Güç tuşu kablosu ve fan kabloları koptu

fdsssssssssss

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar fanların ve güç, LED, reset kablolarının bağlantısı olduğu yeri kestim. Bilgisayar açma kapama reset tuşlarının altından kablolar anakarta doğru gidiyordu, şimdi bilgisayarı açamıyorum. Bunları çalıştırmanın başka bir yolu var mı?

15893691626595624396672460402886.jpg

15893691822812728510397437318706.jpg

15893693211096479316593820188890.jpg

Bakın, 4 ncü resimdeki her neyse, 2 tane kablonun kesilmiş ucunu görmek bana bir fayda sağlamayacak. sonuçta dünyanın her hangi bir yerinde ki her hangi bir kablonun kesilmiş 2 ucu olabilir bu görüntü ve bana hiçbir şey ifade etmeyecek. Bu 1inci resim içinde geçerli, bana bu kestiğiniz kabloların kesilmiş diğer tarafları lazım.
Anakart marka ve modelinin tam adından bahsetmiyorum bile onuda istiyorum bir zahmet.
Görselde kırmızı içine aldığım tarafların resmi lazım. Reset SW kablosunu kesmemişsiniz sanıyorum. Durum buysa bir de kasanın reset attığınız düğmesinin resmini atarsanız neler yapılacağına bakalım.
rrrrr.jpg

Bakın, 4 ncü resimdeki her neyse, 2 tane kablonun kesilmiş ucunu görmek bana bir fayda sağlamayacak. sonuçta dünyanın her hangi bir yerinde ki her hangi bir kablonun kesilmiş 2 ucu olabilir bu görüntü ve bana hiçbir şey ifade etmeyecek. Bu 1inci resim içinde geçerli, bana bu kestiğiniz kabloların kesilmiş diğer tarafları lazım.
Anakart marka ve modelinin tam adından bahsetmiyorum bile onuda istiyorum bir zahmet.
Görselde kırmızı içine aldığım tarafların resmi lazım. Reset SW kablosunu kesmemişsiniz sanıyorum. Durum buysa bir de kasanın reset attığınız düğmesinin resmini atarsanız neler yapılacağına bakalım.
Eki Görüntüle 561524
İşte onlar yok kopuk onlar bulamıyorum istediğiniz uçlardan tek reset tuşu var.
İşte onlar yok kopuk onlar bulamıyorum istediğiniz uçlardan tek reset tuşu var.
kasanın reset düğmesi.

Dosya Ekleri

• 15893969108292742878764104323563.jpg
    15893969108292742878764104323563.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 46
Şimdi aşağıdaki anakart sizin anakartınız diye tahmin ediyorum. Kırmızı içine aldığım yer kasanın açılmasını, reset atmasını sağlayan bölüm. Sizin kestikleriniz buradan söküldü. Yan tarafta mavi ve kavuniçi bir şema çizdim. Az önce resmini attığınız Reset SW kablosunu kesmemiştiniz bir tek sağlam o kablko kaldı yani hala kasaya bağlı şekilde duruyor doğrumu. Eğer doğruysa o kablonun ucunu kavuniçi ile çizdiğim 2 tane pine takacaksınız. Kavuniçi olanların en sağında zaten tel yok oradan da anlarsınız. Bu şekilde reset tuşuna bastığınız zaman sistem açılacak. Fakat sistemi açmadan önce çıplak kabloların hepsini kısa devre yapmaması için çözüme ulaştımanız gerek. Bunu yapmadan sistemi çalıştırmayın.
Bunun içinde yapmanız gereken, fan kablolarını aynı renkler birbirine denk gelecek şekilde bir birine bağlayıp bant ile sarmak. Gerçi beni o kadar zorladınız ki bu dediklerimden ne kadarlık kısmını anladınız neyi yanlış yapacak ve sisteme zarar verecek misiniz güvenemiyorum.

AB350M(L2).png

Reset kablosu evet elimde ama nereye takacağım bilmiyorum. Buradan bir arkadaşla konuştuk bulamadık. Herhangi bir şekilde reset kablosu için olduğunun işareti de yok dişte.
Bana WhatsApptan yazarsanız daha sağlıklı bir iletişim kurarız 552 303 8842

Abicim senin anakartın orada mı bitiyor. Ekran kartının altında daha devam etmiyor mu aşağıya doğru. Kafanı hafif aşağı eğip ekran kartının altına baksana. Yada hiç olmadı yukarda resmini attığım anakartla kendininkini karşılaştırsana.
Sen bana aşağıdaki sarı yerin resmini atıyorsun yahu.
AB350M(L2).png

Abicim senin anakartın orada mı bitiyor. Ekran kartının altında daha devam etmiyor mu aşağıya doğru. Kafanı hafif aşağı eğip ekran kartının altına baksana. Ya da hiç olmadı yukarıda resmini attığım anakartla kendininkini karşılaştırsana.
Sen bana aşağıdaki sarı yerin resmini atıyorsun yahu.
Eki Görüntüle 561561

Ozur dilerim düşünemedim buldum şimdi reset kablosunu takip çalıştirayim mi bir arıza olur mu?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı