Güç tuşuna basınca bilgisayar açılmıyor

kadir_38

Hectopat
RAM
4Gb
Ekran kartı
HD4650
Anakart
A520m-kv2
İşlemci
Ryzen 5 5500
Yakın zamanda anakartimi, işlemcimi ve RAM'larimi sattım yenilerini almak için. Bugün anakart ve işlemcim geldi monte ettim kurdum düğmesine bastığım zaman hiçbir fan dönmüyor sistem açılmıyor. Arada bir güç kablosunu tam çıkar yaptığım zaman farenin RGB'leri 2 saniye yanıyor sonra tekrardan kapanıyor. Bütün anakarti söküp geri taktım olmadı işlemciyi çıkarıp geri taktım yine olmadı.

17661466390881260656636439627791.jpg

Not: Ekran kartımı hala almadım idareten eski ekran kartı ile denemek istedim, RAM'i de yakın zamanda alacağım.

farenin isigi anlik yanip sonuyorsa sistem kendini sicaktan koruyup kapaniyor olabilir sivi sogutucu takiyor musun takiyorsan kabloyu anakartta hangi yuvaya takiyorsun?

Anakart ile işlemci uyumlu. Sorun çalışmaması.

Aynı anakartla Ryzen 5 2600 (İşlemci destek listesinde yok) çalışan bilgisayar bir anda bozulmuştu farklı güç kaynakları farklı ramler farklı ekran kartları denedim. En son garantiye gönderdim BİOS güncelleyip geri yolladılar çalışmıştı.
Anakart ile işlemci uyumlu. Sorun çalışmaması.

CPU fan takılı ekran kartida eski olduğu için herhangi bir kablo takmama gerek yok şimdi PSU çalışıyor mu onu test edeceğim.

Hahayt PSU çalışıyormuş.

Eki Görüntüle 2624436

Ahga neden "hahayt" xd, neyse goygoy bir kenara RAM ve ekran kartını çıkartıp bir Power alalım en son sadece işlemcide olmadan anakarta güç versene.

Hocam çok sevindim çalışınca o yüzden yazdım şimdi yemek yiyorum bitince deneyeceğim hemen.

Ben de senin adına mutlu oldum umarım sana ait olan parçalardan kusurlu olan yoktur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı