansta çalışmakta. Sorum şu yapılandırmanın olumsuz etkisi olur mu? Bunu daha sağlıklı kılabilmek için farklı metodlarla mı bu işlemi gerçekleştirmem gerekiyor?

Mesela oyun testi gerçekleştirdim 10 dk gözlemledim yaklaşık bir 10 derece fark etti fakat öyle ciddi bir FPS düşüşü gözlemlemedim. Turbo Boost özelliğini kapatmak istediğime kanaat getirdim. Bu konuda en sağlıklı yöntem konusunda tavsiyenizi bekliyorum.

Teşekkürler.
 
cevap veren herkese teşekkürler fakat benim sorum anlaşıldı mı tam olarak? turbo boost kapatma veya bunu biostan yapma yahut programla yapma arasında ya da o regedit ayarları arasında fark var mıdır? bilginiz var mı bu konuda?


düşük güç tüketiminde turbo boost'a almaz denmiş bu sefer yapılandırmalar da ona göre olup ekran kartı ayarlarını da kısar mı ya da uygulamaların bilmiyorum ben sadece işlemcinin turbo'yu açmayıp o şekilde kullanmak istiyorum diğer ayarlarım olduğu gibi kalsın yine performanslı çalışmaya baksın yükte değilken maks hızda çalışmasın kafi. Şu yapılandırmada boşta 1ghz'de çalışıyor bu da normaldir zaten
 

Yeni konular

Geri
Yukarı