Güç tuşu kablosu ve fan kabloları koptu

fdsssssssssss

Centipat
Makaleler
1
Arkadaşlar fanların ve güç, LED, reset kablolarının bağlantısı olduğu yeri kestim. Bilgisayar açma kapama reset tuşlarının altından kablolar anakarta doğru gidiyordu, şimdi bilgisayarı açamıyorum. Bunları çalıştırmanın başka bir yolu var mı?

15893691626595624396672460402886.jpg

15893691822812728510397437318706.jpg

15893693211096479316593820188890.jpg

Abicim senin anakartın orada mı bitiyor. Ekran kartının altında daha devam etmiyor mu aşağıya doğru. Kafanı hafif aşağı eğip ekran kartının altına baksana. Yada hiç olmadı yukarda resmini attığım anakartla kendininkini karşılaştırsana.
Sen bana aşağıdaki sarı yerin resmini atıyorsun yahu.
Eki Görüntüle 561561
Herşeyi geçtim anakartta varlığından bile haberdar olmadığın yerden sen bu pinleri nasıl sökebildin. Reset SW pinlerini yerlerine takabilmeni sağlasak bile, bu bana galiba lazım değil deyip kestiğin kabloları nasıl kısa devre yaptırmamanı sağlayacağım konusunda en ufak fikrim yok.

Ozur dilerim düşünemedim buldum şimdi reset kablosunu takip çalıştirayim mi bir arıza olur mu?
Reset yazan yere takayım demi
Herşeyi geçtim anakartta varlığından bile haberdar olmadığın yerden sen bu pinleri nasıl sökebildin. Reset SW pinlerini yerlerine takabilmeni sağlasak bile, bu bana galiba lazım değil deyip kestiğin kabloları nasıl kısa devre yaptırmamanı sağlayacağım konusunda en ufak fikrim yok.
Ben kurcalamayim o zaman teknik servise göndereyim

Abicim öncelikle panik yapma sakinleş, kafanı bir boşalt. Yazdığım herşeyi 3 kere yazmak zorunda olduğumu falan bir kenarı bırak bunların önemi yok. Yukarıda anakartın yanında çizdiğim şemayı gördün mü? Hani maviyle çizilmiş ama içinde 2 tane de kavuniçi yuvarlak var, o şemayı görüyor musun?

Abicim öncelikle panik yapma sakinleş, kafanı bir boşalt. Yazdığım herşeyi 3 kere yazmak zorunda olduğumu falan bir kenarı bırak bunların önemi yok. Yukarıda anakartın yanında çizdiğim şemayı gördün mü? Hani maviyle çizilmiş ama içinde 2 tane de kavuniçi yuvarlak var, o şemayı görüyor musun?
görüyorum

Peki anakart üzerinde kırmızı ile işaretlediğim yerin, mavi ile çizdiğim şekil ile aynı yer olduğunu kavrayabildin mi? Yani aşağıda 5 tane tel var yukarıda 4 tane tel var. Üstte sağda tel yok çünkü. Kavuniçi ile çizdiğim 2 tane tele elindeki Reset SW kablosunu takacaksın.
Reset SW kablosunu kesmemiştin değil mi, yani hala ucu kasaya gidiyor ve kasaya bağlı?

Peki anakart üzerinde kırmızı ile işaretlediğim yerin, mavi ile çizdiğim şekil ile aynı yer olduğunu kavrayabildin mi? Yani aşağıda 5 tane tel var yukarıda 4 tane tel var. Üstte sağda tel yok çünkü. Kavuniçi ile çizdiğim 2 tane tele elindeki Reset SW kablosunu takacaksın.
Reset SW kablosunu kesmemiştin değil mi, yani hala ucu kasaya gidiyor ve kasaya bağlı?
Anladım nereye takacağımı tamam evet ucu sağlam fakat ortası kesik onu birbirine bağladım şu an bantlamadim da açık öyle.
Anladım nereye takacağımı tamam evet ucu sağlam fakat ortası kesik onu birbirine bağladım şu an bantlamadim da açık öyle.
Dediğin yere taktım.

Kasanın tamamını göremiyorum. Şu ana kadar paylaştığın bir çok resim de işimi kolaylaştırmıyor. Açıkçası tarif etsem bile sen yapabilecek misin ondan da emin değilim.
Ah be abicim bu kablolar bana lazım değil diye kablo mu kesilir yahu, ne işler açmışsın başına.
Dur bakayım tarif edebileceğim bir yol arıyorum.

Kasanın tamamını göremiyorum. Şu ana kadar paylaştığın birçok resim de işimi kolaylaştırmıyor. Açıkçası tarif etsem bile sen yapabilecek misin ondan da emin değilim.
Ah be abicim bu kablolar bana lazım değil diye kablo mu kesilir yahu, ne işler açmışsın başına.
Dur bakayım tarif edebileceğim bir yol arıyorum.

Soyle atabildigim kadar atayım WP gelsen video da atarim.

Dosya Ekleri

• IMG20200513231351.jpg
    IMG20200513231351.jpg
    1,1 MB · Görüntüleme: 34
  • IMG20200513231356.jpg
    IMG20200513231356.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 39
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı